0 Läs mer >>
Suck, febern kom igen nu på kvällen efter att jag ätit första riktiga maten sen i torsdagskväll. Men nu bestämmer jag att jag är frisk och kry och så snackar vi inte mer om det,okej, kroppen!?!?

Bra!

Imorgon är det dax med inskolning av  en ny ettåring dessutom har jag tre vikariebarn så det blir nio barn och två föräldrar här, Jippi, eller nått... 

Men allt går med alvedon i kroppen och tänka 'lugn o fin
Inte stressa upp dej'
Och ta ett par riktigt djupa andetag. 

Nu en dusch och sen sova (igen har inte gjort annat denna helgen).

Om söndagsångest

0 Läs mer >>
Febern o illamåendet kom tillbaka, tror nu att det är influensan.. 
God natt! 


Äsch

0 Läs mer >>
Efter en jobbig natt vaknade jag feberfri? Alltså jag fattar ingenting? Hur kan jag ha över 39* i feber, ont i ryggslutet och illamående fr.o.m. Hell och så poff, frisk igen? 
G säger att jag ska ta det lugnt iallafall och det har han nog rätt i och jag är superglad att det gick över så fort för på måndag så har jag inskolning med nytt barn igen och då måste jag vara på benen igen. Nu ska jag göra en kopp te och krypa ner under täcket.



Om att kroppen är bra...

0 Läs mer >>
Sov lite oroligt i natt vaknade flera gånger av att jag låg illa så det gjorde ont i ryggslutet (det är väldigt vanligt här hemma då vi oftast är fyra stycken i vår 160 säng och de två minsta gillar att sparkas). Vaknade när klockan ringde och kände mig konstig o jätteillamående. Tog i mot dagbarn och frös massor tillslut satt jag med tre tjocka tröjor på mig och mådde illa, vad händer?
Sen slog det mig att jag kanske skulle kolla tempen, jaha, 38.5 och stigande..
Den skumma värken i ryggen är kvar och känns som innan en förlossning startar, molnande eller något.
Tillslut kände jag att det här funkar inte och fick be föräldrarna hämta sina barn för jag är sjuk..

Fan, jag förlorar massa pengar men skit samma nu vill jag bara sova, stackars mille som får roa sig själv idag tills någon kommer hem.. :-(

Om att vara tillbaka ...

0 Läs mer >>
Jag tror minsann att överdosera järn och hälla i mig (ganska äckliga) joser funkar. I gårkväll kände jag mig inte lika yr och idag är det lite bättre också, eller så tror jag bara det men vilket som är det mycket skönare att inte vara så yr. 

Jag har pratat ned Peter också (han som är världens bästa tatuerare, i allafall i min bekantskapskrets) 😊 jag hade en ide', han en helt annan så vi får se vad det blir nästa gång. Jag är osäker på om järnbristen påverkar det, jag ska fråga.. 
Nu tidsinställer jag detta inlägg så jag hinner lägga in en blid på dagens jos.
(Den blev inte särskilt god men men)

Om en vanlig onsdag

0 Läs mer >>
Har haft åtta dagbarn idag trots yrheten som är min ständiga följeslagare. Det har liksom smugit sig på och jag har inte riktigt fattat att det är yr jag är på något konstigt sätt.

Ringde upp vårdcentralen igen, det visade sig att läkaren som skulle ringt var sjuk osv bla bla bla.
Sjuksköterskan sa att blodvärderna inte såg bra ut alls och sa att jag måste komma på en läkartid imorgon men det är stört omöjligt då jag jobbar 7-17 och har åtta dagbarn som ingen annan kan ta, hon tyckte jag måste tänka på mig själv men det går bara inte denna vecka (å inte nästa heller för då är det inskolning igen...) men hon sa att hon skulle få någon läkare att ringa upp iallafall senare.
Sen på eftermiddagen ringde faktiskt en doktor upp. Jag har väldigt lågt järnvärde (0,07 något) och väldigt dåligt med nått ferritin ( 4? Siffrorna hon sa säger mig ingenting men ska goggla) hon sa inget om B-vitaminer alls.  Hon behöver ännu fler prover för att kontrollera att jag inte har några innre blödningar i kroppen? Kan man ha det utan att märka något?

Något är iallafall fel och måste fixas med mig... Nu ska jag sova, för jag är helt slut, 
god natt


Om att vara ständigt ...

0 Läs mer >>
God morgon. Började dagen med att överdosera en massa vitaminer i pillerform. Tänkte skanna näteet efter tips på vad för grönsaker och frukt som innehåller mest järn och B-vitaminer och sen plocka fram den där gamla josmaskinen som står där i skåpet. Blir inspererad av en annan bloggare som lägger upp en massa bilder på nyttiga frukt och grönsaksjoser som hon gör.
 
