Benproblem

Jag har ju alltid haft problem med mina ben.
 
De är väldigt oproportionerliga jämfört med överkroppen och jag skäms väldigt mycket. De svullnar upp runt vristerna och hur mycket jag än tränar och bantar så sitter fettet/ svullnaderna kvar som berget på just benen.
 
De får väldigt lätt blåmärken och det ömmar och när jag har tighta byxor så är det jätteobehagligt i huden på något konstigt vis.
 
Igår hittade jag en artikel i Aftonbladet om en kvinna som har en dold sjukdom som heter Lipödem.
jag börjad googla runt och hittade mer om sjukdomen och allt stämmer in på mina ben, ömheten, känslan, svullnaden och faktumet att benen inte blir smalare osv.
Det är ärftligt och  på min mammas sida så har dessa konstiga ben gått i arv väldigt länge och vi satt för inte alls länge sen och tittade på gamla foton från min mormor släkt och vi kunde se vilka kvinnor som var våra släktingar på benen, smal överkropp och väldigt kraftiga/svullna ben.
 
Jag måste nog hitta en doktor som kan konstatera att det är det jag har.
Tyvärr är det inget som går att bota men med lymfdränage och stödstrumpor, rätt kost mm så går det att mildra en hel del. Så på med stödstrumporna och bort med mejeriprodukter mm.
 
Jag ska läsa mer om det här och se vad mer jag kan hitta för det är ganska skönt att inse att man kanske inte är helt onormal och ensam om detta med att benen känns och ser ut som stockar och att de ömmar, känns som att det samlas vätska i dom så fort jag står eller sitter med benen neråt.
 
Fan vilken kärringkropp jag har..
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Marie-Louise:

skriven

hoppas du hittar en läkare som kan ge dig lite lindring iaf. Kram

Kommentera här: