0 Läs mer >>
När G slutade tog vi en tur till badhuset med småtrollen.
 
Det var lika mysigt som vanligt och som så många gånger tidigare så frågade vi oss varför vi inte går dit oftare med trollen, det är ju en sån billig (en tia per troll) och rolig aktivitet som barnen blir lagom lugna och trötta av efteråt, perfekt för slutkörda småbarnsföräldrar!
 
Sen tog vi en tur och kollade var jag ska jobba någonstans och det såg väl okej ut, en vanlig förskola i ett bostadsområde en bit i från Handens centrum.
 
Jag har fått mina tider och de var riktigt bra så det här kommer nog ordna sig till det bästa med lite positivt tänkande och barmark så jag kan cykla dit men på måndag ska jag få skjuts av G till jobbet och sen ta bussen hem.
 
(Sorry för suddiga mobilbilder men jag tror inte man får släpa med sig sin stora systemkamera in på badet.)
 

En tur till badhuset

0 Läs mer >>
Nu har jag tvättat allt, precis allt som vi hade som behövdes tvättas.
 
Även sånt som jag haft undanstoppat för jag inte riktigt orkat ta tag i det och tvätta som småmattor och överdrag och överkast som legat i en kasse jättelänge och inte blivit tvättat för jag prioriterat vanlig tvätt i stället.
 
Maskinen som är trasig fortfarande (blocket innuti är sprucket) har hoppat och vibrerat och låtit som en galen bergssprängare på speed men det här är absolut sista rycket, jag ska köra slut på den jäkeln för vi ska få en ny maskin!!
 
Japp, ni läste rätt, vi vann mot tillverkaren och de ska stå för en ny maskin till oss för det är tillverkningsfel på denna som går sönder hela tiden!
 
Jag vet nu även vilken förskola jag ska jobba på och det lutar åt att jag måste åka buss dit, hur det nu ska gå?
 
Jag tror att det går att cykla när det blivit lite mer vår men det är ganska långt så jag får starta jättetidigt fast jag vet inte för jag har inte fått mina tider än.
 
Nu ska jag skriva en artikel om runor som jag skulle ha lämnat in för länge sen i skolan!
 
 
 

Snart färdig

0 Läs mer >>
Nu hittar jag plötsligt massor av grejer jag vill köpa, jag som inte gillar bloggar med en massa såna inlägg och så gör jag så själv, men jag kan ju inte låta bli.
 
G, den här vill jag verkligen ha fast den kostar 598 kr. En liten börja jobba present någon dag kanske?? ;-)
 
Shopper & handväskaKlicka på bilden för att komma till have2haves sida!
 

Men då

0 Läs mer >>
Denna bilden blev det idag:
 
 
Men jag gjorde fler fina bilder i samma tema som blev riktigt fina:
 
 
 
 
 
 

27 feb, En bild om da...

0 Läs mer >>
Tog fram kameran och insåg plötsligt att att fotografera gör mig glad!
Jag gillar det jättemycket, det är roligt och avkopplande på något sätt att gå runt och hitta motiv och nya idéer att fota.
 
 
Jag får ju en väldans massa bilder då och vad ska jag göra med dom om jag inte kan lägga upp dem på bloggen?
 
Jag fortsätter med den så länge känner jag och gör den så som den blir helt enkelt, inte någon form eller stil utan det får bli som det blir!
 
Igår gjorde jag och Teddy gryta på fläskytterfilé, det blev väldigt mört och jättegott.
 
Marinera köttet i någa timmar i:
(alla mina mått är på en höft, mäter aldrig utan häller bara i lite)
 
1 dl sweet chillisås
½ dl soya
en liten skvätt olja
några vitlöksklyftor & valfria kryddor
finhacka rödlök, stek löken och häll i köttet och marinaden, bryn köttet ett tag häll i 3 dl grädde och lite broccoli efter tycke och smak, låt koka i ca 15- 20 minuter.
 
Servera tex med ris eller pasta eller blomkålsmos.
Nom, nom!

Fotografera

0 Läs mer >>
Bloggen är inte så intressant just nu.
Jag skriver för negativt hela tiden och det händer kanske inte särskilt intressanta saker.
 
Jag tänker just nu mycket på hur jag vill att min blogg ska vara och kommer fram till att jag måste tänka en del till.
 
Jag spyr just nu lite på sånna där bloggar som alltid är sååå fantastiska och allllt är sååå underbart och roligt  heeela tiden men jag tycker klagobloggar också är trista.
 
Jag tycker att sånna som bara handlar om kläder och grejer till barn eller vuxna hela tiden är jättetråkiga också för behöver man verkligen så mycket grejer och kläder hela tiden, finns det inget roligare att lägga pengarna på?
 
Äh, jag vet inte hur en bra blogg ska vara just nu och jag måste fundera på om min blogg är något att ha eller om jag ska ge upp den..
 
Återkommer..
 
*Livskris big time*
 

Blogga?

