0 Läs mer >>
Vi har även hunnit med att fira äldsta sonen som fyllde hela 21 år härom dagen. Han var ute med vänner och firade rejält mycket någon dag innan så vi hade en lugn och stillsam  hemmadag på hans födelsedag med sång och frukost på sängen, mysfika på dagen med en kompis till honom och så valde han mat från Chop- Chop på kvällen.







Firat sonen mitt i ju...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 

Sugarskull på mitt vi...

0 Läs mer >>
Det har ju snöat!
 
Så på annandagjul gick vi till skolgården och åkte snowracer och snowboard, eller ja, jo, det var trollen som åkte, jag stod mest och frös och snörvlade om jag ska vara ärlig men kul hade dom i varje fall!
 
 
 
 

I pulkabacken

0 Läs mer >>
Oj vad fort dagarna mellan jul och nyår går?!
Julafton firade vi alla fall här hemma i lugn och ro tillsammans med svärmor och Gs bror som vanligt.
 
Tomten hade varit här när barnen vaknade och lämnat var sin julklapp till dem och han hade ätit upp fikat som vi ställt fram. Sen slappade vi runt här hemma tills Kalles jul började, då åkte G och hämtade gästerna.
 
Efter Kalle åt vi och sen startade julklappsinfernot då alla andra julklapparna som låg under granen skulle delas ut. Jag tror alla blev nöjda och glada och jag fick faktiskt julklappar jag med, jättefina saker ♥ av barnen och min älskling och svärmor och M.
 
Sen satt vi och moffade godis, njöt av våra klappar och såg på Karl-Bertil Johnssons julafton.
Sen var dagen över.
 
I mellandagarna har vi sovit, barnen har lekt med sina julklappar, jag har ritat och städat och tvättat (det är ett heltidsjobb att sköta det här hemmet när alla är hemma hela tiden.)
 
Imorgon är det Nyårsafton som vi egentligen skulle firat med finaste V, J och T men vi fick tyvärr ställa in för efter att mellantrollet legat sjuk förr-förra veckan så fick näst yngsta det och nu har de smittat mig med något som liknar influensan,,blää. Jag såg verkligen fram emot nyårsafton ju:(
 
 

Julen 2014

0 Läs mer >>
Typ då har jag tid att bara sitta med ett tomt papper och kan låta fantasin flöda.

Nu lever jag med en riktig konstnär så jag vill inte kalla mitt kladd för nått speciellt mer än just kladd men jag gillar att göra det och skulle gärna låta kreativiteten flöda oftare än en gång i halvåret, då kanske jag till och med kunde lära mig skugga..


En gång i halvåret?

0 Läs mer >>
Då har vi julstädat och fixat men en del har vi faktiskt helt hoppat över i år som julbak, julgodis och pepparkakashus mm men det gör inte så mycket.
 
 
 
 
 
 
 
Jag är ingen bra julfirare.
 
 
Känner mig inte glad helt enkelt och senaste dagarna har kanske inte varit de bästa.
 
Mitt huvud funkar inte och det suger och jag blir orolig att jag verkligen håller på att bli dement på riktigt, vad är det för feeel??!
 

Dan före dopparedan

0 Läs mer >>
Vi har firat lite lilljulafton med min mamma, bror och nyaste kusinbarnet.
 
Vi hade en liten paketsöppning, fikade och de minsta pojkarna lekte och lekte,
julmys på hög nivå!
 
 
 

Lilljulafton

0 Läs mer >>
Snön ligger vit på taken,
endast snögubben med morotsnäsa är vaken..
 
 

Första snön!

0 Läs mer >>
Igår gjorde G nått ganska coolt.
 
Han tillverkade fejkbullar av trolldeg som han målade så verkligt att jag hajjar till varje gång jag går förbi dom och tänker åh, har vi fikabröd??
 
Jag har verkligen ett minne som en guldfisk..
 
Haha!
 
 

Tisdag

0 Läs mer >>
Den här helgen har vi bland annat ätit tacos (utan barn yey!!) hos J, V (också barnlediga) Jac och Outsider (Skellingtons trummis) och haft det bra.
 
