0 Läs mer >>
 Sista veckan innan semester! 
Yey! 
 
Den här veckan jobbar jag men G har ledigt, jag brukar också ha ledigt veckan innan Kråmö men i år gick det inte.  Vi brukar ha en fixar vecka den första veckan på semestern men i år får G göra det mesta själv. 
 
Jag planerar att vara i parken med dagbarnen de flesta dagarna, hoppas vädret inte blir så tråkigt bara. 
 
Nu kommer snart första barnet så jag måste nog sätta fart, 
Ha en bra dag! 
 

Måndagmorgon

0 Läs mer >>
 

Fintroll♥

0 Läs mer >>
Jaha, lördag. Det gick fort.
 
Idag ska vi åka och klippa pojkarna (jag SKA inte klippa mig men är i ärlighetens namn lite orolig att åka till frisören för jag vet att jag blir så sugen när vi väl kommer dit :))
 
Sen ska köket få sig en omgång av sortering och skurning. 
 
Mer än så blir det väl inte idag. 
 
Igår var det två av mina dagbarns sista dag, de ska vidare till annan omsorg.
Jag ska inte skriva något vad jag tycker om något av det mer än att jag fick fina blommor (fast de verkligen inte behövdes) och en del tack-och-hejdå kramar, det känns alltid lite sorgligt när barn slutar för man kommer dom så nära, de blir nästan en i familjen och det känns så skumt att aldrig träffa dem igen.
 
Jag fick sluta lite tidigare dessutom, det händer inte särskilt ofta, så då stack jag, G och tre troll till Ikea för att köpa ett skrivbord till mellantrollet. Han fick välja själv och valde ett tjusigt med glasskiva och grejer (jag skulle nog ha valt något mycket mer praktiskt, men han var superglad så det var nog det bästa ändå), jag fick med några kuddar (vad annars?) och en matta och lite annat plock.
Vi åt mat där också, jäklar vad billigt det är. Middag för fem personer för under två hundra. :-)
 
Sen åkte vi hem och blev lite osams när vi monterade bordsbenen, hmm, note to myselfe, inte montera Ikea saker efter en jobbig arbetsvecka på en fredagkväll. Men vi fick ihop det tillslut i alla fall.
 Sen somnade jag utslagen av utmattning med kläderna på typ.
 
Jaja, nu måste jag göra mig iordning, tjing!
 
 
 
 

Lördag? Herregud var ...

0 Läs mer >>
Undrar varför det känns som om man jobbar som hårdast precis innan semestern?
Har många dagbarn och dagliga tjafs med hemmalata tonåringar och orken räcker inte till till mer än att jobba, fixa tvätt och se på teve.
 
Det är såå trist men nu är det bara nio dagar kvar till vi åker till vårat älskade Kråmö.
En vecka utan jobb, städning, internet, el och med massor av tid att vara, tänka, kramas och vila.
 
Åh vad jag längtar..
 
Men jag jobbar två dagar till denna vecka och hela nästa först. G går på sin semester på måndag men då ska han jobba här hemma istället, ett garage och ett förråd ska tömmas på skräp, det ska rensas överallt på grejer som ingen använder och huset ska storstädas.
Vi brukar göra så innan vi åker på semester för det är det bästa att komma hem igen till ett välstädat hem som doftar rent och där allt är i ordning.
 
Nu, jobba!
 
Bilder från mitt instagram:
 
 
 

Hallå,hallå, tomt här...

0 Läs mer >>
Ny dag nya tag!  
Jag har sovit skitdåligt inatt men det var bara att gå upp halv sex ändå,  inget att göra åt. 
Minsta trollet vägrar att vakna men det gör han nog när alla dagbarnen dykt upp. 
 
Ha en bra dag! 
 

God måndagsmorgon

0 Läs mer >>
Vi hade en liten, trevlig grillfest igår med bandet och tillhörande familjer.
Vi åt grillat och sen blev det fotivisning av en massa bilder genom åren.:-)

vi shottade fireball och det har jag aldrig smakat förut.
Ha, jag är verkligen en kärring.

Så kommer vi till kärringvarning två, jag har blivit med. ny mobil, och jag verkligen hatar nya tekniska prylar. Vill INTE! Blir. så stressad av nya inställningar och koder och skit.
Tack för att jag har världens bästa man som står ut med. mina utbrott och gap och som hjälper mig att få allt att fungera.

Nu tror jag att jag åtminstone kan blogga, skicka sms, ringa och kolla Facebook och mer bryr jag mig inte om egentligen.

Sen har. vi. städat och sånt som vi gör på söndagar, boaring värre. I morgon är det vardag igen och då blir det en lång vecka med många barn och rätt mycket jobb. Men det är då det nu är det fortfarande söndag.

Ny mobil och söndagsj...

0 Läs mer >>
Vi firade ju som sagt dubbelt igår, mellanbarnets födelsedag och midsommar på en gång.
 
Det var verkligen en toppendag och idag så sa han att det var en av hans bästa födelsedagar och det var ju toppenbetyg från honom för han har en förmåga att ha för höga förväntningar på saker och då ofta bli lite besviken när det inte blir som han tänkt det.
 
 

Lite fler bilder så h...

0 Läs mer >>
Så blev det en ofrivillig bloggpaus igen.

 Veckan har varit minst sagt hektisk och stormig med många dagbarn barn och sommarlediga tonåringar.

