1 Läs mer >>
Igår var det som sagt inte särskillt roligt.
 
Jag kände av uvi igen antagligen för att jag inte dricker tillräckligt och igårkväll var mina vrister dubbelt så stora av någon typ av vätskeansamling.
 
Att det var en dålig dag handlar nog mest om att alla mina egna barn är hemma, tre har lov och en är arbetslös (igen), det är bara Mille som är i barngruppen (han är ju mitt dagbarn och inskriven i min grupp), de stora med lov bara sover och är allmänt sura och den arbetslösa sonen ska vi inte tala om, han vägrar söka jobb eller göra något för "äh, det ska jag göra när mina pengar är slut eller när arbetsmaknadsåtgärden startar för då kommer de nog ge mig ett jobb".. suck.
 
Vi har en konflikt, där de större barnen tycker att dagbarnen hela tiden går före och att jag är snäll mot dom men ställer krav på mina egna barn hela tiden.
 
Ja, delvis har de ju rätt, dagbarnen går före när jag jobbar, deras behov stillas först och jag tar mig tid med dom vid minsta lilla, för det är mitt jobb, mitt levebröd och gör jag inte det så har jag inte något jobb och vi kan inte betala räkningar, mat/ bo kvar osv.
 
Det måste vara en viss ordning här hemma för att mitt arbete ska gå så smidigt som möjligt (tex hänger jag undan familjens ytterkläder för vi har en obefintlig hall där det bara får plats med dagbarnens ytterkläder och enorma väskor) och det stör de större barnen galet mycket.
 
Men när jag jobbar så har jag inte tid att fixa och dona och flytta saker hela tiden utan det måste flyta på, att inte ha en massa grejer frame som de små kan ta eller att jag måste leta en massa för att hitta saker som jag behöver i arbetet (tex är det viktigt att den som plockar ur diskmaskinen lägger sakerna där de ska vara för när jag har sju hungriga barn vid bordet så måste det gå snabbt att få fram muggar och allt).
 
Det funkar så mycket bätre när de är iväg under dagarna och jag får jobba ifred fast när jag har många barn så är det väldigt praktiskt att få lite hjälp också..
 
Tur att dagbarnen inte beter sig, de är så goa och när man har en dålig dag så är det bara att sätta sig på golvet en stund och få en massa mysiga kramar!
 
 
 

om gårdagen

0 Läs mer >>
Jäkla skitdag, over and out!

Blä

0 Läs mer >>
Är verkligen inget fan av melodifestivalen.

Igår såg G och trollen på detta och hade jag inte varit hängig så hade jag flytt fältet men istället tog jag världens längsta bad och läste. Om en lördagskväll

0 Läs mer >>
Nu jäklar har jag fått nog av elände, jag har varit till doktorn och fått medicin och sen tog jag och G en sväng förbi ett gym för vi har fått nog av att ha ont och vara sjuka. 

Vi ska börja träna!! 

På riktigt, så vi kan vara pigga åldringar tillsammans ;-) 

Vi börjar den 3 mars (träning och penicillin är ingen bra kombo),
 så heja oss! 

Men nu är nu är målet först att bli frisk, så i veckan som kommer ska jag moffa medicin, vitaminer och nyttigt mat i stora lass. 

HeppOm att få bli frisk

0 Läs mer >>
Detta är fan inte klokt!

Jag ligger sjuk varenda helg ju, nu har jag feber och är genomförkyld och har ont överallt i kroppen, uvi ( ja, jag måste gå till doktorn) och är allmänt dålig. 

Känner mig så sänkt av att jobba jobba jobba och sen ligga sjuk den enda lediga tiden man har. 

Ikväll tröstäter jag Ben&Jerrys men inte hjälper det heller :( Helg=sjuk

0 Läs mer >>
Jag funderar på om jag inte gjorde fel val iallafall när jag valde bort erbjudandet om att få fast jobb på förskolan förra året.
 
Det känns inte bra att ha tre ettåringar och tre lite äldre barn och dessutom i två av fyra arbetsdagar ha nio dagbarn samanlagt. Jag börjar bli gammal och rätt sliten.
 
