0 Läs mer >>
Har jättedåligt samvete för att jag inte transporterar egna ungar och andras barn ner till badet när det är så här fint väder. jag skyller på att det inte känns helt säkert att bada i sjön med fyra-fem stycken småbarn, men egentligen beror det på att jag vet hur slut och grinig jag blir,  jag klarar inte av värmen helt enkelt. Vill undvika att somna på arbetstid på eftermiddagen, det skulle se så illa ut!

Dåligt samvete

0 Läs mer >>
Jag gillar inte när det är för varmt, om det inte skulle vara så att jag var i skärgården så klart, vilket jag inte är nu. Jag blir så trött och grinig och känslan av solsting och huvudvärk infinner sig alltid som ett brev på posten när det blir över 25 grader. Kan det inte bara vara lagom?!

Fuck varmt!

0 Läs mer >>

Sysslofördelning hemma hos oss. Jag tvättar och viker nästan all tvätt, det är mitt jobb. G lagar maten och handlar oftast (för han tycker det blir billigare när inte jag är med som vill ha en massa andra saker än det som står på listan när vi väl är i affären), jag skriver matlista och inköpslista (som G ofta skriver om i en annan ordning så han hittar det han ska ha fortare). Städar gör vi alla tillsammans. G ansvarar för allt som har med bilen och göra, jag ansvarar för vad barnen behöver i klädväg och sånt. Jag monterar möbler från Ikea (för att det är så förbaskat kul, kan man inte ha det som jobb?), G spacklar och målar (fast det gör jag med men blir så ivrig så jag slarvar och då får han rätta till).G kör till fotbollsträningar, jag ser till att barnen är klara och har med allt innan de åker eller upptäcker allt de glömt när de åkt. Vi delar nog ganska lika egentligen.

Tvätta bilen vs tv...

0 Läs mer >>

På film ser jag ibland folk som blir överraskade, med en fest, resa eller andra spännande saker. Jag undrar hur det är,på riktigt? Blir man glad eller blir det bara jobbigt att bli så där totalt överraskad? Jag har aldrig blivit överraskad någon gång, ja, jo jag har fått frulle på sängen när jag fyllt år och sånt, men inte en sån där överraskning som kommer från en klar himmel, utan någon som helst förvarning eller aning. Jag skulle nog börja gråta... fast jag vet inte hur jag skulle känna, glädje eller bara oh shit!

Surprise eller?!

0 Läs mer >>

Jag kan inte laga mat. Eller jag kan, men det är så otroligt uppstressande, så jag bli galen av matlagning. Jag önskar att jag kunde vara som Leila Lindhom och stå där i köket med ett blommigt förkläde, med ett leende på läpparna medan hon knådar en deg eller kryddar en långtidskokande gryta. Men istället svär jag och ryter, får fläckar på mina kläder som jag alltid upptäcker när jag redan gått hemifrån, bränner vid eller saltar för mycket medan jag har minst två ungar som vill ha min uppmärksamhet. Blä! Nej, då är det bättre, för allas trevnad, att G står för matlagningen här hemma.

Monstermorsa i köket.

0 Läs mer >>

Jaha hur ska jag gå ner i vikt nu då? Vilken metod ska jag hoppa på? Jag måste hitta något sätt som jag kan fortsätta med lääänge. Jag vet att jag har en förmåga att vara jättetaggad och hoppa på både någon spännande diet och hård träning, i ett par dagar, sen tröttnar jag och börjar fuska. Men NEJ, denna gången ska jag TRÄNA ordentligt och äta vanligt fast välja nyttigare alternativ och mindre mängd och ofta. Det borde funka. Jag måste ju helst gå ner så snabbt jag kan för att sen vara viktstabil i ett par månader innan jag kan få min efterlängtade operation. Men jag skulle nog behöva vara amerikansk filmstjärna så jag kunde hyra in en bra kock och en PT som kom hem till mej och körde hårdträning ett par timmar om dagen!

 

 

 

Funderingar om ban...

1 Läs mer >>
Jag har lyxen att kunna promenera på arbetstid. Ta en sväng med dagbarnen i fyrsittsvagnen och knata i väg. Det går inte så jättesnabbt då vagnen med tre barn i är tung och otymplig men det går i alla fall. Lowe är en bra sporre då han hela tiden cyklar ifrån mig så jag får halvspringa med den enorma vagnen framför mig. Det måste bränna några kalorier i allafall!
Power walk eller g...

1 Läs mer >>
Vår så kallade trädgård består av lite vildvuxen rabatt på baksidan av huset och lite stenar som vi plockade i naturen och la en gång av för några år sen. Jag tycker den är vacker med ogräs och allt.Trädgård

0 Läs mer >>

I dag har jag varit uppe på Karolinska Universitets sjukhuset i Solna och hälsat på farbror doktor på Rekonstruktiv Plastikkirurgiavdelningen. Han var en mycket trevlig och sympatisk kirurg i sina bästa år. Han mätte mitt maghäng med en liten specialmojäng av linjaltyp. Vi pratade lite om BMI och andra spännande saker. Efter lite om och men beslutar han att som han sa vi var så trevliga och att jag har det jobbigt med magen så vill han fixa min mage, OM jag lovar att gå ner till 72 kg och är "viktstabil" ca 6 månader!!!!! Jippi! Nu finns det en liten risk att det blir en del viktminskningsblogginlägg framöver men det får ni stå ut med. JAG ÄR SÅ TAGGAD!!


(Fast en sån här mage kommer jag nog inte få)

Bukplastik

0 Läs mer >>
Vi har två olika barnkullar, därför har vi äran att uppfostra tonåringar och småbarn samtidigt. Det är inte alltid så lätt kan jag erkänna. Om vi ska göra något tillsammans hela familjen tex, de små vaknar tidigt och vill bli aktiverade medan de större barnen gärna sover länge och vill inte komma i väg förens senare på dagen. Det är otroligt jobbigt och stressande, vem ska vi gå efter, otåliga förskolebarn eller trötta tonåringar, hur som helst så blir alltid någon ledsen och besviken, vi, de små eller de större barnen. Någon gång har vi till och med fått åka i från en sovande tonåring som vägrat gå upp och det känns alltid som skit och det brukar alltid resultera i bråk.

Åldersskillnad

0 Läs mer >>
Jag läste i tidningen för ett tag sen att våra barn är bättre än vad vi var på att hjälpa till hemma. Hos oss stämmer det. Vi ställer nog ganska höga krav på barnen här hemma egentligen. Det finns perioder när de inte hjälper till så mycket men mestadels så är de duktiga med både matlagning och städning efter att vi satte ner foten ordentligt och meddelade att de faktiskt inte bor på ett hotell. Det är klart att vi bråkar om att hjälpa till hemma, speciellt när vi är under tidspress, men det funkar. När jag var liten så gjorde inte jag mycket hemma och jag kommer inte ihåg att jag hade kravet på mig att göra det heller. Så när jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder så kunde jag knappt något, och det vill jag att mina barn ska slippa. Mina barn ska kunna städa ordentligt, tvätta sina kläder och laga mat, när de flyttar hemifrån.

Hjälpas åt

0 Läs mer >>

Sätt tjurarna fria...