0 Läs mer >>
Vi har firat Valborg på Handens museum. Med majbrasa och glada vänner och trummade och sång. Barnen har sprungit runt elden och lekt och efteråt drack vi te medans barnen lekte lite till. Jag har haft en toppen Valborg, jag gillar verkligen A och M, det är alltid lika mysigt att vara där!
 
Trevlig Valborg på er!
 
 


Valborg

0 Läs mer >>
Tvingade just iväg G till närakuten, han har jättesvårt att andas, antagligen på grund av allergi/förkylning men jag tycker han måste gå dit iallafall för det är inte okej att behöva må så dåligt. Hoppas han kan få hjälp på något sätt.

Det är ganska kämpigt i huvudtaget just nu, G mår dåligt och det frestar på, det är jobbigt på jobbet, vi har svårt att få pengarna att räcka till, tjafs med barn om olika saker, grannar som inte ens hälsar (barnsligt så det räcker och blir över och får en att vantrivas ännu mer, hoppas alla flyttar!), min kamera som fortfarande är på lagning, tvättmaskinen gick just nu sönder (igen, kommer ni ihåg allt strul förra året med den gamla som tillslut blev utbytt till denna?)..,

Det känns lite svårt att känna sig positiv just nu.

Men, men, nu ska jag gå och lägga mig för sömn brukar vara det bästa för mig när det känns så här, 
god natt!




Tisdag

0 Läs mer >>
Let the pain party begin sa han och satte igång tatueringsmaskinen :-)

Jag har värdens bästa tatuerare, jag är supernöjd så långt som vi kom igår, Peter säger att jag har en fantastisk hud som "he loves to tattoo" (äntligen är min kropp bra på något.) 
Vi har bara påbörjat allt som ska vara på min arm och G har påbörjat sin. 

Vi hade en toppendag med Peter, sångaren i Gs band och J som kom hit på kvällen. 









Om en fantastisk sönd...

0 Läs mer >>
Vet inte ens när jag bloggade sist men dagarna kommer och går, jag jobbar och i går var jag ledig och gjorde ingenting egentligen ja vi körde ben på gymmet men inte mer än så. 

Idag har dagen bara susat förbi i frisörbesök, blomshopping och drömmar om att köpa allt på In & Finn affären.  Aja, jag kom hem med nya supersnygga dojjor iallafall. 

Imorgon kommer Peter och påbörjar min nya sleave, yey!!



Om dagar som rullar p...

0 Läs mer >>
Det funkar fortfarande bra med träningen, vi kör på och även om det inte syns så känner jag i kroppen, det är så häftigt. Lite tråkigt är det när man missar en träning, jag får nästan lite ångest då för jag vill så gärna men livet vill ibland annat och familjen och barnen måste gå före till viss del.
 
På söndag kommer Peter hit igen och ska påbörja min sleave på vänster arm och då kommer vi ställa in träningen ett par dagar för man ska låta kroppen läka ifred för att få bästa resultat på tatueringen.
 
Jag vill köra lite mer och hårdare denna vecka då för att kompensera även om jag vet att det inte riktigt funkar så.
 
Så i kväll köttar vi rygg och armar och på fredag ben tills de skakar :-)
 
Maten funkar inte riktigt som jag vill då jag har så rackarns svårt att inte okynnesäta när jag gör mellis och sånt till barnen, plötsligt står jag där och tuggar utan att ha en aning om på vad eller hur det gick till lixom, hahaha. Men det är bara att köra på, nu jäklar SKA de där jäkla kilona bort.
 
Sakta men säkert ska de försvinna och till min födelsedag ända borta i november såå ska jag ha min drömvikt och känna mig som en gudinna, det är målet!
 
 
 

Om träning och sånt

0 Läs mer >>
Solen och att det bara blev fem fast det skulle kommit nio barn i dag gjorde det till en riktigt bra dag, vi var ute nästan hela dagen och det var en nästan helt konfliktfri dag. Precis vad jag behövde när det kändes så tungt och motigt i morse, tack karma! 


Bild från helgens skogsutflykt.

Det Blev visst en rik...

0 Läs mer >>
Jag vill verkligen inte jobba med det här just nu, har sån ångest både i går och idag, blä!
 
Jag hoppas det är på grund av att jag varit ledig som jag känner så men vet att lite beror på att så mycket av livet utanför jobbet äts upp av jobbet, som så enkla saker som att vi inte kan göra ordning som vi vill i huset eller utanför för att då får inte dagbarnens väskor,vagnar osv plats, så det går inte, eller att vi måste städa varje söndag och plocka undan oss och vårt skit hela tiden för att göra plats för deras.
 
