0 Läs mer >>
Faaan!
Jag går upp i vikt i en rasande fart helt plötsligt.
Den här jäkla LCHF passar inte mig eller så äter jag helt galet.
Jag tänker på mat och vikt hela tiden och hur och vad jag ska äta och när.
Jag har ätstörningar (fast det har jag nog alltid haft tror jag).
Att äta eller inte äta, banta,banta, banta eller frossa det är vad som cirkulerar i mtt huvud dagligen de senaste åren.
Kan man ha ätstörningar fast man är tjock?
Hur har man ett "normalt" förhållande till mat?
Och hur kommer man igång med träning eller vanlig vardagsmotion egentligen??
Jag vill bara äta utan att tänka på det, inte hitta olika dieter och grejer att förändra kroppsvikten men samtidigt vill jag verkligen inte gå upp i vikt som jag visst gör nu, i rasande fart dessutom.
Fy fan!
Nu blir det Nutrilett och vatten ett tag fast vi ska ha kalas och goa vänner på middag imorgon...
Mvh Tjockäcklet

Tjock, tjock, tjock!!

0 Läs mer >>
Veckan har gått så snabbt tycker jag.
Dagarna bara springer iväg och jag kämpar på med skolan.
Jag skrev i psykologiklassrummet att jag tycker det är krångligt och att jag faktiskt blev lite irriterad och fick ganska bra respons om att vi ska lägga det så att alla kan hänga med, även vi som aldrig läst psykologi förut. Så det känns lite bättre nu faktiskt!
 
Lämningarna på dagis är fortfarande jobbiga.
Mille börjar oftast gråta innan vi nått fram till dörren men han kämpar med att hålla tillbaka gråten och det känns nästan ännu värre. Jag tror han förstår att det inte är "önskvärt" att han gråter och därför försöker han hålla tillbaka tårarna.
Det gör så ont i mitt hjärta så jag skulle vilja säga, vi skiter i detta och går hem min lilla älskling, men det är ju som att skjuta sig själv i foten, otroligt dumt helt enkelt.
Jag behöver ha min skoltid själv utan en liten kille som behöver uppmärksamhet, dessutom tror jag det är nyttigt att vara borta från varandra en stund, eller så tänker jag så för att rättfärdiga att jag lämnar bort honom..
 
Nä, nu vill jag flytta till landet, bo i kollektiv och ha höns och odla potatis och bli bondmora istället!
 
Ungar, katter, höns och hembryggt äppelvin! Typ.. Någon som hakar på? ;-)
 
 
Entréfasad

Torsdag

1 Läs mer >>
Idag för fem år sen föddes en liten sladdis.
Jag hade en jobbig graviditet och kännde mig så nere att jag tillslut fick gå på specialmvc på huddinge sjukhus där de skrev ut en massa antideppmediciner.
Två veckor innan han var beräknad sattes förlossningen igång för jag orkade inte längre då.
Tror vi fick tid för igångsättningen mitt på dagen den 28/8 och sen tog det ett tag för värkstimulerade droppet och någon liten ballong de satte in att verka så han föddes straxt efter midnatt den 29/8 2007.
Vi fick stanna lite längre tid på BB för de var oroliga att han var påverkad av medicinerna jag ätit men jag hade inte ätit hela dosen som jag skulle och han mådde utmärkt!
Han var vägde 3800 gram och var 50 cm lång, han var så fin och underbar och det är han förtfarande!
 
Grattis min underbara, mysiga och snälla lilla busunge!
Jag älskar dej!♥

Hurra, hurra för våra...

1 Läs mer >>
Jag känner mig så jävla korkad.
Jag ska läsa psykologi A denna termin men jag fattar ingenting.
Jag går ju på en folkhögskola.
Vi har inga böcker eller sånt och en del uppgifter utförs via diskussioner mellan eleverna, läraren slänger ut ett antal frågor som vi i gruppen ska svara på tillsammans.
Folk i min grupp skriver så långa och svåra texter med svåra ord och uttryck så jag fattar ingenting, alls.
Just nu vill jag inte vara med längre, bara ge upp och strunta i alltihopa.
Jag känner mig så urbota dum och liten för jag fattar ingenting.
...Suck...

Dum

1 Läs mer >>
Jag lämnade barnen på dagis idag för första gången på länge.
Lowe funkade jättebra antagligen för att vi gick dit tillsammans med hans bästis och lämnade samtidigt.
Mille skulle jag ju vara med och ha en liten inskolning men efter en timme så kom en av pedagogerna fram och undrade hur jag ville göra och då vaklade jag i mitt beslut att vara med honom tills han var trygg och sa att jo, jag kan väl gå nu lite frågande och hon tyckte det så jag sa att mamma går om en stund till Mille och då tänkte han börja vinka men kom av sig och jag gick och hämtade väskan.
När jag kommer ut igen så är Lowe ledsen för att någon bitit honom och Mille blir påverkad av Lowes gråt och börjar också gråta.
Sen säger jag hejdå och Mille kastar sig baklänges på marken och skriker efter mig när jag går. En annan fröken säger att vi ringer om det går dåligt och jag går ut genom grinden. Jag hör hans skrik när jag går gatan ner...
 
Fy fan vad jag hatar detta!

Måndag

2 Läs mer >>
Stressad, munnen full med godis hahaha!
 
Jag som såg fram emot att äta kräftor men de var rent äckliga så jag åt av Gs räkor istället.
Knastigt att man kan ändra smak så där.
Festen var kul, vi lekte lekar, sjöng snappsvisor och åt några badade bubbelpool.
Det blev många skratt och en härlig stämning men vi höll oss långt i från Ns ökända groggar ;-) och gick hem nyktra och glada. När vi kom hem låg alla barnen huller om buller i soffan och sov.
En toppen lördagskväll helt enkelt!

