0 Läs mer >>
Japp, så var det Halloween idag då.
 
Pumpa som G karvat ur och fotat, se mer på hans blogg
 
 
Jag har haft besök idag av barn/föräldrar som ska börja och det är alltid lite spänt så där när man aldrig träffats förut, Mille och Lowe var inte särskilt duktiga utan ganska galna och bråkade och hoppade runt så jag blir nervös att föräldrarna ska ångra sig att de tackat ja redan:(
 
Hoppas de har förstående att barn kan bli så ibland och spåra ur och vara jobbiga...
 
Till mellanmål idag så gjorde jag cupcakes som barnen själva fick pyssla ihop så det blev mellis och pyssel på samma gång, kul att det tar lite tid innan de äter upp.
 
 
 
 
 
Nu är G ute med småtrollen som går Bus eller godis hos grannarna här omkring och vi delar ut godis till de som plingar på hos oss.
 
Mille dagen till ära!
 
och läskiga Lowe!
 
 
Ha en trevlig Halloweenkväll!
 
 
 
 

Om Halloween

0 Läs mer >>
Jag börjar bli förkyld och hostar en hel del.
 
Det är höstlov för finntrollen och en av dem verkar ha hittat kärleken, åh, den bitterljuva ungdomskärleken, så gulligt med hålla handen och pussas..
 
Jag jobbar som vanligt fast kanske lite segare på grund av tröttheten från den ihärdiga hostan som väcker mig på nätterna.
 
I helgen ska jag och G bo på en herrgård, vi skulle egentligen åka tillbaka där vi var i våras men de höjde priset så vi avbokade den resan och hittade en bra deal på Groupon istället.
Det kommer bli så skönt att komma iväg lite.
 
Då ska vi också hålla handen och pussas!
 
 
 

Om vardagen

1 Läs mer >>

Idag kör jag en liten lista jag hittade hos Anna ritar:

Hur var din barndom?

Jag minns faktiskt inte så mycket, har inga minnen alls förens efter mina föräldrar skilde sig när jag var runt sex år sen börjar minnerna. Tror det var minst sagt stormigt innan det och ganska sorgligt ett tag efter. Kände mig ganska annorlunda som barn och lite vilsen.

Har du någonsin haft ett smeknamn?

Kallades Vicke (och ibland spöket och andra elaka saker) i låg och mellanstadiet ett smeknamn jag hatade, sen i högstadiet blev det plötsligt Vickan som var lite bättre men kändes aldrig som jag.

Vilka youtube-klipp visar du när du är på förfest?

Har inte varit på någon förfest sen jag var tonåring och då fanns inte youtube :-)

Vilket är ditt favoritmuseum?

Jag gillar att gå på museum och Naturhistoriska är nog min favorit bland många, synd att man inte går oftare bara.

Vad tror du på?

Jag tror det finns mer än bara liv och död, kanske att vi återföds eller något liknade.

Vem är din favoritskådis?

Ser så sällan på film att jag har svårt att komma på någon så här på rak arm, Det viktigaste är att skådespelaren passar för rollen denne ska spela, att hen är en tom duk som fylls av rollkaraktären på ett bra sätt.

Vad har du blivit besatt av på senaste tiden?

Sömn!

Vad älskar du mest med ditt jobb?

Att det är relativt stressfritt och jag bestämmer en del själv.

Vad är det värsta?

Att man är så ensam.

Vad dras du till på loppisar?

Allt, allt kan ju vara ett fynd ju. Möbler, kläder, leksaker...

Vad får dig att skratta?

Oftast min familj när vi äter middag tillsammans, kaos, storm och skrattattacker som aldrig riktigt tar slut förens vi går från bordet.

Var är du just nu?

Jag sitter i soffan och väntar på att alla ska vakna och komma ner och äta frukost. Jag gick upp tidigt för jag hostar så förbaskat och det sitter fast och det ända som hjälper är att gå upp och dricka riktigt varmt te.

Vad ska du göra idag?

Antagligen städa men jag vill hellre åka på en mässa i Solnahallen, Harmoni expo, en alternativ mässa med en massa intressanta saker som medium, kristaller och annat flummigt som jag gillar.

Hur ser kvällsplanerna ut?

Se till att hemmet är snyggt och rent innan jobbet börjar imorgon kl 7.15 och sova så klart.

Beskriv en perfekt glass.

Jag tycker Tiptop är den perfekta glassen, återkommer till den hela tiden så det känns onödigt att köpa någon annan.