Äh, lite positivt tänkande och att se att solen skiner idag gör det nog bra igen!
 
 

Jobbångest

0 Läs mer >>
I går kände vi att vi behövde komma bort lite från allt så vi packade in oss i bilen och åkte till Tyresta nationalpark.
Våran favorit friskluft-andas fritt-njuta av lugnet-ställe!
 
Småtrollen sprang runt, samlade pinnar tittade på grodor som blåste upp den där påsen under hakan och kurrade, mycket spännande faktiskt.
 
Jag och G fotade men jag upptäckte till min förskräckelse att min kamera har gått sönder, den funkar att ta kort med med lcd skärmen fungerar inte alls så man får göra inställningarna på känn. Jag skalämna in den på lagning imorgon för jag har garanti och försäkring på den som tur är.
 
Några bilder fick jag i alla fall till:
 
 

Om en tur i skogen

0 Läs mer >>

I går var det då äntligen påskafton som vi firade hos min bror med släkt och vänner, först var vi en sväng till Åda golfklubb där vi tittade på min mammas tavlor som hänger där nu under påsken.

Det blev en toppen dag med en massa roliga aktiviteter som äggmålning, tipspromenad och marsipangodistillverkning.

Och så en massa god mat också förstås, det är alltid knytis på påskafton och alla har med sig en massa godsaker,

omnomnom!

 

Innan vi kom iväg så stötte jag på en granne som uppenbart hade ätit surkål hela påsken och riktigt osade av skit men det löser sig nog, skit brukar lösa upp sig och försvinna så småningom, tyvärr stör det hela min sinnesstämning en del, fan vad jag hatar att bo så här tätt.

 

Tillbaka till vår härliga påskafton, här är lite bilder:

 

 
 
 

Om Påskafton

0 Läs mer >>
Vaknade av att det trycker i fötterna, jag kan inte beskriva riktigt hur det känns egentligen men det känns konstigt, spänt och tryckande på något sätt.
Mina fötter har en förmåga att svullna upp lite då och då. Det blir som en extra fotknöl på båda  sidor av foten och det känns som en geléknöl om man trycker där som åker runt typ. 
 
Jag vet faktiskt inte varför och en gång var jag hos doktorn men hon tyckte inte att det var svullet och det var inte det då, det är oftast på morgonen eller ibland på kvällen fötterna blir så här.
 
Nu ligger jag i sängen med fötterna i högläge, jag misstänker att jag har druckit för lite under några dagar och att det kanske kan påverka och att jag inte rört på mig tillräckligt.
Jävla kärringkropp redan, undrar hur det ska bli när jag blir gammal på riktigt om jag har alla gameltantsymptom redan nu??
 
...Suck..
 
Idag ska vi träna i alla fall och då kanske det blir lite bättre hoppas jag!
Det här kan ju inte vara normalt?? 
   

Om att ha svullna föt...

0 Läs mer >>
Jag gillar inte att mina barn tigger, vi har så det räcker men Lowe vill inte lyssna och smiter iväg i alla fall.
 
Då var jag tvungen att klä ut honom och Mille och låta trollen gå påskkärringar i alla fall för jag skäms om de går runt och tigger utan att ha klätt ut sig eller gjort små teckningar.
 
Det är svårt sånt här,
ena sidan så är det lite gulligt men bara om de är utklädda och har något att ge bort och andra sidan så är det rent tiggeri.
 
Nästa år så ska vi gå iväg någonstans på skärtorsdagen så de glömmer bort att gå påskkärringar tror jag bestämt!
 
Men de blev ganska så söta tillslut fast Lowe skäms lite av att vara utklädd..
 
 

Skärtorsdagen, tiggan...

0 Läs mer >>
Träningen går utmärkt och vi går minst tre gånger i veckan till gymmet, vi styrketränar efter vår PTs träningsupplägg och jag märker att jag blir starkare och framför allt att kroppen vänjer sig vi nya sätt att röra sig.
 
Men vikten är tillbaka på samma som innan jag började.
 
Jag la ju dietandet/ äta kontrollerat på hyllan men det funkar inte, jag är så jäkla ätstörd eller förstörd för jag vet inte hur man äter normalt längre alls, om jag inte räknar/skriver upp eller planerar mitt ätande så går jag upp, upp, upp.
Jag tappar kontrollen men anser mig inte äta jättemycket så jag fattar inte hur detta går ihop.
Så nu måste  jag börja igen med att räkna, trixa och fixa med mat för jag vill verkligen inte vara så här tjock och att äta utan att ha en plan funkar inte alls.
 
Blä för mat,
jag önskar verkligen att det fanns ett piller som gjorde att man inte kände hunger eller sug så man bara åt det man verkligen behövde och inget mer..
 
