0 Läs mer >>

Det gick plötsligt att både logga in och skriva i lägg via blogg.se appen via telefonen! Hoppas den fortsätter att fungera då det är kul att kunna blogga 'live' ibland!

Plötsligt händer det!...

0 Läs mer >>
Igår var vi i skogen, på tio minuter hade jag och G plockat två liter hallon. Nu börjar frysen bli så pass full så jag börjar fundera på att lära mig göra sylt eller saft eller något. Sen plockade vi blåbär, det tar lite längre tid men vi fick ihop ca tre liter av dom, Sen när vi kom hem gjorde jag paj och "vaniljsås" på LCHF vis förstås.
Jag slängde ner blåbär i en smord form
Blandade fusksocker och smör och coccosmjöl i mixern
La degen över bären
Tjoffade in i ugnen ett tag
 
Vispade två äggulor med grädde och vaniljessans och lite fusksocker (smakade som vaniljvisp!)
 
Det blev en okej paj men största sonen gillade inte coccosmjölsmaken alls så nästa gång blir det mandel som jag tänkte mala till mjöl i mixern eller något för färdigt mandelmjöl är dyrt eller så testar jag detta recept:
 
150g blåbär eller t.ex hallon (innehåller mindre kolhydrater)
25-50 g smör
3 dl ekologiska kokosflingor
1-2 ägg
1 msk kardemumma eller kanel
Hittat här
 
Idga började G jobba igen och jag är hemma denna vecka (tar ut föräldraledigt för Lowe), det känns lite som om hösten kommer då när G inte är ledig längre.
 
Då, när all ledighet är över och rutiner ska byggas upp igen,  får jag sånna starka känslor att bryta upp (inte från familjen då utan boplats, stad), göra om, flytta till ett nytt ställe, börja ett nytt liv...
 
Jag kanske var flyttfågel i mitt förra liv?
 

Måndag

0 Läs mer >>
Semestern slutade i en krasch, min älskade lilla fantastiskt bra kompaktkamera for i golvet tillsammans med min I-phone, telefonen klarade sig som tur var men kameran har stilla somnat in.
... suck..
...nu måste jag köpa en ny dyr kamera...
 
Så tyvärr nu blir det inga mer bilder förens jag hittat en ny kamera igen, vilket kan ta allt från en dag till flera veckor med min svåra beslutsångest.

Åh,nej!

0 Läs mer >>
Jag har inte haft lust/orkat blogga igår.
 
Vi var iväg en sväng och hämtade paket med lite nya (rea)kläder och svängde förbi Antikladan som vi åkt förbi så många gånger och sagt att 'vi måste gå in' men inte gjort de för små trollen alltid är med, men nu var de kvar hemma.
 
Det fanns väldigt mycket grejer men inte något av sånt jag ville ha just då förutom en gammal fin kamera som jag bara var tvungen att köpa.
Jag prutade ner den 70 kr så vi sparade lite iallafall.
Har inte hunnit ta kort på den än, det får bli ett senare inlägg! Nu ska jag äta frukost, ses senare!
Ha en bra söndag!
 
Bilder från Parken Zoo turen:
 

Söndag

0 Läs mer >>
G kom hem från affären och hade köpt fler par skor till mig så nu har jag sex par helt nya fina skor och bara två fötter, vojne, vojne hur ska jag göra...
 
Hahaha, ilands problem...
 
Jag måste nog göra en liten skofilm så som Karins konstgrepp gjorde för ett tag sen tror jag!
LÄNK

För få fötter?

0 Läs mer >>
Gs tallrik!
 

Lunch :-)

0 Läs mer >>
Äntligen fredag och snart helg igen.
 
Men nästa vecka börjar G jobba och det känns ju lite tråkigt men även lite skönt då vi kan gå varanndra på nerverna av att vara tillsammans 24/7 hela familjen. 
 
Imorse vägde vi in oss igen för att se om det ger något att äta LCHF (fast jag äter med NC =no carbs/ MF =medium fat, typ) och jag har gått ner 800 gram,
Yay!
G står still och Molly har inte vägt sig än.
 
Jag blev jätteglad att vikten rör sig neråt igen då jag laggt på mig några kilon sen i våras.
Hoppas bara jag hinner gå ner de innan operationen bara så jag inte blir nekad för att jag gått upp lite i vikt ( typ 4 kilo eller något sånt) det är väl ganska vanligt att man går upp när det är ledigt och man slappar runt utan några rutiner? Men fyra kilon kanske är i största laget så jag skäms ju lite också..
 