Nästa vecka har min kollega semester (vilket jag tycker är helt okej, det är ju en rättighet vi har) men då får jag jobba nästan  5o timmar, börja kl 6.30 två dagar och dessutom ha nio barn i tre dagar på raken. Inte okej alls men det är bara att bita ihop och köra på tills det inte går länge.
 
Men vad gör man om det händer något när man sitter ensam med tre ettåringar och sex lite större barn?
(Dessutom ser det ut som om jag får en ettåring till i vår då det är lite akut läge och ingen annan kan.)
 
Fan, karma, var tog du vägen..?
 
Jag funderar faktiskt på att försöka kontakta chefen för förskolan jag var på och se om de är i behov av personal, fast jag vet inte om jag vågar...
 
Nu ska jag inte gnälla mer för idag.
 
Jag med jättevagnen (barnen är ordentligt suddade och helt anonyma), bilden har Mille tagit.
 
 

Om jobbet

0 Läs mer >>
Vi har städat och nu är det fint ett litet tag tills barnen, och imorgon, dagbarnen, återigen tar över huset. 

Jag har inte varit utanför huset denna helg för det känns inte bra att vara ute och ränna när jag inte är hundra, jag dricker och dricker en massa tranbärsjos och det verkar hjälpa, hoppas det känns som vanligt imorgon igen och att infektionen är borta då annars måste jag nog försöka få tid till att gå till doktorn iallafall. 


Om att välja var man ...

0 Läs mer >>

Jag försöker vara en snäll och hjälpsam människa som hjälper andra när de behöver hjälp och hoppas på att andra hjälper oss om vi någon gång skulle behöva det.
 
Jag har bland annat handlat mat åt behövande via Saris änglar och hjälpt vänner med mat och pengar vid tillfällen de behövt det. Och jag gör det gärna om och när vi har överflöd med mat eller pengar kvar som ändå bara skulle gå åt till saker vi inte behöver.
Jag skänker även pengar till olika organisationer varje månad, (just nu är det Greenpease som egentligen inte hjälper människor men gör ett megaarbete för vår jord som vi behöver för att kunna existera ihuvud taget.).
 
 
Att hjälpa gör man ju för att någon behöver det men också för att det känns bra i sitt eget hjärta också.
 
Att man gjort något bra.
 
Fast jag ger inte pengar till tiggare, jag har väldigt svårt att ens titta på dem där de sitter.
Jag tycker det är otäckt och vet inte hur och vad jag ska ta mig till?
 
Man hör så mycket olika om just tiggeri så jag känner mig faktiskt förvirrad, är de verkligen personer i nöd eller kan en människa sätta sig och tigga för att sen gå hem till sig med "gratispengarna" på fickan glad i hågen?
 
Kan verkligen någon tycka det är okej och "lätta pengar" eller är man verkligen på botten när man tigger?
 
I mitt hjärta så tror jag inte att någon skulle tigga om de inte var på absoluta botten men jag vet inte hur jag ska bete mig iallafall.
Jag tror faktiskt att jag skulle vilja att tiggeri skulle förbjudas..
 
Vad tycker ni?
 

Om godhet och tiggeri

0 Läs mer >>
Det går bra med att äta LCHF det är bara det att det inte direkt känns som om det händer något med vikten.
Jag tror att jag måste äta mindre som jag redan skrivit, det är ju även det där med motionen, jag blir anfådd av att gå en liten promenad eller snurrig av att gå upp för en trappa, det berör ju på mitt knappt existerande järnvärde.
 
Jag har ringt upp i veckan och tillslut fått tag på en läkare angående järn och blodet, alla prover jag lämnat in var inget fel på (förutom järnbristen då) och inte skulle det göras något mer än att jag ska förtsätta äta järntabletter, jag fick tjata mig till att doktorn skulle skriva ut andra för hon tyckte jag skulle fortsätta med de jag redan tar (köper billiga på nätet) men hur kan värdet vara så dåligt fast jag äter tabletter redan?
Och så skulle jag höra av mig om tre månader för nya prover och se om värdet gått upp.
Jag tycker det var så skumt, jag mår inte bra men inget ska egentligen göras?
Jaha, hoppas att jag svarar på de andra järntabletterna snart då så allt blir som vanligt och att jag kan börja träna.
Som det är nu törs jag inte dra igång med löpbandet för jag blir så yr och anfådd med en gång.
 
