0 Läs mer >>
Jag satt i timmar och skulle fixa fina gelenaglar men det sket sig och när jag var klar ( läs gav upp) så flög en nagel iväg!!
jahopp gott nytt år då Viktoria sa ödet, bätter lycka nästa år och ta lärdommen; gör inga naglar samma dag du ska bort och öva lite innan..
Nu ska vi till våra vänner och äta och ha trevligt, mellan stora sonen och dottern är superarga för att de måste följa med och åtminstonde äta innan de går hem. Bråk och gnäll, kul!

Så här ser jag ut idag, sista dagen på 2011.



före och efter skitnaglarna


Nyårsafton

0 Läs mer >>
Så var det dan före dan igen denna jul fast det är dan före dan före nyår. Folk ränner återigen runt och inhandlar dyrt kött, alkohol och annat stressigt inför den stor aftonen som ska innehålla både romantik, lycka, glitter och glamor.
Hahah att de orkar.
Nyår är ju som vilken kväll somhelst förutom att en del (idioter) skjuter upp flera tusen kronor i natthimmelen i form av raketer..

Fast oj, vad jag låter bitter, men det är jag inte men tycker inte om dessa förutbestämda traditioner som bara i sagor blir så där perfekta som de ska, det är liksom bäddat för besvikelse för drömmare.

Vi ska över till några vänner och ha trevligt men går antagligen hem innan det magiska tolvslaget då vi har barnen med och de små har en tendens att bli överjobbiga när de blir trötta hemma hos andra. De större barnen kommer nog bara med och äter och sen går de vidare hem eller till kompisar. Vi får se hur det blir.

Ikväll har G spelning men jag kommer inte kunna se dem i dag heller. Vi har ingen barnvakt och de större barnen har ingen lust att ställa upp så jag får sitta hemma igen. :-(

Jag ska försöka fixa till snygga naglar och tona håret ikväll istället.

Sen på söndag börjar vi det nya året med ett litet kalas till för William och sen ska jag planera att äta nyttigare och tänka på att motionera mer. Känns som jag svullat loss lite för mycket denna jul och jag vill inte väga hur mycket som helst vid invägningen av Iformkampen i mitten av januari!

Så bullbaket igår men tillhörande bullfrossa var sista gången på mycket länge nu, så det så!

Dan före dan igen

0 Läs mer >>
Det är så konstigt så här runt jul, plötsligt kommer man inte ihåg vad det är för veckodag och folk runt omkring har inte heller riktigt koll.

Jag jobbar och har ett dagbarn som är så gullig och snäll, det är mina småkillar som är jobbiga och bråkiga. Vi myser, ritar, leker men inga projekt eller pyssel för jag tycker det har pysslats nog innan jul.

Idag är det ialla fall torsdag och G är sjuk och ligger och trynar i soffan. De större barnen sover och det största barnet lär väl sova hela dagen, han var uppe till tidigt imorse tror jag.
Han satt demonstrativt och knäckte en folköl i soffan igår kväll, inte för att han gillar öl, nej, bara för att han kunde!

Hahaha gullekillen!

Nu ska jag staxt fixa lite lunch till barnen sen ska de vila. Ha det!!

Torsdag

0 Läs mer >>
Har bara sovit i fyra timmar i natt.

Vår 18åring har nog sovit ännu mindre, det och hans förelsedag firade vi med frukost på hans säng ca 6.30... hahaha!

Jag ska ha hela ett dagbarn idag och Williams kusiner kommer och grattar honom.

Sen vet jag inte mer hur han vill fira sin stora dag, han har inte uttryckt någon som helst önskan om att bli firad på något speciellt sätt.


Jaja, Grattis William på din 18års dag!



God-Williams-18års-da...

0 Läs mer >>
Hjälp, stoppa tiden, åren går för fort och någon blir vuxen alldeles snart!

Min lilla, lilla gubbe vart tog tiden vägen?

Jag är glad för dej men känner mig väldigt sorgsen, önskar att gjort en del annorlunda och att jag hade mer tid men den sprang iväg och nu är du plötsligt stor.

