1 Läs mer >>
Och så åkte han då till sin Mösspåtagning, han sa att det inte är för föräldrar men jag vet inte, skulle jag varit där egentligen?
Jag har ingen aning om dessa traditioner då jag själv inte tagit studenten ( jag gör det ju typ nu i juni då jag blir klar och får min grundläggande behörighet) eller varit med vid någon annans student heller.
 
Jag tycker att det är viktigt att allt sånt här blir rätt men inte han..
 
Jag blir faktiskt ledsen, jag hade gärna tagit studenten och fått göra allt det som de gör, fira, sjung om studentens lyckliga dar, gått på middagar och haft utspring, få blommor och studentmotagning osv...
 
Jag har förstått att man egentligen inte får pröva mössan innan Mösspåtagningen alls men tvingade sonen innan han gick så jag fick ta ett kort på honom
 
han är ju så fin! ♥
 
 
 

Gymnasietraditioner?

0 Läs mer >>
Så är det valborgsmässoafton ikväll.
 
Nu är det väl verkligen vår, eller hur?!
Valborg och Maj i morgon, jösses, vad tiden springer ifrån mig just nu. Jag hinner ju inte stanna upp och andas känns det som.
 
Jag är hemma med sjukling idag också, han har det jobbigt med hostan på natten och har feber och är liten och ledsen, stackarn!
 
Jag har pysslat på ett band på den lånade studentmössan så äldsta kan sätta på sig något på huvudet vid mösspåtagningen och hoppas att han får en bra och minnesvärd dag.
 
Jag tror inte det blir någon Valborgseld för oss i år men vi får se hur det blir senare under dagen.
Nu ska jag sluta skriva och lägga mig bredvid lilltrollet för det är det han vill just nu ♥
 
 
 
 
 
 

Valborg

0 Läs mer >>
Har varit hemma hela dagen med en mycket krävande sjukling, inget har passat och allt vill han ha, som vi då inte här hemma, dessutom vill han spela tv-spel som jag är urusel på och inte vet hur man gör med och då blir han arg och kastar sig på golvet och gråter, och mellan varven så nyser han så det blir snor överallt och är trött och ledsen..
 
Det är ingen vila att vara hemma med sjukt barn alltså!
 
Sen blev jag väldigt arg på äldsta sonen för jag har beställt studentmössa till honom men den har inte kommit än och så säger han idag att de ska ha mösspåtagning i morgon (jag har aldrig tagit studenten och har inte en aning om allt runt det, jag vet inte ens vad mösspåtagning är?) och behöver sin mössa imorgon??!!
Varför har han inte sagt något tidigare om det så jag kunde hunnit ringt upp företaget och bråkat om att inte mössan har kommit??
Jaha, la ut en förfrågan på FB och bästa N svarade att vi kunde få låna hennes sons gamla, en räddande ängel i nöden!
 
Så snällt!
 
Så vi tog en liten kvällspromenad dit och hämtade hem den och nu kanske kvällslugnet äntligen infinner sig hos familjen kaos, förhoppningsvis...
 
Jag har för övrigt ätit mängder av fruktsallad idag, det är ju så rackarns gott!
 
 
 

Här borde det stå någ...

2 Läs mer >>
Jahapp, så kom vardagen och bitchslappade mig i ansiktet,
 
Mille fick feber igår kväll och har haft en jobbig natt med hostatacker och dålig sömn.
Lowe ville faktiskt gå till förskolan fast lillebror blir hemma och det är ett stort steg för honom.
 
Finntrollen ska till skolan idag iallafall, förutom dottern som också är sjuk.
 
Så det blir till att vara hemma och vabba idag då, synd, då jag hade saker att göra på jobbet men det får någon annan göra.
Jaja, det är bara att gå in i vabbläge och torka näsa och trösta ledsen liten kille och kanske hinna att beta av lite skoluppgifter när jag ändå är hemma idag.
 
Ha en trevlig måndag!
 
Fönster mot himlen!

Måndag at last, eller...