Gårdagskvällen i bild...

0 Läs mer >>
Så här ser naglarna ut idag:

Dagens naglar

0 Läs mer >>
Sitter med plastpåsar på fötterna, (har köpt sånna där Babyfoot som sägs få bort förhårdnader och får fötterna mjuka som babyfötter) så nu sitter jag här i två timmar. Är även grön i anskitet för jag har en ansiktsmask på.
Kan inte låta bli att skratta när jag ser mig i spegeln. Påsar på fötterna och grön-blå i fejjan!
Hahahaha
 
Jaja, ska man på fest så ska man och då vill man ju va fin.. inte för att fötterna kommer se ut på något speciellt sätt för det tar några dagar innan de fjällat av huden och de blir "klara" men iallafall. Snart ska jag måla naglarna också.
Så ikväll är det kräftskiva och jag ser fram emot det jättemycket.
Efter en vecka hemma med barnen så känner jag mig så jäkla låg och ledsen.
Har varit ett vrak när G kommer hem från jobbet varje dag och sen har han gått iväg och repat både i tisdags och torsdags.
Jag önskar att jag också hade något att gå iväg till några gånger i veckan men nu är det som det är.
Kanske jag kan lägga undan lite pengar och anmäla mig till någon New-age kurs igen. Det var kul och det var bara för mig och hadde inget med skolan, hemmet eller barnen att göra.
Vi får se hur det blir....
 
Nä nu måste jag nog ta bort masken!
 
Ha en trevlig lördag!
 
 

Fin-pin?

0 Läs mer >>
Fredag och solen skiner där ute fast inte riktigt här inne, Teddy har gått och blivit sjuk han med. Suck!
Hoppas, hoppas, hoppas det går över snabbt i helgen. Han får inte missa en massa skola nu i början. De två äldsta verkar pigga iallafall, (peppar,peppar.) jag blir galen, nu har hösten kommit helt enkelt...
 

Fredag

0 Läs mer >>
Idag känns tröttheten bedövande. Jag skulle bara vilja ligga i sängen hela dagen och inte göra någonting men har inget att skylla på så det går inte.
 
Småtrollen är pigga och krya och klättrar på väggarna men jag orkar inte hitta på något.
 
Halvligger i sängen med datorn i knät och försöker koncentrera mig på uppgifterna i svenskan men käner mig yr och snurrig och har dåligt samvete för att sängen är obäddad, köket stökigt ( vad f-n är det som luktar igentligen?!) och dammtussarna virrvlar runt överallt i huset stora som övergödda råttor...
 
Igår var jag och G på föräldramöte på Teddys skola. det var trevligt och givande och framför allt var det ett skäl till att komma ut ur huset och vara utan barnen en stund, jag hade inte bråttom därifrån när mötet var slut så att säga!
 
Vi ska på utvecklingssamtal i eftermiddag med Molly i samma skola, det är mycket sånt så här i början på läsåret.
 

Torsdag

0 Läs mer >>
Idag börjar de stora tre i skolan igen, äntligen!
 
De är rejält nervösa idag, det märks, Teddy glömde till och med att säga hej då innan han gick till bussen en hel halvtimme för tidigt, lilla gubben! ♥
 
Han börjar ju i en ny skola som ligger en bra bit härifrån (samma som Molly går i) så han ska åka buss.
Som tur är så har han flera av sina gamla klasskompisar som ska gå i samma klass så de kan hjälpa varandra.
 
Äldsta sonen börjar i samma skola som innan sommaren fast i en ny klass så han är nog också supernervös. Fy, jag är inte avudsjuk alls, fy fan för att börja på ett nytt ställe eller med nya människor...
 
Småtrollen mår mycket bättre men eftersom de äter medicin tre gånger om dagen och dagis inte ger medicin till barnen (Självklart, det gör inte jag heller som dagmamma) så får de vara hemma tills på måndag.
 
Så snart, snart, så börjar den underbara och tråkiga vardagen med barn som går till skolan, gubbar som går till jobbet och småtroll till dagis och en mammma som får ha sin hemmaskola heeeelt ensam!
Yey!

Äntligen!

0 Läs mer >>
Jag bråkar med barnen, eller rättare sagt, de bråkar med varandra och jag blir arg för att de stör samtidigt som jag försöker svara på frågor som "Historia handlar om förändringar i det förflutna. Hur ska man förklara att samhället förändras? Historiker pratar om olika drivkrafter. En del lägger tonvikten på sociala och ekonomiska faktorer, andra poängterar den enskilde individen och idéerna. Vad tror du?" med långa och smarta svar.
 
Det går inte så bra och jag blir stressad och irriterad.
 
Igår lämnade jag in en engelskauppgift lite för snabbt och idag fick jag svar av läraren att den var för kort, *skäms* så jag försökte skriva om den idag, hoppas den duger nu ialla fall.
Det är så svårt att koncentrera sig med folk i hela huset och ljud och prat och mammma, mammma, jag vill ha ditten och jag vill ha datten... pust, snälla barn bli friska och gå till dagis, snälla!? Jag vill göra bra i från mig denna terminen och få ännu bättre omdömme.
 
På lördag ska vi på kräftskiva och vi tänker lämna alla barn hemma och bara få vara vuxna ett tag, det ska bli så kul! Det är bara några hus härifrån och dottern ställer upp som barnvakt denna gång. Äntligen lite vuxentid alltså och kräftor! Mer sånt tack!
 
Nä, nu ska jag kasta mig in i skolan igen!
 
Ha en bra tisdag!♥

Tisdag