0 Läs mer >>
God måndag på er!
 
Lowe är fortfarande hängig så han får vara hemma, jag jobbar som vanligt och G åkte till jobbet men kommer hem lite senare när han fixat vikarie och lite annat där.
 
Vi fick en hel del gjort igår men hann ingenting annant än att städa. Fan att helgerna inte är längre (säger jag som har ledigt på fredagar!!)
 
När allt kändes som eländigast i fredags så ramlade senaste Glossybox ner i brevlådan och även ett paket med doftljus, tänk vad grejer kan få en att må lite bättre, är det inte konstigt..?
 
 
 
Nu, jobba.
 
 

Måndag

0 Läs mer >>
Söndag och vi leker femtonspelet åter igen (flyttar runt saker från rum till rum i tron att vi städar men inser gång på gång att vi har för mycket saker och alldeles för litet utrymme)..
 
(Ett femtonspel)
 
Nu kommer snart vintern och vi kan inte förvara grejer skit på baksidan längre så då måste allt in och läggas på andra ställen, suck.
 
Jag vill verkligen inte städa idag men det mäste ju göras innan imorgon då alla barnen kommer, dessutom ska min chef komma i veckan och "inspektera" mitt hem så det är lite extra fixning här hemma som gäller.
 
Hoppas det inte tar allt för lång tid så vi kanske hinner gå ut i solen en stund lite senare.
 

Söndag

0 Läs mer >>
Vi hamnade på Ikea när vi bara skulle åka och köpa fika, så kan det gå!
 
Vi handlade i och för sig fika men det hoppade ner lite andra grejer också som tex en visp som vi faktiskt väldigt mycket behöver då vår gick sönder för ett tag sen och en hakklapp och muggar till dagbarnen men även en gris? och lite andra saker som vi inte alls planerat (mest saker till dagbarnen faktiskt) och godis i lösvikt som de har börjat sälja i butiken utanför.
 
Vi stannade till och prövade hattar på barnavdelningen en stund:
Mile som flugsvamp
Min söte G, årets Halloweenytstyrsel?
Gofika från Ikea (säkert en massa farliga transfetter och skit men, men)
Lowe mår inte så bra just nu :-(
 

Oplanerat

0 Läs mer >>
När jag hämtade Lowe efter skolan såg han lite trött ut och när vi kom hem så bäddade han ner sig i min säng och somnade på två röda när jag var ute i köket, när jag såg att han sov klappade jag honom på pannan och då kände jag att han var kokhet, han hade massor av feber.
:-O
Resten av fredagen spenderade vi i sängen med en ledsen kille som yrade och hade sig.
 
Idag mår han också dåligt men han är vaken iallafall.
 
Jag skulle egentligen iväg på loppis med en jobbarkompis idag men jag orkar inte för Lowe sov så oroligt inatt i vår säng så jag är rätt mör idag jag med.
 
Nu ska vi åka och handla lite fika och ha en myslördag under en massa filtar i soffan med en massa tända ljus runt om i rummet!
 
 
 

Lördag

0 Läs mer >>
 
 
Varning,
här kommer ett riktigt gnälligt blogginlägg:
 
 
Orkar inte riktigt med, jag har en svacka just nu.
 
Bloggen är tråkig, jag har inte så mycket att skriva för det händer inte så mycket just nu.
Jag känner mig tjock och ful och hinner inte med mig själv.
Jobbet känns inte heller bra, gjorde jag rätt som satte barnen framför mig själv egentligen när jag valde bort förskolan och tog hem mina troll?, för trollen bråkar som galningar just nu, slåss och kaxar mot dagbarnen, springer bort så jag får släppa allt och släpa med dagbarn och leta, säger "vill inte" till allt, lyssnar inte på vad jag säger och är allmänt odrägliga osv.
 
Äldsta sonen sover bort sitt liv om inte jag gapar och skriker dessutom provocerar det mig enormt mycket att han ligger där uppe och jag sliter som fan på nedervåningen med allt och jag kan bara inte släppa det hur mycket jag än försöker, det irriterar så jäkla mycket.
 
Och värst av allt är det att jag fryser så förbannat.
På kvällsmötet i går satt jag verkligen och skakade i min kollegas kök fast det inte var särskilt kallt där, jag tror det är kombinationen trötthet och dålig blodcirkulation eller något.
Jag är bara rädd att någon ska tro jag är en pundare med abstinens eller något för jag skakar innuti helt okontrollerat fast jag hade linne, långärmad tröja och en långärmad stickad (inte så tjock men ändå?) tröja på det och en tunn stor halsduk virad flera varv runt halsen.
 
Vad gör jag när det blir kallt på riktigt??
 