2 Läs mer >>
Som sagt i tidigare inlägg så var vi mycket nöjda med maten på Lastberget och här kommer lite bilder på allt smarrigt som vi åt:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maten, den underbara ...

0 Läs mer >>
Efter jag spat och fått behandlingar så skyndade vi till rummet för att göra oss iordning för middagen, det är alltid lite roligt att hoppa ur vardagskläderna men denna gång klädde vi inte upp oss så mycket men jag hade kjol iallafall och jag trivdes väldigt mycket i den faktiskt!
 
 
 
 
Blus, kjol, halsband och strumpbyxor från Lindex, skor gamla.

Middagsklädd

0 Läs mer >>
Vilken helt underbar liten weekendtripp vi har varit på, jag är totalt avslappnad nu och bara sitter och suckar med ett leende på läpparna, hoppas känslan sitter i läääänge!
 
Jag och G åkte igår morse till Bålsta och kom hem mitt på dagen idag men det känns som vi varit borta flera dagar.
 
Vi har bubblat bubbelpool tills vi var skrynkliga som små russin, badat ångbastu tills vi inte klarade mer och jag har vait på den mest fantastiska ansiktsbehandlingen ever!
 
Sen spaade jag med olika duschkrämer och peelingar och masker och gud vet vad, helt freaking fabulous!!
 
Där i mellan har vi fikat godsaker (nyttiga sådanna som tex torkade fruktbollar med kokos på och uppiggande smoothes med ingefära mm).
 
Och sen middagen, Middagen, åh, vilken underbar mat och i lagom portionsstorlekar,
vi åt Kalixlöjrom på toast med tillbehör till förrätt och Helstekt biff med rostade rotfrukter, mandelpotatis och
portvinssky, sen var sin osttallrik och efter det blev det dessert där G åt Krokantparfait med kanelkokta körsbär och jag åt två sorters sorbet med chokladflarn och färsk frukt.
Heeelt underbar mat!!
Vi drack en del vin och drinkar också, det måste man få göra när man är barnlediga, eller hur?! ;-)
 
Sen var det den mjukaste och bekvämaste sängen som jag sovit i och den gled inte isär när man sov i mitten som hotellsängar som jag sovit i haft en förmåga att göra och när vi får sova utan troll i sängen som trängs om mittutrymmet så vill jag ju få sova där.
 
Bildkavalkad:
Utsikt från rummet mot Mälaren.
 
"Vårt" spabad som vi hade helt för oss själva, inne satt folk och trängdes i ett liknande kar.
 
 
 
Spaprodukter som var jättebra!
 
 
 
 
 
 
Vi blev så förtjusta i allt ihop så vi har redan bokat en ny vistelse i november då med viprovning på schemat!
 

Herre jösses alltså!

0 Läs mer >>
FRREEEEEDAG!
 
Yey, nu är det helg, äntligen.
Det var ännu jobbigare idag på jobbet för en till personal hade insjuknat i magsjuka så jag blev ensam på avdelningen men fick tillslut in en vikarie. Det har även varit lite trixigt med strejkhotet som råder.
 
Jag är ju Kommunalare jag med men vet ju inga regler eller så så nu har vi gått ut med att det är matlådor som gäller för barnen men när jag kommer hem så läser jag på bla FB att det är fel och ett sätt för kommunerna att spara och att de borda stå för maten.
 
Men vem ska servera den och ta fram tallrikar och bestick osv, vi får ju inte göra sånt då är ju vi strejkbrytare?? Vi får ju inte ta emot någon matleverans eller diska efter maten eller ens gå in i köket och jag tänker inte jobba mer än vad jag redan gör..
 
Fattar inte riktigt hur det är tänkt alt det här men det gjorde jag inte för tio år sen då jag jobbade på fritids och det blev strejk för oss barnskötare då heller, bara strul och tjafs för små pengar...?
 
Hoppas de får igenom sina krav under helgen så vi slipper matlådetjafs nästa veckan för arga oförstående föräldrar är en del i detta jobb som jag har väldigt svårt för!
 