Nä nu borde dagbarnet dyka upp snart så nu ska jag jobba lite, kanske vi tar en tur i skogen och plockar med blåbär, vi får se!
 
Jag har köpt en "tassel" undrar om jag blir lika poppis som Maria Montazami nu? ;-)
 

TGIF (Thank God Its F...

0 Läs mer >>
Så var det redan onsdag och vi har plockat mängder hallon idag, eller det känns som mängder men när vi rensat och fixat så blev det kanske två-tre liter men vi ska plocka snart igen för det finns hur mycket som helst i år av både hallon och blåbär överallt.
 
Barnen har badat och lekt vattenlek och och haft roligt och ätit mellis på gården, vi har fortsatt med vår LCHF mat.
 
Jag har börjat att registrera allt jag äter igen på Matdagbok.se för att se så jag inte överäter och idag blev det lite lite kalorier faktiskt. Jag får lägga på lite mer fett imorgon så jag inte äter för lite i huvudtaget.
 
Jag hjälpte dottern att färga underhåret rosa idag också och hon blev jättefin!
 

Rosa hår och hallon

0 Läs mer >>
Idag har det varit så varmt och under frukosten stäckte jag något i ryggen så jag har käkat värktabletter hela dagen och gått runt och tyckt synd om mig själv.
 
Jag är urusel på att ha ont, värst i världen tror jag, jag blir på dåligt humör och vill bara gå och lägga mig.
 
Som tur är så har barnen och dagbarnet haft roligt iallafall hoppandes studsmatta och lek runt i hela huset.
 
Både G och dottern har börjat med LCHF mat denna vecka och jag hakar på lite smått, jag tror egentligen inte att jag ska äta så där mycket fett men försöker äta lite mindre än dem. Man ska ju äta mycket fett för att hålla sig mätt längre tid så man på så sätt äter färre kalorier än man gör av med (tror jag) men på grund av min opererade magsäck så blir jag hungrig fort ändå och det funkar nog inte då om jag äter fet mat så ofta så jag ska komma på en egen variant på LCHF som är mindre fel med mer grönsaker istället. Vi ger det till på fredag och sen ska vi se om någon av oss tappar vikt ihuvud taget.
 
Sen har jag haft sån ågren över nästa vecka då jag skulle ha jobbat på en annan förskola än den tidigare och det skulle vara massa barn från massa olika daghem och en massa vikarier hit och dit. Men så kom jag på att jag faktiskt har lite föräldraledighet kvar så jag ringde och frågade om jag kunde få ta ut föräldraledigt nästa vecka istället och det fick jag, tror fan inte att jag varit så glad och lättad på länge, känns superbra helt enkelt!
 
När dagbarnet gick hem så åkte vi en sväng till frisörn och klippte dottern i en emoliknande frisyr, hon är supernöjd och i morgon ska hennes hår delvis bli rosa, spännande! Jag hade lite färg kvar från när jag körde rosa slingor för något år sen som vi ska lägga i. Bild kommer imorgon om dottern tillåter!
Inge mer glass i stora lass denna sommar, iallafall inte för mig, G eller dottern :-( men vi kan ju alltid blanda i hop lite LCHF glass tex denna:
Blåbärs mosse/ glass (beroende på om man orkar vänta på att det blir glass i frysen eller inte:-) )
 
Ingredienser:
    2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 äggula
150 g frysta blåbär
1½ msk sukrin eller sötningsmedel av något slag

Gör så här
    Vispa grädden fluffig. Vispa sedan crème fraichen fluffig. Blanda ner i grädden, tillsätt äggula, sukrin och frysta blåbär. Vispa sedan tills blåbären har fördelat sig ordentligt.  
Mumsigt värre! 

 
 
 

Hemma hela dagen

0 Läs mer >>
Har jobbat idag, kanske inte så ansträngande och stor skillnad från förra veckan egentligen.
Jag har haft ett dagbarn och G har fortfarande semester så vi har gått i skogen och haft picnic och plockat blåbär och hallon.
 
Men, man ställer in sig på jobbläge på något sätt så det känns mer ansträngande än när jag inte jobbar, jag går upp tidigt och förbereder mig och sen är det ingen teve för ungana och de ska aktiveras och se till så de äter på rätt tider och så vidare, konstigt att det känns mindre avslappnat igentligen för det borde vara som vanligt för det är ju sånt vi gör när bara mina egna barn är hemma också men det är inte det iallafall.
 