Idag var vi besökare på den julmarknad som vi alltid brukar jobba på, på Handens museum. Tyvärr fick jag inte med någon kamera.
 
Kändes skitskumt att inte vara med men nästa marknad så är jag förhoppningsvis inte sjuk så då står vi där igen som medeltidsmänniskor i caféet, så det så! 
 
Och så blev det granfix nu på eftermiddagen.
I år hade jag gärna haft riktig gran kände jag men resten av flocken sa bestämt nej så det blev att montera den nu något luggslitna plastgranen igen. Tycker inte det var så länge sen den stod där i hörnet men det var visst ett år sen. Tiden går..
 
Som vanligt så hade kulor gått sönder, ljusslingan var paj och det var bara minsta trollet som ville hjälpa till men nu, nu, är den uppe och glittrar lite lagom mysigt där i rummet.
 
Nu dags för middag!
 
Trevlig tredje advent hörrni!
 
 

Så var det visst dax ...

0 Läs mer >>
Att vara hemma och göra ingenting är ganska svårt ibland för jag har en liten trollunge hemma också.
 
Han vägrar att gå till någon av mina kollegor och jag är hans barnomsorg när jag jobbar så det har blivit väldigt konstigt för honom.
Hade jag mått bra så är det ju inget problem, men nu är jag ju sjukskriven på grund av stress och jag ska och kan inte göra så mycket, jag ska vila, ta det lugnt, andas och komma tillrätta med mig själv.
 
Lilltrollet ska ju leka, lära och ha roligt..
Det krockar lite och jag har ständigt dåligt samvete över att han är väldigt understimulerad och jag vet liksom inte riktigt vad jag ska göra åt det mer än att försöka hitta saker åt honom som inte kräver så mycket av mej för tillfället.
 
Idag har han tex lekt med lera, spelat tv-spel, sett på film och varit med och storhandlat. 
Det är inte så roligt för honom just nu men han är glad ändå och ett väldigt mysigt sällskap trots allt, lillskrutten♥
 
 
Jag är så glad att min riddare i skinande rustning G, har räddat mig från att drunkna i ett hav av smutstvätt och igår kom hem med värdens minsta och sötaste extratvättmaskin han hittat billigt på Blocket så vi kan tvätta nu när den vanliga maskinen är trasig och vi inte har råd att laga den just nu.
:-)
 
 
 
 

Vardag

0 Läs mer >>
 
 
 
Som ni kanske vet så är vi rätt många i familjen, vi är sju stycken och det medför viss trångboddhet och att vi går varandra på nerverna då och då.
 
Min högsta önskan är att bo så vi kan få ett eget sovrum, som det är nu så sover vi i ett sängskåp som man fäller ner till natten men nu när jag är hemma så mycket så orkar jag mesta tiden inte göra det, så då har vi en dubbelsäng mitt i vardagsrummet.
 
Det som är jobbigast med denna lösning är att man inte har någonstans att ta vägen när man har behov att få vara själv.
Jag är aldrig själv, i och för sig hatar jag att vara ensam men att få vara själv ibland tror jag man behöver.
 
Tänk att få gå undan och stänga dörren bakom sig någon gång..
 
Det här är min vy mesta tiden om dagarna:
 
 
 

Trångbodd

0 Läs mer >>
   När orken och lusten fallit på så har jag faktiskt både lyckats baka och pyssla mer än vanligt, kanske det beror på att jag på senaste tiden knarkat DIYbilder och heminredningsbilder på Instagram eller att jag helt enkelt är mer påverkad av att det snart är jul än vad jag vill erkänna.
 
Det kanske inte är de finaste alstren ni sett men jag är glad och stolt för mina grejer faktiskt och allt som kan få mig att känna lite glädje tror jag är bra!
 
Gjorde en garngran (första bilden) med hjälp av klister, garn och en strut av papper med plastfilm på.
Andra bilden visar en annan gran av mossa som jag klistrade på en avklippt petflaska.
Sen gjorde jag en julkrans av kottar, en ring av kartong och ett rött band och en liten nalle vi brukar ha hängande i granen (tredje bilden)
 
     
Jag har gjort doftljus med oljor och dofter med lite varierande resultat (ett litet ljus började brinna, hehe)

Jag har fixat och trixat till det i köket (och möblerat om men det tar vi någon annan gång), tröttnade på vita skåp så jag tog av luckorna, klädde in bakstycket med presentpapper och tejpade dekortejp på hyllplanen, jag är jättenöjd och gillar förändringen.
 

