0 Läs mer >>
Nu ska jag gå och ta första duschen med sån där regöringsmedel man ska tvätta sig med innan en operation.
 
Sen imorgon innan jag åker så ska man duscha igen med den.
 
Åh, shit, vad jag är nervös...
 
Blä för att vara nervös!

Nervöööös

1 Läs mer >>
Städdag och sanering av hemmet.
 
Jag tänker att det kan vara bra att torka med sprit på alla ställen där man tar mycket som handtag och kranar och sånt, det borde minimera bakterier här hemma.
 
 
Jag förstår ju att om man får infektion i operationsärret så får man men jag vill ialla fall minimera risken att få det på alla sätt jag kan tänka på.
Jag ska även tvätta så mycket jag hinner idag för sen kommer jag nog inte orka sköta tvätten på en vecka.
 
Jag börjar bli väääldigt nervös, på gränsen till panik faktiskt. Åh, vad ger jag mig in på egentligen?! Nej, jag ska inte tänka så, detta SKA bli bra!
 
Så det så!
 
Bye, bye hängmage och välkommen snyggmage!!
 
Så här kommer den antagligen inte bli men man kan ju hoppas!
(Undra om man är för gammal för att pierca naveln??)
 

Söndag

0 Läs mer >>
 
Vi var och jobbade på Handens museums Vikinga & Medeltids Festival.
 
Jag och G stod i cafét och sålde fika till alla glada besökare. Det var jättekul och mysigt.
Sen på kvällen var det Gille för alla knallar och festivalarrangörer.
 
Det kanske blev lite mycket rödvin men det var hur kul som helst ialla fall. Många roliga människor och intressanta diskussioner. Vi fick även delta i ett hedna blot med ett horn med mjöd som gick lag om.
Otroligt häftig upplevelse!
 
Festivalen fortsätter idag men vi kan tyvärr inte delta då vi måste röja av här hemma och jag måste mentalt förbereda mig för morgondagen.
 
 
 

Lördag

0 Läs mer >>
Jag var bara tvungen att sy en ny underklänning (särk) och sy in min linneöverklänning.
Den sydde jag ju för 30 kilo sen och det känndes att det var på tiden att den blev lite mer figursmickrande, eller hur?!
 
Jag är nöjd även om det blev ojämt och konstigt på sidorna av överklänningen. När jag har råd ska jag sy en vikingatids hängselkjol i ylle istället.
 

Sytt om

0 Läs mer >>

BVC

0 Läs mer >>
Idag är det dax för femårskontroll för Lowe.
 
G har ledigt idag och ska med han också då vi har en bit att åka till vårt BVC eftersom vi valde bort den vanliga som var så dålig.
Lowe ska även få en vaccinspruta denna gången.
 
Vi har förklarat vad det är och hur det går till så vi får se hur det går.
Lillebror var iallafall mycket arg igår för att inte han också ska få en spruta, han tror det är något positivt antagligen.. :)
 
Sen ska trollen till dagis och jag ska till S:t Görans för att ta prover inför operationen.
Nu blev det väldigt verkligt alltihop och ännu mer skrämmande!
 
(Gör jag rätt???)
 
Sen ska vi hem och förbereda för morgondagen då jag och G ska jobba på Handens museums Vikinga & Medeltids festival,
'I brytningstid'
 
Bilder från en annan mindre tillställning förra året: 
 

Fredag

0 Läs mer >>
Oj, redan torsdag!?
 
Veckan springer ifrån mig just nu och jag sitter paralyserad av nervositet över operationen på måndag. Jag vill bromsa men det går inte.
 
Jag får inget gjort mer än att bli ledsen på mig själv stup i kvarten.
 
Jag börjar få väldigt kalla fötter när det gäller bukplastiken, ska jag verkligen göra det, Jo, det ska jag, men är det inte väääldigt ego att utsätta sig själv och övriga familjen för detta?
 