Nu sätter jag igång projekt "Bli piggare och komma igång med kost och träning"!
 
Frukost:
 
 

Om att ha lördag

0 Läs mer >>
Förbaskade läkare, här sitter jag hela dagen och väntar på att han ska ringa så gör hen inte det. 

Även om jag vet att det inte är något ner än någon liten brist så blir jag ju ändå lite orolig att det ska vara något värre och inte kan jag låta bli att goggla vad blodbrist kan vara symptom på och får upp cancer och andra hemskheter... 
Och eftersom hen inte ringde hinner jag sitta och stressa upp mig ännu mer, suck!

Äsch

0 Läs mer >>
Jag jobbar äter och sover. Inte särskilt kul att skriva eller läsa om men så ser det ut just nu. Januari brukar väl se ut så. 
Det är kallt också, jag fryser både inomhus och utomhus, behöver skaffa bättre ytterkläder men har inte råd eller lust just nu. 

Har lämnar alla prover nu så imorgon skulle läkaren höra av sig om det, jag tror det bara är järn och B-vitaminbrist, men det är bra att han kollar allt för säkerhetsskull. 

Jaha, det var nog allt för nu..

(I helgen hoppas jag på att få frossa lite semlor, mums!)

Om veckor som susar f...

0 Läs mer >>
Här sitter jag och fryser och trycker i mig hemmagjord kola. Det är ju så gott och jag orkade inte göra någon till jul. 

Det är så typiskt, bara för att jag vet att jag ska fasta från klockan åtta (ska ta fler prover imorgonbitti) och då blir jag så extremt sugen på allt jag kan tänka mig.

Nä, nu ska jag ta mig en bit till, sen sova!

Om dagen och en liten...

0 Läs mer >>
Jag har haft pyjamas på mig hela dagen och morgonrock tills Lowes kompis kom då tyckte jag att det var lite pinsamt att fortfarande ha den på så då drog jag på mig en tröja istället.
 
Hur kan min tid gå i en annan hastighet än andras?
 
Jag sitter och dricker mitt te i lugn och ro, stilla och långsamt, då har G varit på fotbollsträning med ena sonen, ute med båda små i pulkbacken och åkt och hämtat ett bort i sin brors förråd, och jag har inte ens hunnit tömt min mugg??
 
Ibland känns det som om jag lever i en annan hastighet än andra så där som på film när alla rusar runt i snabbspolning men du själv rör dig i slowmotion liksom, skumt.
 
Jaja, imorgon är det vardag igen och jag ska ha nio dagbarn om nu alla dyker upp, sen på tisdag är det stängt för planering så då sitter vi på kommunhuset hela dagen och G ska passa Mille sen två dagars jobb till och så blir det helg igen.
 
Snart kommer vår tatuerare till stan igen, han ska göra klart Gs tatuering som inte riktigt blev klar och jag funderar starkt på om inte han ska få göra en till på mig då när han ändå är i stan.
Jag har en överenskommelse med en annan kompis om en tatuering men han kommer nog inte hit samtidigt denna gång.
 
Jag har länge funderat på en tatuering som har med barnen att göra men eftersom jag inte är så förtjust i porträtt (kan ju inte bestämma vid vilken ålder jag ska frysa deras utseenden på en bild på min kropp, jag gillar ju hur de växer och förändras hela tiden och dessutom så skulle något bli minsta lilla fel så skulle jag störa mig på det hela tiden.)
Så jag skulle vilja ha ett lås och fem (en för varje barn) gammeldags, snirkliga nycklar, kanske ett hjärta också i en ganska realistisk stil vid magen upp mot sidan av revbenen, frågan är bara hur mycket han ska ha för det för vi vadar så att säga inte i pengar just nu efter jul, men jag ska fråga iallafall.
 
Nu ska jag ta en kopp te till och mysa ner mig i soffan med tända ljus på bordet en stund innan läggdax!
 
Rolig bild på Mille jag inte vill ha tatuerad
 
 
 

Om söndagen som försv...

0 Läs mer >>
Efter lång sovmorgon tog vi en tur till pulkabacken, bäst att passa på nu när det är lite snö på backen. Lowe var ivrig att få pröva sin julklappssnowboard och Mille ville åka snowracer en stund.
 
Lowe var riktigt duktig at åka faktiskt!
 
Senare kommer V. J & T hit vi ska äta tillsammans.
 
(Om man kommer hit via fejjan kan man trycka på `hem` högst upp till vänster för att läsa fler innlägg om man vill!)
 