Igår blev det inget bloggande för jag var inte alls på humör, hade klassisk söndagsångest tror jag, ni vet så där jobbigt uppgiven och lättirriterad över att ledigheten redan är slut och att jobbet väntar runt hörnet och vips så har man slösat bort en jättefin ledig dag till att sura över nästkommande dag, så jäkla urbota dumt, och ändå så har jag en förmåga att göra så på söndagar!
 
Nu är jag ganska trött, fast jag inte egentligen gjort något direkt tröttsamt, så det blir nog en tidig kväll ikväll fast det kanske beror mer på att jag sover väldigt dåligt om nätterna just nu..
 
Jag plockade in några rosor men det visade sig att någon bodde i en av rosorna:
 
 

Jobbmåndag

0 Läs mer >>
Vi tog en liten tur i skogen för en stund sen och plockade hallon och blåbär.
Det finns verkligen hur mycket som helst, synd att barnen tröttnar så fort så vi som plockar måste gå vidare efter bara en liten stund. :-)
 
Nu blir det bär och grädde!
 
 

Lördagsgodis!

0 Läs mer >>
Idag ska jag läsa ut boken jag håller på med (ja, det blev en till denna semester :-) ) och typ göra ingenting för det är nu slut på semestern på riktigt :-( Imorgon måste jag röja upp här hemma igen och sen på måndag börjar jag jobba.
Har i och för sig bara ett dagbarn hemma hos mig hela veckan men jobb är det likt förbannat.
 
Sen är det två veckor på olika dagis här i kommunen och sen börjar jag skolan igen.
 
Sjukt vad fort sommaren går jag vill ställa mig på bromsen och sakta ner allt!
 
Jag hade gärna hunnit med en kryssning eller något med G också kanske någon helg framöver?
 
Jag håller på att utvärdera min nya hårfärg fortfarande, är det för mycket eller vågar jag ha så här?! Jag vet inte, den är ju väldigt uppseendeväckande...
 
 

Lördag

0 Läs mer >>
Haha jag ville pröva något nytt och det här är nog en ny look, eller hur?!
 
Får se hur länge jag behåller färgen, dottern tycker den är väldigt Manga och blev själv lite sugen på orange.. :-)
 
Jag tänkte försöka mig på att klippa mig lite kortare också, om jag vågar...
 
(Jag har plattat håret och haft i en rakbehandling så nu kan jag inte tvätta håret på några dagar.) 
 

Morotstopp?!

0 Läs mer >>
Idag kör jag en fixar dag, manikyr,pedikyr, ny hårfärg och så vidare, önskar jag hade råd med allt på salong men det får bli hemma SPA ida'!
 
Från det här:
Till det här kanske? ;-)

Pampering day

0 Läs mer >>
Nu har vi kommit hem efter en hel dag på Parken zoo i Eskilstuna.
 
Vi hade äldsta och de två yngsta barnen med och det har varit en helt perfekt dag.
Vi har sett en massa djur, lekt på lektplatsen och avslutade med en massa karuseller, eller okej, jag varken lekte eller åkte karusell men jag har haft det toppen ändå!
Jag är så trött i fötterna och småkillarna somnade direkt vi satte os i bilen hem och vi tänkte att nu sover de nog för natten men så blev det ju inte riktigt, hoppas vi kan få de att somna om igen snart för jag vill lägga mig tidigt ikväll, jag är lite trött...
 
 
 

Heldag på Zoo

0 Läs mer >>
Idag för första gången på länge var det riktigt roligt att shoppa, jag hittade en massa fynd och njöt av att strosa runt i äffärerna, kanske det berodde på att småtrollen inte var med!?
 
Jag köpte bland annat en badrummsmatta för 39 kr, en ny matta under köksbodet (igentligen två som jag tänkte trockla ihop till en stor och jag fick den ena till halva priset då den var lite dammig) och tre par skor för endast 138 kronor för alla tre tillsammans!
Jag är jättenöjd!
 
Jag är lite mindre nöjd med att det inte blev så mycket städat men vi har ändå hunnit med att vara ute och leka med småtrollen och bokat billjetter till Eskilstuna imorgon. Nu måste jag baka ut bullarna och göra pannkaka som vi ska ta med!
 
 

Fynd