Men vad som än händer, i ditt liv och i mitt liv, så älskar jag dig över allt annat!! ♥

Åren går så fort

0 Läs mer >>
Jag har precis ( för ett tag sen) kommit hem från min tatuerare (jag tycker jag nu kan titelera honom som min nu när han har konstnärat sig på halva min arm.).

Jag är riktigt öm och svullen men supernöjd ( för denna gång). Det bidde en jättefin lotusblomma (Pion är det ju, lotusen har "raka" kanter på bladen medans pionen har "krusiga"!) och lite mer vattensvirrvlar. Åh, det är så mysigt att bli tatuerad så när Matte Pain är klar vill jag ju inte gå därifrån, jag vill ha mer!

Från en störd tatueringsmasochist.








Blommor i december

0 Läs mer >>
Min favvobloggare lottar ut ett smycke som är underbart galet fint!

Se här:
( Klicka på bilden.)

Jag ♥ Karins tand!

0 Läs mer >>
Idag bär det av till tatueraren. Jag ska pryda min drakarm med blommor och grejer.

Ses sen!

Frivillig smärta

0 Läs mer >>
Jag har anmält mig till något som heter I-formkampen.

Det är en slags tävling där den som går ner mest i procent till startvikten vinner ett årskort på gymmet.

Jag har inte anmält mig för att vinna men för allt som man får hjälp med.

Under 8 veckor så träffas man i grupp varje söndag och väger in sig, provar på nya träningsformer mm.

Man får fri tillgång till I-forms anläggning och gruppträningar under dessa veckor.

Man får ett induviduellt kostprogram att följa.

Regelbundna tester av fettmängd mm.

Regelbundna konitionstester.

Gympraktik och induviduellt täningsprogram.

Personlig coachning alltså tillgång till personlig tränare när jag behöver.

Det känns lite läskigt med själva tävlingsmomentet för jag är ingen tävlingsmänniska alls men om jag kommer med så ska jag ge 110 %. Så det så!!

Om jag får en plats så börjar kampen i mitten av januari...

Snart nytt år och nyt...

0 Läs mer >>
Julen sägs ju vara en kristen högtid då vi firar Jesufödelse eller?..

Julgranen kommer troligtvis från Tyskland någon gång på 18oo-talet men har haft en betydande roll i den Hedniska firandet också.  Då symboliserde trädet, som ofta var avskalt förutom själva toppen och placerad utanför dörren, ett skydd mot alla mörka krafter som man trodde var i omlopp under årets mörkaste nätter.

Sen har vi ju julbockar och tomtar mm. tomten är väl egentligen ett Amerikanskt påhitt och om jag inte minns helt fel har väl Coca kola något med de att göra.
Julbocken är en mycket gammal symbol som förkom innan den kristna julen. Julkransen på dörren kommer antagligen från den anglosaxiska jultraditonen Yule.

Den "ursprungliga" julen var att fira vintersolståndet som infaller ungefär mellan den 21-23 december.
Då firade vi Midvinterblot här i skandinavien. Ljusets återkomst och dess växande kraft i naturen var i fokus. Man bad om gudarnas välsignelse över den groende grödan, önskan om god årsväxt, men även på vinterns och julens makter, som Ull och Jolner.

Hedendomens syn på mörker och ljus är mer naturnära än kristendomens syn. Hedendomen ser både det mörka och det ljusa bortom gott och ont och behövs för livets gång här på jorden.

När man firade Blot helgade man måltiden genom att man bjöd man in gudarna till måltiden, alltså inte att offra en massa blodiga djur eller något. Man ger något tillbaka av allt överflöd man har. ( Låter väldigt sunt tycker jag.)

Alternativ jul?

0 Läs mer >>
Kan man plocka ner granen nu?

Julen är ju lixom slut nu och vi väntar på the grand Nyårsafton och sen är det böja nytt (liv?) år som gäller.

Kanske väntar till imorgon att stöka undan, jag känner mig en aning lat idag.
Det tog halva dagen bara att få av mig pyjamasen...