Jag kommer inte kunna göra en massa saker jag gör annars de närmsta veckorna.
 
Jag tycker synd om G som får göra allt (och jag tror detta stressar honom enormt just nu, förlåt!).
 
Fy, vilken jäkla egoist jag är, opererar magen för att den ska bli snyggare, vad spelar det för roll egentligen..
 
Men det gör det ju, detta är en del i att ta tillbaka mig, mitt jag som försvunnit i lager av fett och nu av lager av hud.
 
Jag är så nervös!
 
Idag lämnade jag trollen på dagis (de fick vara hemma igår, ett beslut jag ångrade redan 30 minuter efter jag ringt dom lediga) och det gick bra, inga tårar eller utbrott alls (de kanske kände att det inte var så roligt hemma igår när jag satt med datorn och försökte klura ut en krånglig psykologiuppgift i skolan).
 
Solen skiner och det blir nog en riktigt fin höstdag idag.
Jag önskar jag kunde släppa allt och lämna min överaktiva, nervösa hjärna hemma och gå på en långpromenad i solen istället men jag vet att jag bara kommer ännu mer efter i skolan och promenaden inte blir så trevlig då jag bara kommer tänka på vad som ska (och kan) hända på måndag.
 
Nästan så jag önskar man kunde få lugnande tabletter i flera dagar innan man ska operera sig.

Torsdag

0 Läs mer >>
Varför är hetsen mot kilona så stark?
 
Varför är jag inte bara nöjd med den viktminskning jag har gjort då?
 
Jo, jag vill ju vara "normal", inom de "normala" gränserna när det gäller BMI ( under 25), storlekar på kläder (högst M eller 42 i nederdelar och 38-40 i överdelar)  och så vidare. Jag är smal, på överkroppen, men nederkroppen ser i mina ögon ut som när jag vägde som mest, ja, jag vet det kan ju inte vara möjligt, men det är så jag ser det i spegeln varje dag.
 
Mina lår är enorma, mina knän väller över av fett och mina vrister är från en annan planet och fettet sitter som berget.
Jag vill absolut inte gå ner mer på överkroppen då den är smal nog, jag ser både nyckelben och revben under huden men låren, benen alltid dessa ben...
 
Men jag borde vara nöjd...

Jag borde vara nöjd!

0 Läs mer >>
Sitter här och äter min kvarg med bär och funderar på det här ständigt återkommande ämnet kropp och bantning.
Jag vill egentligen inte sitta här och äta kvarg utan jag vill äta vanlig mat, kolhydrater eller bregott på mackan som jag inte heller ska äta, jag vill kunna äta allt!
 
Jag vill bara vara nöjd med den jag är men men jag kan inte så jag bantar nästan jämt och försöker pressa mig ner i vikt men jag går knappt ner något, min kropp verkar så nöjd att väga det den gör nu.
 
De som vet säger att man inte kan äta 1300 kalorier om dagen och inte gå ner men då är jag nog ett medicinskt under för jag går inte ner nu på 1300 kalorier och lägre än det kan jag inte gå då jag blir helt hjärndöd och vänder ord och saker bakofram när jag pratar och bara vill sova och sova...
 
Jag vill ha en kurvig kropp som fungerar som den ska och jag vill inte väga mig igen någonsin då jag bara blir ledsen när jag ser siffrorna på vågen.
 
Efter operationen ska jag be G att gömma vågen så jag inte ställer mig där för jag har läst att man kan gå upp i vikt efter en sån här op då kroppen lägger på sig en massa vatten och svullnad efteråt som kan ta upp till sex månader att få ordning på.
 
Jag vill vara hälsosam inte fanatisk, hitta jämnvikt men det är så svårt men jag kör på till måndag och sen äter jag vad jag vill (inom rimliga gränser förstås) under läkningsperioden och sen börjar jag träna igen (jag kommer inte få träna på ett tag i början, kommer inte ens gå upprätt den första veckan och kommer att äta starka smärtstillande mediciner plus att jag ska ta sprutor på mig själv varje dag efter operationen).
 