Om att ha en vinterlö...

0 Läs mer >>
Veckan försvann??
 
I ett töcken av grå, mosig ickefungerande hjärna.
 
Jag har haft inskolning tis-tors, en liten ettåring som ska börja här. Så all kraft har gått till det sen när alla barn gått hem så har jag sovit och om jag mot förmodan skulle vara vaken så har hjärnan sovit. Det är liksom dimma där uppe i huvudet...
 
På tal om dimma, nu kanske vintern kommer på riktigt, igår snöade det visst på kvällen men idag när jag och Mille tog en promenad var det bara blöt, blaskig låtsassnö på marken, sån där som luras, den ser fin och kramvänlig ut men när små barnhänder plockar upp den så blir den till kallt och smutsigt vatten.
Mille var mycket besviken kan jag lova.
 
Men jag hoppas vintern hoppar över detta år och går direkt till vår i stället, gör inte ni?
 
 
 
 
 Kall glögg och tulpaner i Norrtälje nedan:
 
 

Om att tänka att jag ...

1 Läs mer >>
Så fortsatte röjningen av hemmet. Jag var så trött hela dagen så det blev inte så mycket av min meterlånga att-göra-lista men det gör inte så mycket. Jag hann klippa mig iallafall men ' min' frisör var inte där så det blev kanske inte så som han klipper men det duger :-) 

G har gjort massor idag, storhandlat, dammsugit och fixat. Vilken karl jag har❤️
Jag har mest fixat med tvätten idag.

Vi åt snabbmat idag för vi varken hann eller orkade laga mat.

Om att inte fira lörd...

0 Läs mer >>
Vi städar, eller sorterar och sorterar.
 
Har försökt återigen att få ordning i hyllor och skåp, hur kan det bli så mycket skit i våra skåp.
Var enda gång jag öppnar ett skåp här hemma faller det ut grejer man inte vet var man ska lägga. Har andra människor så här mycket saker?
 
Jag tror jag skrivit exakt likadant blogginlägg om exakt samma sak förut minst en gång, eller hur?!
Äh, skit samma det blir ju lite bättre ordning ett tag efter att vi rensat ur sopsäck efter sopsäck iallafall.
 
Nu ska jag ta en kopp te och sen hoppa i säng för imorgon förtsätter städningen då ska vitrinskåpet städas och en massa tidningar jag samlat på mig rensas ut och kanske jag kan skiljas från en del kläder också, och jag hoppas jag hinner att klippa mig imorgon också, jag ser inte klok ut i håret just nu.
 
Sen på måndag ska vi till Norrtälje och efter det börjar allvaret igen..
 
 
Upphittade saker och gamla grejer:
 
 

Om att flytta runt på...

0 Läs mer >>
Hasade mig upp ur sängen imorse och åkte till vårdcentralen.
 
Fick sittta nästan två timmar innan det blev min tur och sen träffade jag doktorn i fem minuter, han skickade mig raka vägen till labbet för blodprovtagning för en massa olika saker. Jag fick där veta att proverna skulle bli klara på tisdag och att jag sen skulle höra från min läkare om de visade någonting.
 
Klockan kvart över fyra ringde doktorn, han hade fått svar på något prov som visade att jag har svår? blodbrist, han sa att det är därför jag är så trött och att jag måste dit och lämna en massa fler prover nästa vecka.
 
Det känns faktiskt skönt att ha ett skäl till varför jag sover hela tiden och när jag är vaken så känner jag mig aldrig riktigt vaken ändå. Jag tror att det ,efter en massa googlande, är B-12 brist som är boven fast jag äter mina vitaminer så ofta jag kan.
Jag har fler symtom som stämmer in på den bristen tex sår i mungiporna och att jag känner mig illamående till och från.
 
Egentligen ville läkaren att jag tog fler prover redan på tisdag men jag jobbar ju så det får vänta tills på fredag då jag är ledig igen. Det kan nog inte bli värre av att vänta en vecka till antar jag.
 
Jag har utöver att gå till doktorn och sova har jag idag använt en av mina julklappar (som jag köpte för julklappspengar från svärmor), en uppladdningsbar fönsterskrapa från Kärcher. Istället för att skrapa bort vattnet som man brukar dammsuger den här manicken upp det, helt fantastisk för sånna som jag som inte alls kan få till det där med fönstertvätt.
Nu skiner köksfönstret rent och utan ränder och jag har plockat bort alla julsaker och stjärnor (på nedervåningen iallafall).
 
Ikväll ska vi försöka få en glimt på metioritregnet om det inte är för molnigt.
Spännande!
 
 
 

Om tröttheten del 326...