Juldagen

0 Läs mer >>
Så blev det då julafton, dagen då allt ska vara perfekt...

Vi firar den hemma tillsammans med Gs mamma och bror. Denna julen är William hos sin pappa så vi har bara fyra barn hemma.

Under natten hade tomten varit här, han hade lämnar snöiga fotspår och julklappar.

Sen började den lååånga väntan för barnen till att få öppna resten av klapparna och matfixarstress för oss vuxna. Jag och G lagar alldeles för mycket mat så nu blir det julmatsrester i minst en vecka framöver.

Medans maten värms, kokas eller läggs upp så ser ungarna på Kalle och G hämtar sin mamma och bror. Sen blir det glögg och sen äter vi.
Varje år säger vi att nu ska vi sitta länge och njuta av maten och varje år är vi mätta efter 15 minuter.

Sen diskar vi undan och delar ut julklapparna. Efter det sitter vi och jäser framför teven tills G kör hem mor och bror och vi andra somnar i soffan. Sen är dagen slut.

God jul!
















Julafton i bilder

0 Läs mer >>
Jag lagar radiokaka, Janssons och lax och lyssnar på Guns n' roses. Hell yay!

Jag omfamnar den inte, jag accepterar den (julen)!

Okej då

0 Läs mer >>
Då var det bara idag kvar sen är det julafton, dagen som allt stress och jäkt och paketinköpning ska ge julefrid, lugn och ro..
Hmm i verkligheten brukar det ofta bli tjafs, besvikelse och lite tårar, ialla fall hemma hos oss.

Alltid är det något barn som har förväntat sig för mycket och blir besviken och ledsen, jag och G blir småsura på varandra på grund av trötthet och sen är dagen över. 

Julen kommer lika fort som den är slut.

Jag vet inte hur andra tycker men när julafton är över är julen över och nästa milstolpe är Nyårsafton som alla pratar om.
Jag kan inte minnas att jag någonsin har haft en speciellt minnesvärt nyår.
Att fira nyår ska vara så himla speciellt och årets fest för många, vi brukar oftast vara hemma och det blir väl som vilken lördakväll som hellst med god mat, snacks och kanske en film. Sen så får vi se om vi orkar gå ut och se på alla pengar som folk skuter upp i natthimlen.

Idag har jag två dagbarn och vi ska inte göra något speciellt idag. Det blir julmat till lunch och pepparkakor till mellis, jag struntar i om det kanske blir lite mycket socker och onyttigt idag! Kanske blir det något litet julpyssel också, vi får se.

Dag före dopparedag

0 Läs mer >>
Det kom tre dagbarn i dag. Vi (de) har ritat, byggt med klossar, ätit lunch och bakat sitt eget mellanmål. Ujujuj, vad intensivt det är och vad snabbt man glömmer bort hur mycket som händer på en dag med ett gäng dagbarn.

Det blev Fransk fiskgratäng till lunch med hemmagjort mos och torsk med mycket smör och grädde i, ops.... ;-)
Snart är det rond 2 av dagen, då ska de som sover vakna och de som har lungn stund få leka loss igen. Pust!



Intensivt

0 Läs mer >>
Nu vänder det och vi går mot ljusare tider igen.
Skönt, hatar detta mörker och längtar innerligt till våren och ljuset.

Jag ser inte så mycket av det för nu har jag fått ögoninflammation.
Fan, allt går runt, runt här hemma . Tror inte att alla har varit helt friska samtidigt sen i augusti faktiskt, det är alltid någon som har något.
Suck!

Nu ska jag jobba och jag sitter och väntar på att dagbarnen ska ringa på dörren.
Jag har arbetstid från 7.30 så då får man sitta och vänta tills någon dyker upp, det verkar vara så att folk garderar sig och skriver en lämningstid men kommer en annan. Vi gör också så fast det är lättare för dagis att rätta sig efter det, de behöver inte sitta och vänta då det finns fler barn.

I dag så är det två barn som behöver omsorg och samma i morgon.
Vi får se om båda kommer bara, ibland dyker inte barnen upp. Jag hoppas de kommer snart för jag behöver pengarna. Hoppas jag får betalt även om de inte kommer för jag har fixat med mat och pyssel osv...

Nu vänder det