Men jag har nog testat alla piller som finns men inget funkar ju. 
 
Jag äter inte några överdrivna mängder men min kropp har lärt sig leva på så lite så när jag inte äter lite/fettsnålt/kalorifattigt så lägger jag på mig direkt tror jag.
 
Jag är så irriterad på min jävla kropp, huuuur fasiken ökar man på förbränningen så jag bränner det jag äter så jag  kan äta utan att lägga på mig en massa?? 
 
Eller är det meningen att jag för resten av mitt liv ska räkna kalorier och hålla på?
 
Efter Påskafton går jag på igen i alla fall, då är målet att äta ca sex gånger om dagen,
Så här:
 
Frukost två ägg grönt te med minimjölk = 216 kcal
Mellis  50 g fettfri kvarg, hallon=53 kcal
Lunch 100 g kyckling och 1 dl ris 1 dl broccoli=203 kcal
Mellis 50 g fettfri kvarg med 50 g hallon0 53 kcal
Middag tonfisk med 2 msk lätt creme fraiche, 25g majonnäs, rödlök, ett kokt ägg=391 kcal
Mellis ett äpple med kanel och 1 dl mini keso =212 kcal
(Och vatten, minst två liter.)
 
Totalt intag: 1128 kcal
fett 38,8%
protein 33,5%
kolhydrater 27,6%
 
(enligt Matdagboken.se)
 
 
 
 

Träning och sånt

0 Läs mer >>
Mitt och barnens lov fortsätter, vi gör inte så mycket alls men igår var vi på Andys lekland i alla fall så de små barnabenen fick springa, hoppa, klättra och kana av sig lite.
 
En mycket uppskattad aktivitet!
 
 
 
På hemvägen plockades det pinnar och andra fynd som det lektes med resten av dagen.

Om att ha Påsklov

0 Läs mer >>
I lördags hade vi besök på middag och filmkväll med övernattning. Det var lika mysigt som vanligt. Igår skulle vi alla åka till Norrtälje och fira svärfar som fyllde år men jag blev kvar hemma istället. Känner mig inte alls i form, har ont i magen och seg som fan. Jag och dottern länsade kylsåpet på att ätbart och låg i soffan och körde filmmaraton i stället. Vi såg på typ alla sleazy halvkomedier som fanns på Netflix, hahaha.
 
Sen kom resten hem igen ganska sent på kvällen så då var det bara att gå och lägga sig igen.
 
I dag tog vi sovmorgon allihop förutom G som jobbar denna vecka och till råga på allt öppnade på sitt jobb. Vi åt mysig långfrukost med både jos och kokta ägg och sånt vi brukar ha på helgerna. Sen städade jag och småtrollen upp lite här hemma, de var jätteduktiga och hjälpte till en massa. Sen blev det spa för killarna, bad och tvätt och allt sånt och Lowe gjorde faktiskt det utan ett hysteriskt utbrott denna gång (han hatar att bada eller duscha och vi brukar få tvångsbada honom och det är så jäkla jobbigt, både för honom och oss). Jag fick borsta håret på trollen också och blåsa med hårtorken med, så nu skiner ungarna nästan ;-)
eller nje, kanske inte,
för direkt efter det gick båda trollen ut och nu är de nog smutsiga igen.
 
Nu slutar snart G och då ska vi kanske påbörja att fixa på baksidan lite, ta ner den provisoriska väggen och kanske sätta upp studsmattan.
Sen när vi får pengar så ska jag köpa blommor och krukor och plantera om alla mina små odlingar som tar upp nästan alla fönster på nedervåningen just nu.
 
Jag ser fram emot att göra vårfint.
I år kanske vi ska ta och köpa en grill så vi kan grilla ute snart också.
(Bilder från förra året)
 

Heeej bloggen

1 Läs mer >>
I går tog jag en riktig latdag och stannade i sängen med datorn nästan hela dagen, såna dagar behövs de med.
 
I dag ringde klockan halvåtta, vi var på gymmet klockan kvart över åtta och körde armar och rygg.
 
Nu är denna veckans träning klar förutom familjepasset då rå som vi hoppas hinna med på landet hos Gs pappa imorgon. I eftermiddag ska finaste V, J och T komma över.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen måste vi städa upp här hemma, fattar inte vad stökigt det blir när man struntar i att plocka efter barnen under en dag bara.. 
 
 
 
 

Om att vara ledig

0 Läs mer >>
Just nu längtar jag till veckan efter påsk då vår kompis från Prag kommer hit och  hälsar på igen. Han ska påbörja min nya tatuering som tillslut ska täcka min vänster arm. 

Det kommer bli så snyggt! 
Let the painparty begin! 





Längt