0 Läs mer >>
Idag åkte jag, G och småtrollen till Fjärilshuset, jag har aldrig varit där tidigare faktiskt.
 
Det blev en riktigt bra dag idag!
 
 
Vi har tittat på vackra fjärilar i tropisk värme och sett hajar i en stor och fin hajtank. Jag lyckades stänga av min hjärna lite och faktiskt njuta av allt fint, det var så skönt och riktigt behövligt för en tröttis som jag. Det var kanske lite mycket folk men det var jättebra söndagsaktivitet för oss alla som var med (de andra i familjen har antagligen växt fast på sina rum...)
 
Småtrollen tyckte det var spännande och mysigt även om de gärna sprang igenom hela stället i raketfart. Vi fick bromsa upp och gå tillbaka då och då.
:-)
 
Mille tyckte Koifiskarna som man kunde ta på var bäst, Lowe tyckte glassen han fick när vi åkte hem var bäst och jag tyckte att komma hemifrån var absolut bäst av allt!
 
 
 
 
 

Om att en dos fjärila...

0 Läs mer >>
Juldagen spenderade jag den mesta tiden i sängen eller soffan, det enda vettiga som jag gjorde var att plocka ner julgranen och att se på film med mina älsklingar.
Annandag jul så fortsatte vi att slappa och sova, småtrollen fick slå sönder pepparkakshuset och äta tills de tröttnade.
Det gick rätt snabbt och resterna åkte i sopptunnan.
 
I fredags planerade vi faktiskt att hitta på något men trollen hade ingen lust och jag hade problem med magen igen så vi stannade hemma förutom en tur till affärn för inköp av födelsedagsfrulle och present.
 
(Jag har fått världens finaste julklapp av G också, mer om den i ett senare inlägg.)
 
Igår firade vi äldsta sonen med sång och frukost på sängen, han fyllde 20 år och nu är han verkligen vuxen på riktigt, dagen blev kanske inte så som jag hade tänkt men jag tror det blev bra iallfall tillslut, jag hade gärna firat honom mer än vad det blev.
 
Jag är fortfarande trött och nere och känner det som jag skulle behöva sova minst en vecka till, eller rymma hemifrån ett tag..
 
 
 
 

Om att uppdatera lite

0 Läs mer >>
Varför kan inte jag vara som alla andra?
 
 
Varför känner jag en sån stress och maktlöshet över allt?
En tjock filt av skit över allt och hela mitt huvud framför allt?
 
Jag vill bara sova och slippa allt som har med jul och allt runt det.
 
Trött, trött, trött.
 
Men nu är det värsta över och barnen verkar vara glada och nöjda denna jul också fast den inte var lika glad och tindrande, iallafall inte från min sida.
 
När de andra åt julmat trillade mina tårar ner för kinderna i ett annat rum, jag orkar inte bara med att vara glad.
 
Sen var det julklappsutdelning och happy, happy joy, joy för alla, sen somnade jag en liten stund och så var julafton äntligen slut.

 Häpp
 
 
 

Jul= kul?

0 Läs mer >>
Varje år sen filmen kom ut har vi på kvällen innan julafton sett på Polarexpressen som en mysig tradition, lika så ikväll. Innan såg vi på Pluras uppesittarkväll som var så bra, en sån julfest vill jag också gå på någon gång..





 

Om att sitta uppe til...

0 Läs mer >>
Det blev en väldigt kort och lugn dag på jobbet med bara ett dagbarn som dessutom gick hem tidigt.
 
Nu tar jag jul och går och lägger mig en stund, sen ska jag plocka undan lite leksaker, ta disken och sen är allt klart, färdigt, finito.
 
Så skönt!
 
 

Om dan före doppareda...

0 Läs mer >>
Vanlig söndag fast med mer jobb, äh, det blir nog toppen tillslut.
 
Idag tänder vi fjärde ljuset och fortsätter julstöket!
 