Jag försöker också äta mycket sånt som innehåller järn (och B-vitaminer) jag har skrivit en liten lista på bra saker jag ska äta mer av:
lax
kött
ägg
spenat
broccoli
avokado
solrosfrön
mandlar
bananer
grönkål
 Idag hade jag tänkt testa att göra grönkålschips men vi hittade ingen grönkål i affärn så det blir inga, men så fort jag får tag på det så ska jag testa.
 
I går åt jag kolhydrater, jag åt några av bullarna som vi bakade, det var gott och idag är jag tillbaka med Lchf igen, förutom tranbärsjosen då som innehåller socker men det ser jag mer som medicin just nu.
 
Annars då? Jo, annars är allt som det ska dårå!
 
Nu boostar jag järn och tranbär och hoppas livet leker när våren snart dyker upp på riktigt.
 
Häpp
 
 
 

Om maten och hälsan

0 Läs mer >>
Har jobbat min lediga dag igår så jag är helt slut, hade tänkt att ha en mysig helg men allt blev väldigt omysigt när jag plötsligt fick urinvägsinfektion :( 
Har inte haft det sen jag var tonåring och då hade jag det så ofta att jag fick ångest. 
Men jag orkar inte, suck, dessutom står det på vårdguiden att de inte skriver ut något om det inte är jätteallvarligt men hur vet man det då? 
Jag lider av att ständigt behöva gå på muggen och att det då brinner som eld... ( fick just veta att lilla T hade liknande fast värre, fy fan vad jag lider med henne som inte kan sätta ord på det som jag åtminstone kan).

Gnäll, gnäll 
Nu ska G åka och handla tranbärsjos och så ska jag dricka tills jag storknar. 

Igår bakade jag med dagbarnen, vi gjorde kanelbullar med rosa socker för det var ju allahjärtansdag, de blev goda men såg väldigt annorlunda ut, speciellt innan de gräddades :) 

Jag fick en present av G på morgon och han fick bullf***or när han kom hem, det var väll en rättvist fördelad allahjärtansdag?? 
Hahaha

Om att bara gnälla

1 Läs mer >>
Det är så rackarns gott att jag skulle kunna äta det och yoghurt hela tiden faktiskt!
 
Det blev sig så att jag tänkte köpa müsli från LCHF-klubben först för jag har läst om att den ska vara så god, sen visade det sig att den var så dyr så det var pinsamt.
 
Då köpte jag lite blandade nötter och kokos och mandel, strösslade över massa kanel och körde allt i mixern så det blev hackat, sen in i ugnen i 20 minuter (jag hyvlade över smör också), jag rörde runt några gånger under tiden.
När det var klart så sötade jag lite med Hermasetas sötningsmedel men stevia skulle nog vara bättre tror jag eller så kanske det skulle vara bäst helt utan.
 
Superdupergott!
 
 
 
 

Om min nötmüsli

0 Läs mer >>
Helgen bara sa tittut så var den slut.
 Jag hade tänkt blogga igår men prioriterade familjen istället och vänner men det tar jag senare. 

Helgen då, jo, fredagen så hade jag och Mille vår vanliga "mysa runt och inte göra nått dag" och igår tog vi alla sovmorgon sen var vi iväg en stund och resten av dagen försvann helt obemärkt bort, idag har jag tvättat 362 kg tvätt och städat en massa varvat med att ligga i sängen och läsa Ikea-katalogen och drömma om mer och bättre förvaring (jag är så trött på alla grejer och att inte hitta plats).

Ätandet har funkat bra och jag har lärt mig att om jag bara äter tillräckligt med fett så slipper jag det där jobbiga suget jag brukar få på kvällen, så det har inte varit alls svårt att inte småäta eller fuska. Det enda som jag inte följt på min lista är att bara dricka två koppar te, det har blivit många fler denna helg men jag har dragit ner på suketter och mjölkmängden i dom iallafall. :)
Imorgon ska jag göra mer av nötmyslin som är så jäkla god! 

Nu sova, natt-natt!😴


Hej å hå