När jag kom hem så satt jag och letade varma vinterkläder hela resten av kvällen, tror jag ska skaffa en skoteroverall till att ha när jag är ute med barnen i vinter och ett underställ i ull eller något liknande..
 
Vägrar frysa denna i vinter!!
 
( Om Jula skulle vilja köpa all reklamplats på min blogg så säljer jag den för en årsförbrukning av dessa strumpor hahaha, dessutom vill jag bara meddela alla mina fans ;-) att jag önskar mig en elektrisk värmefilt när jag fyller år den 4 november)
 
Så här ser jag ut för jämnan nu för tiden..

Svacka

0 Läs mer >>
Kallt som attan utanför dörren och jag är trött så det blev inget löpband nu på morgonen.
 
Jag har bestämt mig för att 1 oktober då ska jag köra igång med en uppstramning när det gäller kost och motion och frm till dess så tänker jag äta det jag vill och känner för och sova så mycket jag vill!
 
Igår hade Lowe ett hemskt utbrott så det lät som om vi drog skinnet av honom eller något, han skriker och slåss och kastar saker så det regnar grejer överallt.
Han ville vara ute men vi tycker att han inte ska vara ute efter kl 19, dessutom sticker han iväg från gården och jag blir så orolig när jag inte vet var han är.
 
Jag vet inte vad jag ska ta mig till när han får sånna där utbrott det är otäckt och det är svårt att själv hålla sig lugn och inte bli arg, för det blir jag när han kastar saker och skriker så fönstrerna skakar, mitt i allt ihop kom fiskbilen och plingade på dörren, de måste ju ha trott att någon blev misshandlad eller någon.
 
Jag känner mig så hjälplös, vad gör man åt sånt här?
 
Nu är det onsdag och han ska till skolan och jag jobbar som vanligt, hoppas det går smidigt idag och att det blir en fin dag trots att det är kallt.

Onsdag

0 Läs mer >>
Japp nu är det bekräftat, det är höst och jag fryser ihjäl...
 
Blev kall när jag var med barnen i parken på förmiddagen igår sen frös jag hela dagen, på kvällen var det så illa att jag låg under ett täcke med fyra tröjor på mig, suck!
 
Jag tror det skulle vara bättre om jag började dagen med att få upp pulsen rejält tex gå/springa på löpbandet eller så men jag är ju så förbaskat morgontrött så jag ligger så länge jag kan innan jag går upp och då hinns det inte med men jag tror jag ska försöka i morgon.
 
I dag är det iallafall tisdag och jag har lite färre barn igen, det är tråkigt men man får göra det bästa av situationen, Jag har det lite jobbigt med Mille just nu för han vill bara vara med storebror (äldsta sonen) och spela hela dagarna och det är verkligen inte okej men jag kan inte springa och jaga honom hela tiden heller för jag har andra barn som ska aktiveras med bra saker och det tar sån tid att alltid försöka avleda honom från spel och sånt..
 
Får ta ett snack med äldsta sonen om att han gör mig och Mille en riktig björntjänst när han tror han är snäll och låter Mille göra det han vill.
 
Lowe gillar att göra saker iallafall, snickra, leka , cykla, så pass mycket att han ofta får värsta skrikanfallet när han ska gå in för kvällen.. :-)
 

Tisdag

0 Läs mer >>
Nu har jag plockat in de sista tomaterna och dragit upp några morötter.
 
Jag är helt slagen över att man kan så några ynkliga frön i en gammal lövkorg och senare dra upp små söta morötter ur samma korg!?!
 
Faen, vad vår natur är fantastisk egentligen!
 
Nu längtar jag ännu mer till ett större hus med större tomt så jag kan go crazy i grönsakslandet och inte vara begränsad till olika bunkar, hinkar och korgar...
 
..men, men det kommer nog innom sinom tid...
 
 
 
 
Och så den lustiga Syrenen på gården som blommar jämt nästan:
 
 
 

Skördetid i radhuset

0 Läs mer >>
Morrn på er!
 
Inatt hade jag en orolig natt, vet inte vad det var, drömde en massa och hade ont i ryggen (kanske jag drömde det med för nu känns den som vanligt??).
Natten kändes alldeles för kort på något sätt och väldigt konstig rakt igenom, kan det ha varit fullmåne eller något??
 
Nu är det iallafall måndag och jag får lägga fokus på den istället.
 
Jag tänder lite goda doftljus runt om i huset för att köra ut den kyliga höstluften som kommer in i huset på natten, det doftar så gott och jag blir glad.
Sen dricker jag mitt te och efter det så gör jag mig i ordning för att köra igång dagen.
 
Nu är te´t snart slut så
 
ha en bra måndag!
 