Så här skulle jag vilja se ut, inte vältränad eller jättesmal utan kurvig och vacker utan hänghud och celluliter men då måste jag nog operera både armar och ben (och brösten förstås då de är det ställe jag gått ner mest på tror jag, från C-kupa till tomma A-kupor då A-et mest består av hud, tur att det finns vadderade behåar:) utöver magen för egentligen är det på mina ben det värsta hänget sitter på men dom kan man inte fixa via landstinget tyvärr:

Samma samma

0 Läs mer >>
Det här är mitt löpband.
Vi köpte det billigt av en person som vunnit den i ett lotteri på Coop forum i Älvsjö.
 
Jag är så nöjd med det köpet!
 
Motorn i bandet är starkt nog att springa riktigt fort och själva bandet är långt och brett nog att man kan ta långa löpsteg.
Den är inte så högljud heller så man kan titta på teve när man tränar på den. Jag gillar denna träningsform och är så glad vi slog till och skaffade bandet.
 
Nackdelarna är att den är så jäkla stor och tar ganska mycket plats trots att man fäller upp själva bandet när man är klar och att jag är livrädd att någon av trollen ska göra sig illa på den på något sätt och så nojjar jag över att den ska gå sönder nu när jag är så nöjd över den och använder den nästan dagligen.
 
(Bilden fick verkligen en konstig vinkel, det ser ut som om bandet är jättelitet nertill men det är det inte.)

Min favorit grej

0 Läs mer >>
Idag blev det bara 30 minuter på bandet för jag kände mig lite stressad över en uppgift i skolan jag glömt att lämna in. Men nu har jag fixat det och påbörjat veckans uppgifter också.
 
Jag är lite nervös över skolan just nu för att jag är rädd att jag inte räcker fram men ska försöka ta ett snack med min mentor denna vecak för att se hur jag ligger till egentligen.
 
En lärare sa ju att det gick bra för mig men det känns verkligen inte så?
 
Det gick bra att lämna trollungarna men Mille var lite ledsen som vanligt.
Han har börjat ogilla en av pedagogerna för att hon en gång tog hans napp eller något liknande och vill inte gärna bli lämnad till just henne men jag har sagt till att de får jobba bort det på något sätt för jag vill att han ska acceptera all personal och inte ha några enstaka som går bra och några som han ska gråta över när jag går.
Vi får se hur det går.
 
Nu är det en vecka tills min stora operation.. Jag vill inte tänka på det för då får jag ont i magen och mår illa.
 
Jag blir så sjukt nervös.
 
Jag ska be om lugnande så fort jag kliver in på kliniken så jag inte flippar av nervositet på måndag och jag hoppas att det går fort till operationen börjar så det inte blir en massa väntan för då blir jag nog knäpp.
 
G har tagit ledigt hela nästa vecka så jag inte behöver göra någonting mer än att läka ihop, jag kommer nog vara sjukskriven från skolan nästa vecka också men inte längre än så för jag vill inte komma mer efter än vad jag är nu.
 
Igår var vi inne på en asiatisk affär som ligger en bit härifrån och jag kunde inte låta bli att handla lite anorlunda grejer, kolla:
Men jag vågar inte smaka drickorna, skulle ni våga?

Måndag

0 Läs mer >>

Varför blir det alltid stökigare än det bar innan när jag storstädar?? Jag drar liksom fram en massa som borde städas bort men sen blir jag ju trött och så är det grejer över allt! Och inte vill barnen hjälpa till heller så vi blir alltid osams och skriker på varandra och till råga på allt så ska Molly till Falun imorgon med skolan så hennes packning ligger över allt... Dessutom har jag en massa sidor att läsa och lämna om innan midnatt...

Städnings söndag