 

Om att ha söndag

0 Läs mer >>
Köttbullarna är rullade och klara, julklapparna inslagna och pepparkakshuset dekorerat. 

Imorgon ska skinkan griljeras, kolan kokas och huset städas och skuras tills det skiner och doftar gott överallt. 

Sen ska jag jobba på måndag, sen är det julafton.

Jag längtar efter när klapparna är utdelade och gästerna åkt hem och jag kan hoppa i pyjamasen och krypa ner i sängen och sova till våren... 






Om julförberedelserna

0 Läs mer >>
Fortfarande hemma från jobbet.
Jag har ont i magen och den skriker hotfullt , jag tänker inte gå in på det närmare.
 
Mille mår bättre och bättre men vi blir hemma imorgon också för säkerhets skull. Dagarna bara rullar på och Lowe går i skolan nu fast imorse var det världskrig igen och hela gården måste tro att vi misshandlar sonen så som han skriker men det var julmorgon för föräldrarna och det var iktigt att han gick. Efter en massa hot och försök till tvångspåklädning och dåligt beteende både från hans och vår sida lugnade det ner sig och han kunde berätta att han var nervös för vad han skulle ha på sig på uppträdandet. Väl på skolan så berättade fröken för G, som var med och tittade på julmorgonuppvisningen, att han redan igår muttrat om att han inte skulle gå till skolan idag, lilla gubben.
 
På fredag börjar jullovet för alla barnen iallafall så då slipper vi hemska monstermornar fram till den åttonde januari, skönt!
 
Jag hoppas ingen mer blir sjuk så jag kan jobba på måndag och de andra mellandagarna utan problem och att vi kan hinna ikapp med allt under helgen när det gäller julmåsten som städ, tvätt, julbak och annat tråkigt fix.
 
 

Om att vara hemma

1 Läs mer >>
Den åttonde januari så åkte jag, morsan och dottern till Tenneriffa. Det var så underbart att ha något att se fram emot under den mörka årstiden och när vi kom hem så var allt lite lättare, jag tror jag behöver åka bort under vintern för att överleva mörkret..
 
Nu var det ju så att morsan bjöd på den underbara resan och vi har inte råd att göra det igen men det skulle vara härligt att resa bort, kanske bara jag och G, hoppas vi vinner lite pengar eller något under tiden får jag titta på bilder från Tenneriffa så som det var när vi var där:
 
 

Om att vilja resa bor...

0 Läs mer >>
Mille är kräksjuk och jag vabbar.
 
Mellan vård av barnet och handspritsöverdosering så länsar jag kylskåpet på allt som går att äta, jag har kommit in i en extrem överätarperiod som om det inte slutar snart kommer göra så jag rullar fram.
 
Det enda som stoppar ätandet är att sova, så jag äter och sover och äter och sover, kan inte julfan vara över snart och våren komma så allt förändras?
 
Blä för allt!

Om att det är fördjäv...

0 Läs mer >>
Vaknade trött och ligger nu i sängen, lika trött.
 
Idag tände vi tredje ljuset på adventsljusstaken, snart är julafton här!
 
Efter lite sovmorgon och brunch så bar det av mot Handens museums julmarknad.
Vi blev nog lite för många som skule hjälpa till så vi flöt runt lite mellan olika delar av marknaden och hamnade sen vid korvgrillningen i smedjan, där vi stod tills vi åkte hem lite tidigare än vad vi skulle.
 
Det var inte så mycket besökare men det var en trevlig marknad ändå!
 
När vi kom hem så klädde vi granen och sen blev det lite pepparkaksbak. Nu är jag helt slut fast det var G som bakade mest med barnen och som städade efteråt.
(Jäkla decembermörker som gör mig så trött, så trött och låg trots vitaminer och allt jag tycker i mig...)
 
 

Om denna söndag

0 Läs mer >>
Har blekt sönder håret så det ser ut som ett fågelbo.
 
Och nu har jag provat igenom hela garderoben och jag ser bara så otroligt fet och otroligt ful och gammal ut så jag börjar gråta. Just nu är det inte kul och vara jag, någon som vill byta?
 