 
 

Måndag

0 Läs mer >>
Den här helgen har gått alldeles för fort, jag hann bara nosa lite på den innan den sprungit förbi och var över
:-(
 
Igår var vi hos vänner, barnlediga och glada, tyvärr är vi alla ganska trötta småbarnsföräldrar (eller kanske bara barnföräldrar, när räknas barnen som stora, småtrollen kanske är stora nu??) och väldigt trötta så vi somnade i soffan och gick och la oss och sov vääldigt tidigt för att vara oss (eller ja, iallafall G för jag brukar ju slockna i soffan tidigt varje kväll nu på gamla dar)
hahaha, så kan det gå!
:-)
Idag har vi ätit godfrukost inte bara en gång utan två!, första frullen hos V och J innan vi åkte hem och andra när vi kom hem och väckte alla sömntutor som fortfarande sov lite här och var runt om i huset. Vi satt länge och pratade med dottern och hennes kompis och åt och åt, jag tänkte inte alls på att vi redan hade ätit en gång, gott var det iallafall!
 
Sen har vi vairt och följde med dottern när hon piercade sig i läppen, hon har länge velat ha en sån (eller två rättare sagt men den andra tar hon senare) och nu när vi fick ett bra erbjudande hos en vän så slog vi slag i saken och fixade det.
Hon var så duktig, piercaren också och allt gick så smidigt och snabbt, jag tror det kommer bli jättefint när det läkt och hon kan byta till en lite mindre hästsko/eller ring.
 
(Jag tog några bilder med mobilen men de blev hemska så de vill jag inte visa, note to myself, gå ingenstans utan en riktig kamera om jag ska fota något.)
 
Sen var vi och handlade inför veckan och nu är helgen helt färdig, jag med,
God natt!
 
Och så lite bilder helt utan samanhang med texten igen, jag måste bli bättre på att fota det jag gör och typ mig själv, eller vad man nu ska lägga upp i en blogg..
 
 
 

Lördag-Söndag/ helgen

0 Läs mer >>
Trollen är hos kompisar och finntrollen sover förutom Dottern som sitter och tittar på Gs bilder från Pragresan.
 
Jag slösurfar och allt är frid och fröjd precis som en lördagförmiddag ska vara.
 
I kväll ska jag och G till bästaste V och J och vara barnfria en hel kväll, vi sover antagligen över där innan vi kommer hem igen. Finntrollen och småtrollen ska vara hemma själva med en massa mutor i godisform och egna hamburgare till middag så de är också väldigt nöjda med arrangemanget.
 
Yey!
 
Nu ska jag måla naglarna dagen till ära, ha en bra dag!
 
Äpplen i massor från en förälder, tackar!
 
 

Lördag

2 Läs mer >>
Sen början på semestern har jag laggt på mig lite trivselvikt och den senaste tiden har jag sluppit att frysa så förbaskat så det har inte känts som något dåligt med att ha gått upp men nu kom plötsligt hösten och jag har börjat frysa så förbaskat igen, suck.
 
Då tjänar jag ju inget på att ha gått upp lite (jag har aldrig varit särskilt smal men min kropp reagerar med att frysa när jag väger lite mindre som fortfarande är ganska mycket i andras ögon) och jag börjar då otrivas i mina rundare lår och tänker att jag ska ta tag i det här med vikten igen, men hur?
 
Alltså tillbaka på ruta ett med att banta, tänka ständigt vad jag äter osv fast jag hatar det. Det triggar mig att försöka sluta äta helt men sen blir jag jättehungrig och äter massor istället. :-(
Jag vet ju att jag på något sätt borde höja min ämnesomsättning för det måste ju vara den som det är vajsing på, jag äter ju inte extremt på något sätt, jag vet att jag är dålig på att röra mig men hittar ingen lycka i det utan mår bara ännu sämre när jag måste tvinga mig själv att gå ut och gå eller något annat.
 
Jag har i och för sig mitt löpband, som jag inte låtsas om att det står där i hörnet, som funkar bra och är lätt att använda, ska förska börja gå/springa på det snart igen. Måste bara hitta motivationen först.
 
Jag har ju ägt gymkort tidigre men inte vågat mig dit för det är en sån ovan och läskigt kroppsfixerad miljö som jag inte trivs i alls och känner mig ganska rädd och liten i. Men jag önskar jag kunde hitta den där glöden att börja träna på ett gym och känna mig avslappnad och glad...
 
Jag försöker få med G att börja gymma men vet inte om vi har råd, G är rätt tveksam till gym också men jag tror vi skulle må bra av det iallafall...
 
Svårt det här med kost och motion, hur gör ni för att hålla era kroppar igång?
 
Bild lånad från nätet

Trivselkilon