0 Läs mer >>
Det är lov, kanske det sista lovet som trollen kan vara hemma på ett långt tag.
 
Jag fick just reda på att jag börjar jobba på en förskola på måndag!!
 
Det får bli som det blir förhoppningsvis blir det toppen.
Jag städar vidare här hemma och rensar för när jag börjat jobba så vet man inte när jag kommer hinna göra sånt. Jag vet hur det var för länge sen när både jag och G jobbade heltid utanför hemmet så att säga och stressade som glaningar till och från dagis och allt runt om, vi hann aldrig städa ordentligt och fixa hemma.
 
Så nu känns det ännu viktigare att det rensas och vi får jätteordning på allt igen för jag ska ju både jobba och gå i skolan från och med nu och fram till skolavslutningen.
 
Det som känns värst är att trollen kommer få längre dagar på sin förskola och att de inte kommer kunna vara lediga alls utan det blir varje dag alla dagar i veckan och heltid för dom nu.
 
Jag ska fortsätta röja, nu ska köket rensas har jag tänkt men först te!
 
Gammal bild
Till helgen ska jag köpa mig en stor bukett blommor för det är jag värd!

Det är mycket nu

0 Läs mer >>
Vi bär ut kasse efter kasse med saker vi ska slänga.
Jag fattar inte, var kommer alla saker ifrån??
Vi handlar ju inte särsklit mycker saker ihuvudtaget men ändå har vi massor av skräp?
 
Jag fick nog idag och bestämde att nu jäklar ska vi rensa i småtrollens rum som har varit helt upp och ner ett bra tag med grejer över allt.
Vi resade bort massor av leksaker som var trasiga och som inte leks med, sen gick jag vidare till Teddys rum och vi rensade ur alla gamla leksaker där också och gamla skolböcker, papper och annant skräp, han brukar klaga på att han har för mycket grejer, och o jäklar vad mycket skit han hade i sitt rum.
 
Jag rensade bland hans kläder också och det blev två fulla kassar med kläder som han vuxit ur.
 
Sen fortsatte jag in i äldsta sonens rum och rensade en massa där också, han har ju flyttat till sin pappa men lämnade hela rummet som det var med en obäddad säng och grejer överallt, jag renasde bland hans kläder han lämnat kvar och tog bort sånt som är för litet och tömde lådor och bokhylla på en massa gamla papper och tidningar och saker han inte använder, flyttade sängen och tömde sänglådan under på skräp.
Sen tog jag bort alla sängkläder och tvättade och snyggade till så man kan sitta och spela i hans rum när det ändå inte är någon som bor där längre.
Efter det så rensade jag i lekhörnan här nere, om jag inte ska få jobba som dagmamma mer så är det helt onödigt med en massa småbarnsleksaker som bara står och samlar damm så de åkte upp på vinden igen.
 
Vi låter trollens grejer som de gillar att leka med här nere vara kvar så länge men så småning om så får de vänja sig av med att ha leksaker här nere så vi kan slippa alla saker överallt.
 
Jag älskar att rensa och sortera bort saker, det känns bra och jag tycker det är som en befrielse att bli av med en massa som bara tar plats och är i vägen!
 
Härligt!
 
Jag ska försöka  forsätta att röja hela lovet och tvätta en massa tvätt, tvätta fönster och en massa annat.
 
Vårstädning för veckan och sen, sen kan väl våren komma på riktigt, eller hur?!
 
Bild från förra våren.

Söndag

0 Läs mer >>
Ett par till Dr Martens, frågan är vilka:


 
och några nya toppar vore inte heller fel:allt från Zalando.
Jag är lite sugen på en klänning från Ellos också:

Jag vill ha

0 Läs mer >>
 
Den bild om dagen förtsätter, idag är temat En människa. Jag funderade länge hur jag skulle göra min bild och började tänka på vad är egentligen en människa och det här är vad vi innehåller iallafall!

22 feb: En människa

0 Läs mer >>
Dagens bild i fotoutmaningen "En bild om dagen":
 
Insåg efter jag tagit bilden att detta inte är en orginell bild utan många har tagit liknande men det här är min variation!

21 feb, Något runt

1 Läs mer >>
Allt är upp och ner just nu, jag mår ganska pissigt för det här med jobbet och på toppen av allt har vi bestämt att äldsta sonen ska flytta till sin pappa ett tag fram över för det funkar inte med hans skola, oss och livet tillsammans.
 
Jag känner mig som en hemsk mamma som ger upp mitt barn och lämnar honom vind för våg men jag vet ju att hans pappa är fullt kapabel till att ta hand om honom och sonen är på sitt tjugonde år så han ska egentligen inte ens tas om hand, han ska kunna ta hand om sig själv.
 
Jag har fått nog av att bråka om att han måste gå till skolan, hjälpa till här hemma, ta tag i sitt liv men jag kommer alltid finnas för honom ändå och han är välkommen hit när han vill men vardagen får han ha hos sin pappa, iallafall tills han får ordning på sig själv igen.
 
Jag behöver en kram just nu och någon som lovar att allt kommer bli bra...
 
 
 

Torsdag