Men nu tänker vi inte mer på det för mu är det helg, eller hur, nu ska vi njuta av vårsolen och mysa med familjen och äta gott och bara ha det bra, okej!
 

TGIF

0 Läs mer >>
Nu ska jag bara jobba och sen fixa lite hemma sen är det HELG!!
 
Yey, vad jag har längtat!

Den här veckan har varit hård och lång och jobbig men vi har alla överlevt iallafall och imorgon ska jag och G åka iväg och ha det bra alldeles själva.
 
Bilder från förra året då vi var på Södertuna slott:

Åh, vad skönt det är ...

0 Läs mer >>
Jag längtar så till semestern, eller både och kanske för när den är här har ju halva sommaren gått och hösten är inte så långt borta så det är kanske bättre att leva i nuet.
 
Men nuet känns inte så rolig just nu, personalbrist och magsjuka barn som kräks (alltså på jobbet),hot om strejk bland matpersonalen och matlådor som ska tas med hemifrån och ett eget sjukt barn hemma (G vabbar) och smutsiga fönster som solen skvallrar om när den lyser in i rummet så dammet yr i luften..
 
På det så har jag massa skoluppgifter som ligger på hög och bara växer sig högre för varje dag som går.
 
Men ikväll ska jag få hjälp av maken (spark i baken och sitt still!hjälp)så jag kan skicka iväg en del och bli klar med denna veckan så jag i helgen kan få njuta av ledigheten och vår getaway från lördag till söndag, längt, längt!
 
Imorgon är det en annan dag och dessutom FREDAG!!
 

Semesterlängtan

0 Läs mer >>
Igår vr det stressigt.
 
På jobbet saknades det folk (som vanligt) och det var mycket barn. Stressade hem för det var "Vegadagen" på trollens förskola sominnebär korvgrillning, glass och lotteri mm.
 
Sen var det premiärträning på Lowes fotboll,
vi kom försent men han fick pröva på ändå och han gillade det starkt!
 
Sen hem och då blev det snabbmat för vi orkade inte med riktigt och sen slocknade jag i sängen så det blev ingen skola och idag måste jag jobba över en massa för det saknas fortfarande folk...
 
Stress, stress..
 

Livet skyndar vidare

0 Läs mer >>
Vi hoppar över denna dag och går direkt till torsdag istället..

Hoppar

0 Läs mer >>
..är sköra, extremt torra och trasiga efter helgens krafsade i jord men ändå ganska tjusiga!
 
 
 
 

Dagens naglar..

0 Läs mer >>
Det regnar och ingen vill något idag, trollen är trötta och jag med men vi måste kämpa på och gå iväg ändå.
 
Det är en kort dag som tur är men efter jobbet har jag massa skolsaker att göra för det har blivit lite dåligt på den fronten när jag inte mått så bra.
 
Min mage är som en stor ballong och jag har nog pms som gör livet lite segare och mig en anings surare minst sagt...
 
...Och så regnar det och då blir vi nog inne med de små och då brukar det bli ganska hög ljudvolym på jobbet..
 
Åh, vad jag skulle vilja krypa ner i sängen igen.
 
Jag vill ha sol och ledigt och blommor och mys ju!
 

Tisdagsblues

0 Läs mer >>
Det blev en lång dag idag, hade missat att det var personalmöte så det kom lite som en överraskning.
 
G fick hämta oss alla på en massa ställen, trollen på dagis, M i centrum, T på fotbollen och mig på jobbet, stackarn!
 
Nu är jag slut, god natt!
 

Måndag

0 Läs mer >>
Nu är det sovdax, äntligen, jag är så trött men imorgon är det måndag och jobb och skola för oss alla.
 
Det blev en massa saker gjorda idag, platering och annat fix och stök, även om jag känner mig lite extra seg och hostig och inte helt frisk.
:-(
 
Vi har skaffat ett litet växthusskåp som jag ska odla lite i, det ska bli spännande och se om det blir något eller om jag kommer ta kol på växterna som vanligt.
 
Vi fikade ute idag också för första gången för i år!
Jepp, nu är det verkligen vår!
 
 
 
 
 

Tröttmössa