 Viktoria 1989 på klassresa i Venedig

Vilket råd skulle du ge 14-åriga du om du kunde?

Våga! Strunta i vad andra tycker och våga vara den du vill och göra som du vill!! Du kommer ångra dig när det är försent annars!

Vad oroar dig just nu?

Just nu, ingeting faktiskt, vilket är ganska ovanligt för mig och mitt fladdriga harhjärta.

Vad är kvar från din barndom i din nuvarande lägenhet?

Några blomkrukor som min mrmor hade hemma hos sig när jag var barn och en del tyger och garn. Sekretären som vi har teven på hade min mormor som sytillbehörslådor och hon pressade sömmar på skrivskivan man fäller ner. Den möbeln betyder mycket för mig ♥

Vad lämnar du kvar till nästa flytt?

Jag önskar vi någongång flyttar så vi kan ha ett eget sovrum och slippa sängskåpet.

Vem, som du inte älskar, har de vackraste ögonen?

Min vän V, hennes ögon är otroligt vackra!

Hur lyder de sista meningarna i boken om dig själv?

This is not the end!

Om mig

0 Läs mer >>
Igår kväll var vi på vernissage på cafét i Tyresta by.
 
Det var vår vän N, som numera får bli kallad konstnärinnan här i bloggen, som hade sitt livs första utställning, kul!
 
Tavlorna var fina och minglet jättetrevligt.
 
Jag och G drack bubbel, åt snittar och beundrade tavlorna som riktiga proffs ;-) och efteråt bjöds vi på supermysig hemmafest hos konstnärinnan med familj, det var en mycket lyckad kväll som alltid hemma hos konstnärinnan!
 
Det här är ett otroligt mysigt litet café som vi ska åka till fler gånger, helt klart!
 
Min favorit av alla fina tavlor!
 
 
 
 
Konstnärinnan i sitt esse, hon står ju aldrig still den kvinnan :-)
 
 
 

Om fredagkvällen

0 Läs mer >>
Ni vet ju att jag har och är så rackarns trött/och ganska låg hela tiden och skulle beställa tid för provtagning hos farbror doktorn för att kolla uppp om jag har några brister av vitaminer och sånt man behöver och som är väldigt vanligt att Gatric Bypass-opererade får för att den delen av tunntarmen är bortkopplad som tar upp just viktiga vitaminer och sånt.
 
Jag opererade mig privat och får själv se till att kolla upp sånt så jag ringde men de hade fullt ända till slutet av november!! men jag bokade ändå och sen har jag tröttnat på tröttheten och bestämde mig för att vitaminboosta mig själv så gott jag kan.
 
Nu har jag läst allt jag kunnat googla fram och hittat en massa intresanta saker och teorier om vad det kan vara som jag saknar, jag leker alltså lite hobbyläkare med mig själv och innan någon tycker att så ska man ju inte göra så tänk på att det är min kropp och mitt mående.
 
Nu tar jag dessa i tablettform:
 Mulitvitaminer
B-vitamin komplex
D-vitamin
Magnesium
Kalcium
Järn/Folsyra
 
Dessutom har jag även köpt tillskott/kräm som bland annat kan öka mina nivåer av Serotoninet i hjärnan, en signalsubstans som faktiskt till nitto procent finns i tunntarmen (den del som är omkopplad!!)
 Magsäcken och B-biten som inte används längre i min mage
 och som är en dämpande signalsubstans som även, när det finns i tarmen, styr hunger-mättnadskänslor och påverkar tarmrörelserna mm . Serotoninet bidrar till välbefinnande och att man känner glädje. Hjälper till att försvara ditt system mot oro och depression, nivåerna minskar vid långvarig stress. Vid normala nivåer känner man sig harmonisk, optimistisk, lugn, kreativ och sover gott.
 
Jag tror jag kan ha brist på det från alla dessa år med stresskänslighet from hell efter mina två stora gå-in-i väggen-perioderna jag haft, för efter de så blev jag så jäkla stresskänslig och har så svårt för att göra fler saker samtidigt och att hjärnan låser sig vid för hårt tryck på mig.
 
Jag har också en känsla av att jag har brist på ett hormon som heter Progesteron som är ett kvinnligt könshormon och som vid brist av ämnet ger svår PMS (eh, ja det har jag och det blir bara värre och värre) och andra förändringar.
Progesteron och Serotoninet hänger ihop. progesteronet påverkar serotoninet under långvarig stress till det sämre och man blir stresskänsligare (no shit Sherlock?), alltså en ond spiral neråt hela tiden.
 