Men nu är det midsommar och samtidigt mellansonens fjortonde födelsedag. 
Vi gick upp ganska sent det var inte planerat men näst yngste trollet börjar bli förkyld och har skrikigt halva natten, jag vet faktiskt inte varför han gör så när han börjar bli sjuk, han bara skriker och skriker som ett litet barn och man får ingen kontakt alls.
Jaja, vi kom upp iallafall och sjöng och serverade frukost på sängen. 
Vi hade köpt en låda med lite allt möjligt han gillar, parfym, godis, drickor och lite smått och gott. Han fick även två par jeans och underkläder och t-tröja från Kappa.

Sen kom farmor, mormor, farfar och släkt och vänner och vi fikade och firade honom.

Nu ska vi fira själva midsommaren med midsommarmat med de närmaste i familjen. Jag tror han är nöjd med sin förödelsedag/ midsommarafton och det är det viktigaste av allt. ❤️
Glad midsommar och gr...

0 Läs mer >>
Idag har vi varit i Trosa, som jag kommer  ifrån, på marknad.
Det var fem år en sist vi gick på Trosa marknad förvånansvärt mycket av själva marknaden var sig lik, Trosa och andra sidan förändras varje gång vi är där, det byggs och ändras en massa.
 
Såna här fina (men ganska blåsiga) dagar kan jag längta tillbaka litegrann faktiskt.
Hela familjen var med för en gångs skull och vi gick tillsammans med äldsta sonens fina farmor,
vi hade jättetrevligt tillsammans.
 
Det gick åt en hel del pengar på godis och annat men vi är trots allt sju personer så utslaget var det nog inte så farligt.
 
Efter vi gått runt ett par timmar och benen kändes som stockar så åkte vi hem till min mamma och åt middag tillsammans med min storebror.
Vi satt länge och åt, skrattade och pratade,  jag hade gärna varit kvar längre men småtrollen var så trötta och lite småstökiga så det var dags att fara hem igen. 
 
Det blev en riktigt mysig heldag med de jag gillar mest!
 
 
 

Om att vara i hemtrak...

0 Läs mer >>
Jag tycker inte man ska ge presenter överlag till personalen, nu ville sexåringen det så då blev det.
Men överlag är det fel.
De får lön för sitt jobb och några uppskattande ord räcker för de ska göra ett toppenjobb med våra barn ändå utan mutor.
 
Visst finns det sätt att ge uppskattning ändå, en egenhändigt plockad bukett, en fin teckning eller så (vi hann inte med det igår men nästa avslutning lär det bli det istället).
 
Det värsta är när personal får alkohol, jag fattar inte hur man kan ge det till de människorna som ska ta hand om ens barn, du vet ju inte om ifall den personen kan ha problem med alkohol, den kan vara fd alkoholist eller periodare eller vad som helst.
Inte okej tycker jag.
 
Förra sommaren till exempel fick G fem-sex flaskor vin, nu har vi inte något problem med alkohol men ändå, det är för mycket.
Nästa sak som jag inte förstår är dyra små ljuslyktor i glas, prydnadssaker och annat som föräldrar har lagt pengar på, lägg pengarna på något vettigare som att skänka dom till Rädda barnen eller något.
Ni vet ju inte alls vad personalen har för stil eller vad de tycker om.
Sen finns det de föräldrarna som egentligen inte har råd men som känner sig tvingade att ge något eller ge pengar till en insamling av något slag.
Det är hemskt och inte okej.
 
Ger du  en sommar gåva till din husläkare eller kassörska på din mataffär?
Nej, jag skulle inte tro det.
 
 
 

Det här med presenter...

0 Läs mer >>
Igår vid femtiden på eftermiddagen var det dax för vår lilla sexårings första skolavslutning. 
Lilla, stora killen!

Jag kom dit lite senare för jag jobbade till fem och så ville jag byta kläder innan jag gick upp till skolan. G och yngsta sonen var där i tid iallafall. 
Jag blir lika imponerad varje avslutning den skolan har över hur duktiga de är på att sjunga och hitta på. 
Och visst kom det en litet tår i ögat när de sjöng så fint, tyvärr såg jag inte honom särskillt bra men han var glad och lycklig ändå, mitt lilla troll.

På dagen hade dottern och mittensonen sina avslutningar men varken jag eller G kunde få ledigt. 

Efter alla avslutningar åkte vi och köpte mat på Vegabaren, jag åt hälften och sen var jag proppmätt.
(Just nu funkar inte mat och träning särskillt bra men skit samma, jag prioriterar annat i livet nu.)
Om skolavslutning och...

0 Läs mer >>
Idag har vi haft studiedag/planeringsdag.

Vi har gått Röda korsets första hjälpenkurs hela förmiddagen, jättebra, fast jag vet fortfarande inte hur jag skulle reagera vid ett riktigt olyckstillbud, som om man kommer först till en trafikolycka eller så. Skulle jag kunna hålla lugnet och systematiskt jobba med att få igång hjärt-lungräddning och ha kontroll över situationen? 

Sen åt vi lunch på något halvsunkigt lunchhak i Brandbergen och fick en sommargåva från kommunen, ett litet presentkort så jag kan köpa mig en och en halv liten pocketbok om jag vill. (Tack för allt slit och glad sommar här haru en hundring, typ, dom är generösa i den här kommunen ;))

Sen var det planering på eftermiddagen. 
Det har varit mycket sittande och mina jäkla anklar blev bara större och större. Nu har jag två fotbollar till fötter, den vänstra större än den högra och de känns som om fötterna är överfulla på något sätt. Blä! 
Jag fattar inte vad det beror på.Svullna fötter from hell (tårna är uppåt i bilden)


Jobb jobb