0 Läs mer >>
Jag fortsätter att röja, idag ska min garderob få en utrensning och städning. Mitt i allt blir det en liten paus då svärmor och Gs bror kommer över och firar Teddy.
 
Sen kör jag på tvättstugan som är helt belamrad med grejer och jag tänker slänga, slänga och slänga men jag har en hög med kläder jag tänker lägga ut på Tradera också.
 
Jag har aldrig sålt där förut, bara köpt, så det ska bli en spännande utmaning :-)
Hoppas något blir sålt!
 
 
Jag har börjat Instagramma, antagligen den sista i världen. Jag har tänkt att  "jag har väl inget att fota som någon vill se" och inte brytt mig, men fasiken, det är ju kul!
 
Det blir väl kanske lite mycket blommor och sånt just nu, både på bloggen och Instagram men om ni vill följa mig där så finns jag på annaviktoriaevelin :-)
 
Ha en bra lördag!
 
Bilder från igår när vi rensade ogräs och klipte rosor och var duktiga!
(Ja, okej då, G var duktig, jag fotade blommor och bin :-) )
 
 
 
 
 
 

Söndag

0 Läs mer >>
Jag fick en fin avskedspresent av gänget på Tallen igår när jag gick.
Tack alla fina, underbara jobbarkompisar!
 
 
 
 
 
Godisburken var full när jag åkte men när jag kom hem hade barnen ätit upp halva, haha, busar!
 
I dag ska vi påbörja projekt Storstädning av huset, vi ska göra sånt vi inte hunnit med under året.
 
Vi börjar med ute och sen jobbar vi oss inåt, Hejsvejs!
 
 
 

Semesterlördag

1 Läs mer >>
Efter jobbet cyklade jag och hämtade trollen och sa hejdå till deras pedagoger, sen hem och färga håret och duscha.
 
Sen var det dax för AW med jobbet som jag slutar på idag. Vi käkade mat och drack öl, eller jag drack bara en för jag var så otroligt trött redan innan och det kändes inte bra att dricka.
 
Jag hade det jättekul, vilka roliga människor, helt underbara, jag har skrattat så jag fick ont i magen ikväll!
 
Sen hämtade G mig och så skjutsde vi hem Landy och Mirjam (tror hon stavas så?) till Brandbergen och på vär där ifrån hittar vi en liten hund alldeles ensam intill vägen.
Jag tar upp den i famnen och G ringer polisen, vi står där en stund och tittar efter någon ägare men ingen syns till så polisen säger att vi ska ta med hunden och avvakta.
 
Vid Vegabaren fastnar vi mitt i ett street race möte, massor av bilar och folk har samlats och väntar på att de ska köra igång, där sitter vi med en liten skakande, trött vovve och Mille i bilen men vi kom förbi efter en stund.
 
Efter två timmar ringer en man som visar sig vara hundvakt och han kommer och hämtar hunden, den vill inte gå fram till honom utan går tillbaka till mig och han får tvångsbära den ut genom dörren, stackars liten! :-(
 
Vilken jäkla kväll det blev!
 
Sorry för taskig mobilbild!!

Annolunda kväll

0 Läs mer >>
Fy, det känns jobbigare än vad jag trodde att det skulle göra idag.
 
Jag trivs så bra på förskolan med alla fina människor och barn men jag valde bort det, en del på grund av min panikångest (om jag ska vara ärlig) och en stor del på grund av hur förskolan ser ut med stora grupper och stress både för barnen och pedagogerna men jag kommer sakna alla så enormt mycket.
:-(
 
Men det kommer bli bra som dagmamma igen också, att vara självständig och att kunna ge några barn min fulla uppmärksamhet, se barnen hela dagen och vara ledig en dag i veckan är inte heller helt fel!
:-)
 
Nu går det inte att dra på det längre nu måste jag göra mig färdig för avsked både på trollens förskola och min egen, det kanske kommer bli lite tårar i ögonvrån till och med idag, fy!
 
Men sen börjar SEMESTERN!
 
(Bild från förra sommaren)

Sorgfredag

0 Läs mer >>
Vi skyndade till affärn och köpte avskedspresenter till Lowes och Milles pedagoger.
 
Det är så svårt att hitta på sånna presenter, de ska ju vara lite personliga och fina så där men vi vet ju inte så mycket om fröknarna egentligen och vad de gillar och så, tillslut köpte vi nån typ av skylt som kostade för mycket och godis till alla sju.
 
Där rök lite av semesterkassan men, men...
 
Sen har jag lekt lite med nya macrofiltret och försökt fota myror, svårt då de springer runt som galningar!
 
 
 
 
Skumma guldfärgade myror jag hittade under en sten.

 Jag stör mig på att det står lärare och inte pedagoger men nu gör det det..
 