Så nu boostar jag med dessa ämnen (inom rekommederade doser så klart) och hoppas att det ska ge resultat snart, annars så så struntar jag i dessa och ser vad som är fel på proverna senare.
 
 

Om tröttheten

0 Läs mer >>
Suck, vi försov oss, eller, jag gjorde det inte egentligen men G och Lowe och då blir hela morgonen upp fuckad, men, men.
De hann iväg i tid iallafall men jag är ganska känslig på morgonen så stressnivån slår i toppen på skalan när det blir så där.
 
Nu sitter jag med min tekopp och försöker lugna ner harhjärtats fladder innan jag börjar jobba. Det är en lite anorlunda dag idag, vi ska nämligen på spökfest på eftermidddagen hos en av de andra pedagogerna.
Kul!
 
Jag ha bara Mille och ett annant barn också så det blir en väldigt lugn dag fram till festen.
 
Buu!
 
Bild från förra året!

Torsdag

1 Läs mer >>
Jag är så trött efter den här dagen med gå upp så tidigt, sovit dåligt osv. men jag är så rackarns glad för jag har fått så mycket beröm för bilderna jag tog i helgen på alla banden av människor jag inte ens känner!
 
Det känns ju riktigt bra det!
 
 

Glad!

0 Läs mer >>
Uppe med tuppen idag, börjar jobba kl 6.30.
 
G är hemma med Mille och ska försöka hålla honom på övervåningen så han inte smittar någon, i och för sig tror jag smittan redan är i gruppen men ändå.
 
Onsdag alltså och nästsista arbetsdagen den här veckan, häpp!
 
 
Jag fotade månen härrom dagen, fin va?!

Onsdag

0 Läs mer >>
Så när alla dagbarnen kommit blev Mille bara varmare och varmare, tillslut hade han över 40 grader och jag fick bolla sjuk, ynklig trollunge och pigga, vilda dagbarn, det blev lite trixigt faktiskt men allt går med lite fantasi!
 
Imorgon vabar jag, jag har redan meddelat föräldrar, chef och kollegor, tur i oturen är att fler barn i min grupp också är sjuka så det blir inte någon jättebelastning på de andra pedagogerna iallaflall.
 
Nu sitter jag och fryser som en hund efter att ha stått ute med dagbarnen på eftermiddagen men det går nog över snart hoppas jag.
 
Strax ska jag ta en kopp te och krypa ner i soffan bredvid en varm och rödkindad liten Mille och hoppas på att inte Lowe också blir sjuk...

 

Vab

0 Läs mer >>
Efter en sån här helg känns det lite simpelt och konstigt att gå tillbaka till vardagen och måndag igen men jag ska göra mitt bästa!
 
Lowe börjar bli hostig, peppar, peppar att det går över innann det bryter ut på riktigt. G är lite morgonstressad nu innan jobbet och jag är relativt pigg trots att det blev ganska sent igår också.
 
Strax kommer första dagbarnet och det är bara att köra igång den här dagen, ha en bra måndag!
 
Bild tagen av G ♥

Godmorgon måndag!

1 Läs mer >>
Jisses vad rolig kväll jag hade igår, helt perfekt, bra band, trevligt sällskap och en snygg karl vid min sida!
 
Jag tog massor av bilder på banden och de blev väldigt bra tycker jag.
 
Vi kom hem vid halv fyra imorse, det är ovanligt som fan att jag är vaken så länge och dessutom glad och pigg!
 
Bandet EPA som var riktigt bra:
 
 
 
 
Skellington så klart:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
G spelade av en sträng redan under första låten:
 
 
Och så sista bandet, Torch som det bara blev två bilder på innan minneskortet sa att det var proppfullt:
 
 
 

Söndag

0 Läs mer >>
Jag tar en lugn dag idag, ska snart hoppa i badkaret och sätta i både hårinpackning och en ansiktsmask, det behövs för sen jag blekte/färgade håret så är det så torrt och jag skulle verkligen behöva gå på anskitsbehandling snart för jag känner inte mig så fräsch i hyn längre men lite skrubb och klet i badet så brukar det bli lite bättre.
 
JAg tror jag ska ge mig själv en ansiktsbehandling på salong i födelsedagspresent sen när jag fyller år.
( Det börjar bli en lång önskelista nu, hahaha)
 
Sen ska vi handla godismutor till barnen som ska vara själva ikväll (finntroll passar småtroll) när jag följer med G på spelning på ett ställe som heter Rocks.
 
Det blir nog kul!
 
 
 
 

Lördag