Jag som skulle följa med på Gs spelning och ha kul men nu får det vara jag kan fan inte visa mig bland folk så som jag ser ut, fy fan, fet, gammal och ful..
 
Så det blir ingen utekväll för den här kärringjäveln ikväll, häpp
:-(
 
Jaha, det här blev ett riktigt tyck synd om mig inlägg, nu ska jag gå och tröstäta allt jag hittar i kylen, hej då!
(Undra om jag ska ta den där överblivna svarta hårfärgen och smeta i, orkar inte med mig att se mig själv just nu)
 
(Bildkälla)

Om att känna sig ful

0 Läs mer >>
Lowe vill inte, han vill inte något just nu.
 
Han är ledsen och vill inte gå till skolan, inte vara hemma, inte nått egentligen.
 
Det är delvis åldern men skolsituationen beror på nått annat. Igår hade vi möte med hans förskolärare, hon är bra och vi känner henne väl då hon haft både Molly och Teddy när de gick i förskoleklass.
 
Vi pratade länge så pass länge att Lowe började hoppa på stolen, han orkar inte sitta still särskilt länge nu för tiden, vi kom fram till en massa saker och det kommer nog ändring på en hel del.
 
Lowe känner att personalen inte har tid med honom och att han inte kan lita på dom.
 
Jag tror att en del av personalen kommer få en välförkänt knäpp på näsan då han sa att han försöker prata med fritidspersonalen ibland men de har inte tid för de vill prata med andra vuxna hela tiden.
Fy på dom, så får det inte gå till, de är där för barnen, inte för att stå och hänga med varandra så små sexåringar blir ledsna och känner sig osedda!!
 
Efter samtalet kändes det bra och vi hoppas att det kommer gå bra att lämna honom på måndag igen fast jag är fortfarande orolig för hur det kommer gå, han känner sig ju fortfarande ensam och utlämnad (vi vet fortfarande inte om någon retar honom eller inte till exempel) , hoppas nu att personalen hjälper honom så som det är sagt!
 
Igår var det visst också Lucia men vi såg inte direkt något Lucia tåg eller firade mer än att vi fikade när vi kom hem från mötet.
 
Den här helgen är det julmarknad på Handens museum igen och vi blev tillfrågade om vi ville vara med och det ville vi ju, nu är det så att G har en spelning ikväll så vi hoppade att jobba idag men kommer stå där hela dagen imorgon iallafall, det blir roligt, kom gärna och hälsa på!
 
 
 
 
 
Lite blandade bilder från i veckan och från förra året.
 

Om att ha det lite jo...

0 Läs mer >>
Jag har pysslat med barnen och de har gjort jttefina luciatåg av äggkartonger , färg och flirtkulor:
 
 
 
Och i dag firade vi Lucia genom att nu på eftermiddagen lussa för alla föräldrar med sång, glögg och pepparkakor. Vi gjorde det utomhus och det blev riktigt lyckat, barnen var duktiga och föräldrarna blev så nöjda och glada.
 
Så här såg min minsta egna tomte ut:
 
(Mobilbild tyvärr)

Om att ha en Luciavec...

0 Läs mer >>
Den kanske inte är den vackraste eller den bästa men jag är iallafall fasligt nöjd med min krans!
 
 
 
Försök till konstnärlig bild på sniskan, kransen hänger egentligen rakt på dörren ;-)

Om att visa bättre bi...

0 Läs mer >>
I dag har jag gjort en krans till ytterdörren!
 
(DIY betyder do it yourself)
 
Tyckte de var för dyra överallt så jag gick och plockade lite granris, böjde till en gammal galge som ram och så hepp;
 
en granriskrans!
 
Tyvärr blev bilderna rätt suddiga för det var så dåligt ljus :-(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni får en bättre bild imorgon när det är lite ljusare, God natt mina vänner!♥

Om att göra en DIY