 
 

Myror och presenter

1 Läs mer >>
God morgon!
 
G har fixat min puktering så idag blir det att cykla till jobbet. Näst sista dagen, det är inte klokt hur fort den här sista veckan gått, efter i morgon är jag ledig i fyra veckor och sen börjar jag mitt gamla jobb igen.
 
Ikväll ska vi köpa avslutningspresenter till Lowe och Milles pedagoger och imorgon är det sista dagen för dem med i förskolan! Sen börjar Lowe i förskoleklass och Mille ska ju gå hos mig som dagbarn.
Tillbaka till det normala igen efter två år alltså.
 
Jag fick en fin present igår av G, som jag blev väldigt glad för men kanske inte visade för jag var så ruskigt trött, ett macrofilter till min kamera så jag kan fota närmare!
 
Jag ska exprimetera med det filtret hela helgen tror jag och fota blommor riktigt nära.
 
Nu kör vi igång den här torsdagen!
 
Filtret man skruvar på linsen:
 
 
 
Pioner, det första jag ska göra när vi flyttar till vårt hus (Drömstugan) är att plantera en massa Pionbuskar, det är så vackert!
 
 
 
 
 
 

Torsdag

0 Läs mer >>
Jag är jättenöjd med lacket som kom i Glossyboxen i dag, märket China glaze har jag ju hört om förut men inte köpt då jag tyckt att det är lite dyrt men jag tror jag får tänka om lite när det gäller nagellack, det här var verkligen bra och värd pengarna.
 
Jag kommer att köpa fler lack av det märket tror jag!
(Och jag är inte sponsrad alls men om någon vill så är jag öppen för förslag! ;-) )
 
Det är otroligt svårt att fota glitter märkte jag nu..

China glaze

0 Läs mer >>
När jag kom hem låg där ett paket från Glossybox på köksbordet, yey, precis vad jag behövde idag.
 
Det har varit en lugn dag på jobbet, vi hade inte alls många barn, snarare för få :-) men jag blev så trött på eftermiddagen iallafall så när G hämtade mig sov jag nästan.
 
Tillbaka till boxen nu, jag tycker det är så lyxigt att öppna paketet och denna gång gillade jag vad som låg i mer än förra (har inte hunnit recensera de produkterna här i bloggen än, sorry) jag tror jag kommer använda allt och återkommer med recension!
 
Det var dessutom en fin specialdesignad kartong som dottern tjatade sig till då hon blev väldigt förtjust i den.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag måla naglarna med det nya lacket! ♥
 
 

Paket!

0 Läs mer >>
Här händer inte mycket. Jag jobbar, kommer hem och går och lägger mig i princip.
 
Igår var jag så trött att det blev mat från donken, inte för att ungarna klagar men ändå, sen skulle jag och dottern se ett teveprogram men jag somnade så klart, Zzzz.
 
När jag cyklade hem igår blev det punka på cykeln så jag fick gå hem men  som tur är kan G köra mig till jobbet idag och hämta fast då får jag sitta kvar en stund men det gör inget.
 
Det regnar men jag tror det kommer spricka upp senare idag bara för att jag tog strumpor och jeans. Tänker alltid på min exsvärmor när jag har strumpor på sommaren, jag har för mig att hon slutar ha strumpor vid midsommar och sen är hon utan hela sommaren vilket väder det än är, det skulle jag med vilja göra men har så fula fötter och så lite ork att fixa med dom...
 
Gillar inte fötter så mycket helt enkelt.
 
Nä, ägg och te och sen jobb, hejsvejs på er!
 
 
 
 

God morgon, onsdag!

0 Läs mer >>
Igår var jag helt slut när jag jobbat klart och hämtat barnen, satt bara och orkade ingenting. Jag tror det har med att göra att jag dricker alldeles för lite och får sån jäkla huvudvärk på dagarna, jag knaprat värktabletter som smågodis nu för tiden och det är inte bra men jag vet inte vad jag ska göra för om jag inte tar någon tablett så gör det så otroligt ont i huvudet.
 
Idag ska jag försöka ta med en vattenflaska och dricka lite hela tiden, det jobbiga med det är att man blir så jäkla kissnödig hela tiden då, men, men.
 
När den här dagen är slut är det bara tre dagar kvar sen ska jag inte jobba på förskolan mer, det är faktiskt ganska sorgligt och jag kommer sakna alla barn och framför allt de jag jobbar med. :-(
 
Hoppas vi ses igen!
 
Idag lämnar och hämtar G trollen så jag kan cykla raka vägen hem efter jobbet, hoppas jag är lite piggare då för jag skulle verkligen behöva färga min utväxt och noppa bryna, börjar se ut som en vilde...
 
Trevlig tisdagskram på er allihop!
 