Jag hittade en röd lite kantstött ljusstake på vinden som jag fixade till med hjälp av aluminiumtejp och svart färg som jag gnuggade av innan den torkat helt. Ljusen är egenrullade vaxkake ljus också.
 
Och så har jag bakat bla en egenpåhittad apelsinkaka som blev jättegod.
 
 
 

Pyssel och bak

0 Läs mer >>
 
 
 

Hemma hos mig

0 Läs mer >>
Hej bloggen.
 
Det var ett tag sen, en första advent, en andra, en massa dagar som blir till veckor och vips har en månad rullat förbi.
Jag sitter där jag sitter och ser allt bara flyga förbi, oförmögen att gripa tag i tiden.
 
Jag är fortfarande sjukskriven för utmattnings syndrom.
Tröttheten ligger som ett tjockt lager vadd runt huvudet men har blivit bättre och jag har inte samma sovbehov längre, istället så ligger jag sömnlös om nätterna. Dagarna blir rätt luddiga på grund av det ,tyvärr, men vissa dagar går hjärnan på högvarv och då känns det så trångt här inne så det ända som stillar är att rensa, ändra och möblera om,
knäppt va!?
 
Så  när G kommer hem från jobbet har huset varit upp och ner och han får hjälpa till att lyfta det jag inte orkat lyfta och skruva fast det jag skruvat loss, stackarn.
Men det blir väldigt fint i slutändan.
Jag har dessutom det klassiska utmattningssymptomet glömska och en viss del vimsighet, påbörjar saker sen glömmer jag bort det tex om jag inte står precis bredvid kaffemaskinen (japp, jag har börjat dricka kaffe, vid 40 års ålder, men bara sånt kapselkaffe som man gör i en sån där Nescafés Dolce gusto maskin) så gör jag översvämning, haha.
Jag är fruktansvärt stresskännslig också, minsta lilla press så känns det som om huvudet ska explodera och det är riktigt jobbigt för både mig och alla runt omkring.
 
Jag behöver nog komma ut lite mer men ekonomin är obefintlig när man är sjukskriven så det blir mest att jag är hemma hela dagarna men när jag funderar på att tvinga mig att ta upp träningen igen, tror det skulle vara en bra sak att göra men inte som ett tvång utan mer som egentid eller så. Äh vi får se hur det blir.
 
Tvättmaskinen har dessutom gått sönder ( vad är det mad oss och tvättmaskiner, det är sanslöst vad vi sliter ut dom??) så vi måste trolla med knäna och få ihop till en ny för jag fixar inte en ny period med reparatörer som springer här stup i kvarten, självrisksummor till försäkringsbolag och att vänta i veckor på att de ska få igång den igen. Jag måste ha en maskin nu, inte om två veckor..
 
Igår var iallafall hela huset fullt med folk, så mysigt tycker jag. Det var vi, ungarna med kompisar, en jobbarkompis till G, Jac,  J , V och lilla T. Jag hade dessutom bakat adventsfika som jag bjöd på, en riktigt myssöndag blev det.
Peter var här också och tatuerade och jag fick lite mer grenar och skuggor på kråkarmen, den blir bara bättre och bättre för varje gång. Tyvärr blir jag så otroligt trött av att umgås med folk så när alla gick hem igår så har jag sovit som en gris men det blir säkert bättre det med så småningom hoppas jag.
 
I februari kommer han tillbaka och fortsätter, då blir det fler fåglar tror jag sen är den nog klar. Men jag kommer nog hitta på någon mer tatuering då så jag är definitivt inte klar :-)
 
Bilder från mitt instagramkonto där jag är mycket mer aktiv än här på bloggen, följ mig gärna, jag heter annaviktoriaevelin där.
 
 
 
 
 
 

Long time no seen ell...