 

Tisdag

0 Läs mer >>
Tidigt uppe, jag börjar klockan sju idag.
 
Det är inte min grej att gå upp tidigt, jag är så otroligt morgontrött och är glad att ingen annan är uppe när jag går morrande genom huset. Väntar på äggen som tar en evighet och suckar högt, jag vill sova ju...
 
Vi var en sväng till Ikea, vi ställde in Teddys släktkalas för att det inte kändes något kul när taken tvättades och vi inte kunda sitta ute så vi kör nästa söndag istället, det blir bättre.
 
På Ikea var nog halva Stockholms befolkning men det gick väldigt bra ändå med trollen och så för vi stressade inte och hade inte något speciellt vi skulle ha, jag köpte några kuddar till soffan (man kan aldrig ha för många kuddar, det vet ni väl?) och lite annat plock. När vi åkte där ifrån kom vi på massa saker vi skulle ha köpt så det lär bli en tur till snart, hahaha!
 
Nu måste jag göra mig klar för dagen, ha en bra måndag!♥
 
Jag idag.
 

Måndag

0 Läs mer >>
Vaknade tidigt och satt ute, en vacker fjäril gjorde mig sällskap.
 
Två kokta ägg och en kopp rykande varmt te fick det bli till frukost, som vanligt.
Idag ska jag hitta tillbaka till att inte äta socker, bröd eller kolhydrater igen, midsommarhelgen har varit lite väl slapp när det gäller vad jag ätit, har stoppat i mig både godis och annat onyttigt. :-)
 
I dag vill jag hitta på något, kanske Ikea? Måste bara sälja in ide'n hos G först!
 
Ha en underbar söndag! ♥
 
 
 
 

Söndag

0 Läs mer >>
Jag har planterat om tomatplantorna och sockerärtorna och jordgubbsplantor och vattnat och grejat på baksidan och så fick vi packa ihop allt igen då det är dax för grannen att tvätta taket igen imorgon.
 
Då rasar mossan som hagel och blandas med orange sörja som lägger sig som en hinna över hela tomten igen, hoppas det här är sista gången för jag lider verkligen av att ställa undan utemöblerna och packa ihop allt och att inte kunna sitta på baksidan, suck!

Men det är nog snart klart och jag är väldigt tacksam att han gör det för jag vill inte gå upp på taket och G har ont i sin rygg så han fixar inte heller det.
 
 
 
Har ni läst något om att affirmera fram dina önskningar?
Att bara genom positivt tänkande och stor tacksamhet kunna få det man önskar?
Tex The secret, Hemligheten, en bok och en film som handlar om hur man kan få vad man vill bara man tror på det?
 
Intressant eller hur, och nu kör jag stenhårt på att vi kommer att ha ett rött hus på landet och att det är precis så som vi vill att det ska vara och huset ligger fint på en stor tomt med frukträd, underbart!
 
Det är bara att affirmera fram det!
 
Här bor vi:
 
(Bild lånad från Hemnet)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

0 Läs mer >>
 Här är en tävling där man kan vinna ett par fina skor:
 
http://blogg.loppi.se/sarianne/2013/06/10/tavling-snyggaste-traskon-fran-mohedatoffeln/
 
och här kan du tävla om smink:
 
http://www.thingsyouremember.com/2013/06/elf-goodiebag-giveaway.html?showComment=1371924178877#c6282522268759073064
 
Lycka till! ♥

Jag är med och tävlar...

0 Läs mer >>
Vi har bara varit hemma, inte varit i skärgården eller i ett rött hus på landet eller dansat kring en äkta midsommarstång i glada vänners lag som alla andra bloggare bloggar om idag.
 
Vi har sovit, läst, spelat, lekt och bara varit idag, lite traditonsenligt ätande har vi också klämt in förstås.
 
För det är väl det som är det stora med de svenska traditionerna, maten?
 
Sill och färsk potatis, köttbullar och prinskorv, (jag gillar mest lax men tog även lite potatis idag dagen till ära) och så jordgubbarna och grädde, det får vi inte glömma!
 
Nu ligger vi alla utslagna i matkoma, vad gör ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar 2013

0 Läs mer >>
Vi firade Teddy med sång på morgonen och Maxmat (hans önskemål) och tårtkalas på kvällen.
 
När han gick och la sig så kom han och tackade för en bra födelsedag och jag blev så himla glad då han inte brukar bli så nöjd när han fyller år.
 
Han fick pengar i present i år och det blev han riktigt glad för, kanske för att det var ganska mycket. :-)och blommor och så fick han strumpor, typisk mammapresent, hahaha!
 
Jag jobbade till fem igår och var väldigt trött så vi hade inget riktigt kalas men på söndag kommer farmor, farbror och mormor och firar honom så då blir det lite mer kalas iallafall.
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsfirande