0 Läs mer >>
Läser och slappar.
Dagarna bara rinner iväg för mig och jag gör inte något speciellt.
 
Men det är nog bra att bara vara ibland också.
 
Idag har jag i och för sig börjat förbereda för att jobba, lämnat in månadsrapport och skrivit matlistor och sånt (skit att man ska behöva sitta med det när man faktiskt fortfarande har semester men det måste ju vara klart innan måndag.
 
Imorgon ska näst yngsta trollet gå lite på fritids (han fick hälsa på idag en liten stund) så det inte blir en chock på måndagmorgon för då drar allvaret igång igen, som tur är behöver han inte gå så långa dagar nu innan skolan börjar mer bara för att få in en rutin.
 
Hoppas det kommer funka bättre nu än innan sommarlovet med hans skola/fritids för nu blir det ju skolplikt på riktigt och han kan inte vara hemma var och varannan dag som han varit för att han vägrar gå dit.
 
Men jag undrar hur vi ska göra om han fortsätter vägra, vi kan väl inte släpa/dra/tvångsbära dit honom, det kan ju inte vara okej?
Det är barnmisshandel tycker jag...
 
Jaja, vi får ta en dag i taget, steg för steg.
 
 
 
 

Torsdag

0 Läs mer >>
Idag lämnar vi hemmet,  and I love it!  
Jag tycker det är så tråkigt hemma. 
 
Vi åker till min mamma över dagen, jag har packat min mat klockan tolv blir det brunch på samma som igår och så har jag med ketobollar till fika. 
Det går riktigt bra med mitt ätfönster mellan 12 och 20 blev lite hungrig vid 22.30 men gick och la mig istället då. 
Nej nu är vi strax framme så nu måste jag sluta,  ha en bra dag😄
 
 
 

Utflykt till Trosa

0 Läs mer >>
Ja så var snart sista måndagen den här semestern slut.  Nästa måndag så börjar jobbet igen.  Idag har vi varit hemma, småtrollen har lekt med kompisar hela dagen,  jag och G var iväg en sväng och det var så skönt att få vara själva en stund.  Tyvärr var det inte så svalt som jag trodde det skulle vara i centrum så vi var inte bort så länge.  Köpte Dregens bok och en massa grönsaker typ och en massa onyttigt fika till finntrollen som muta för att de passade småtrollen och städade upp lite hemma när vi var iväg. 
 
Idag har jag ätit väldig bra tycker jag,  kanske lite för lite bara men jag har inte känt mig hungrig alls.  Det beror nog på värmen.
Har ätit tre ägg,  majonäs, smör och 4 skivor lufttorkad skinka till brunch, 
Två kokta ägg till mellanmål
Och en grön smothie/juice på spenat,  selleri, och lite annat smått och gott (ett äpple slank i, det är egentligen inte okej enligt lchf men jag tror inte det gör så mycket) 
Sen borde jag nog äta något mer innan klockan åtta och mitt ätfönster stänger.  Men jag tror inte jag orkar. 
Jag gjorde ketobollar men det blev mer smet och åt någon minut innan åtta :-)
På smör,  riven kokos, cacao, sötningsmedel och lite havssalt för att jag gillar sött o salt tillsammans. 
 
 

Måndag

0 Läs mer >>
Jag har ju typ ätit alla typer av "dieter", kurer och hälsoteorier genom åren.  
 
Jag faller alltid och återgår till att äta vanlig mat.
 
Jag tror egentligen inte att jag äter särskilt onyttigt vanligtvis heller men jag äter alldeles för mycket/ofta gentemot vad jag förbränner.
 
Jag tror min förbränning är väldigt låg och att jag bantat och opererat sönder hela min metabolism.
 
Men nu hoppar jag alltså på LCHF-tåget igen och hoppas att nu, denna gång så ska det göra skillnad.
 
Jag vill se det som en livsstilsförändring men har så otroligt svårt att hålla mig borta från att äta, typ så fort jag har tråkigt, är ledsen, har ångest eller bara inte vet vad jag ska göra med mig själv...
 
Alltså det är inte det att jag trycker i mig saker som är onyttigt, jag äter för mycket av det som jag ska äta, okej mat eller helt åt skogen felaktig mat, allt!
 
Lchf betyder ju Lite (eller inga) Kolhydrater och Högt Fett och proteinintag.
Jag tänker att jag ska varken äta gluten eller laktos med undantag för smör men har redan ätit grädde och halkat dit på att äta för mycket ost. 
 
Varfööör kan man inte bara poppa några piller och sluta äta helt??
 
Jag är helt besatt av att småäta och allt är gott, Jag är så ätstörd och har inget normalt förhållande till mat.
 
Men nu kör jag på det här så gott det går, helst skulle jag vilja gå periodisk fasta också så jag har ett kortare ätfönster, kanske mellan klockan 12 och 20 alltså 16/8 som det kallas. Jag har bestämt att jag ska testa denna vecka och se om det funkar för mig för då kanske jag inte äter så mycket i alla fall.
 
Jag har även denna semester slutat med att dricka te, varför undrar man kanske då?
Jo, jag dricker så otroligt mycket te varje dag och jag har nästan en dl mjölk i varje kopp och x antal sötningsmedels bitar. Det blir en väldans massa extra kalorier som jag bara dricker upp. Dessutom upplever jag att jag springer så mycket oftare och kissar pga. det, te är ju vätskedrivande och på mig verkar det driva väldigt väl om man säger så.
Så nu är det vatten som gäller med och utan citron, bubblor och så vidare. :-)
 
Idag känns humöret liiite bättre än igår men G undrar varför jag alltid ska börja med en drastisk kostomläggning samtidigt som Pmsen är som värst, och ja, det kan man ju undra...Hahaha, det var nog för att jag blev påverkad av min vän V som äter Lchf och är så sjukt smal och snygg och att det här är sista semesterveckan och då passar det väldigt bra att fasa in det här tänkte jag.
Okej, idag ska jag inte falla, jag ska inte åka och stressköpa glass, smaka på ungarnas mat eller äta innan och efter mitt ätfönster så det så!
 
Nu ska jag ta ett till glas vatten och planera vad jag ska äta om en timme,
ha´re bra och hoppas det kommer mer blixt och dunder idag för jag vill så gärna fota en blixt, försökte igår men det bidde inget men det var väldans kul när nästan hela familjen stod och såg på skådespelet på himmelen och tjoade och hejade på stormen.
 
Bring it on Tor, bring it on!
 
 
 

Matfunderingar och bl...

0 Läs mer >>
Hmm
 
Det känns verkligen som söndag idag fast jag har en vecka semester till. Jag har värsta PMsen och humöret är i botten, det är lågtryck i luften också och så känner jag att vi har tappat alla rutiner i familjen och att vi borde kämpa för att återgå till någon slags normal dygnsrytm och lite ordning och reda men jag orkar inte riktigt så jag mest gapar och skriker på alla istället.
 
Suck..
 
Jag vill en massa men kroppen vill helst lägga sig och sova bort allt. Fy, vad jag känner mig irriterad på allt, kliande myggbett och bråkiga barn och skavande kläder, smutsiga golv (men vem fan orkar dammsuga när det är så här kvavt..?)
Dessutom har jag blivit så jävla tjock att jag rullar fram snart och nu har jag fått nog och hoppat på LCHF igen men redan första dagen gick det åt h-vete då vi tog med två småtroll till affären och de var inte kloka och skrek, bråkade och sprang ifrån oss så jag blev så arg  och tröståt en tiptop :-(
Jag som ville vara smal till vi åker till Prag, nu är jag tjockare än någonsin känns det som..
Gnäll, gnäll, gnäll.
 
Nu ska jag gå och dra något gammalt över mig och då menar jag INTE G...
 
 
Blää för allt!
 
 
 

Söndag

0 Läs mer >>
Vi är hemma igen från Dalarna, vi har haft en otrolig semester detta året och än är den inte slut. :-)
 
Vi var hos Vs mamma i Hedemora och vi har besökt Furuvik (en djur/tivolipark som ligger utanför Gävle så det tog en stund att åka dit) och så har vi badat för det har varit runt trettio grader hela tiden.
 
Nu är vi i alla fall hemma igen men det är så varmt så vi kommer oss inte för att göra någonting egentligen. Vi ska försöka ta oss i kragen och åka och bada om ett tag är det väll tänkt.
 
Ta´t lugnt i värmen och drick mycket vatten, okej!?
 
Här kommer lite bilder (finns en hel del mer), Bilderna på aporna gör mig ganska ledsen märkte jag när jag kollade igenom dem, det känns inte riktigt rätt, se på ögonen och hur utråkade/ledsna de ser ut
:-(
 
 
 
 
 

Nu blev det semesterp...

1 Läs mer >>
 
Har rensat kameran för imorgon bär det av mot nya äventyr igen, jippi!
 
 

Bilder från Norrtälje

0 Läs mer >>
Nu ärvi hemma men sverigeturnen fortsätter imorgon.  Jaghar inte hunnit lägga in bilder från kameran än så det får bli en snabb mobilblogg med mobilbilder för tillfället. 😊
 
Vi har haft det så bra i Norrtälje,  gått på loppis, badat, ätit nassa god mat,  druckit vin varje kväll mm mm. 
 
Gs pappa med fru har verkligen skämt bort oss med allt möjligt. Pojkarna som var med har ridit,  byggt pansarvagn,  spelat fotboll och lekt. 
 
Vi har varit och tittat på lite hus också i Norrtäljetrakten och är väldigt sugna men vet att vi måste vänta lite till. Vi har även tittat på ett underbart litet torp som vi med mycket tur kanske kan få hyra,  både jag och G drömmer om det.  
Hoppas,  hoppas.. 
 
Nu måste jag fortsätta städa och tvätta så vi är klara imorgon.  
För då bör det av till dalarna!  
 
( Till eventuella tjuvar,  huset är fullt med lynniga tonåringar och dammtussar,  disk och annat otrevligt och det mest värdefulla är nog huset själv och det är nog lite svårt att bära med sig.) 
 
 

Hemma igår åker imorg...

0 Läs mer >>
Vi är på landet och njuter.  
Igår tog vi en tur till Åland via Grisslehamn,  vi åt buffe som om vi aldrig sett mat förut 😄
 
Vi badar i sjön ( inte tattueringarna då förstås) äter gott och om ett tag ska vi rida islandshäst är det tänkt. 
 
Småtrollen snickrar och njuter av allt här,  
Vi stora önskar vi bodde så här på landet. 
 
 

Hälsningar från Norrt...

4 Läs mer >>
Måndag alltså, inte för att jag riktigt har koll på dagarna nu när det är ledigt men det sägs att det är måndag.
 
Jag har lite svårt att skriva på min dator just nu för en viss kompis råkade tappa en korv med massor av ketchup rakt ner på tangentbordet, får se om jag måste lämna in den. Haha!
 
I alla fall, förra veckan var vi ju på Kråmö och vädret var underbart, vi badade och solade, läste, sov och vilade och bara var tillsammans hela veckan. Jag tror till och med finntrollen njöt fast de gnällde lite om att det var tråkigt att inte ha tillgång till el och nätet.
 
Jag fotade kanske inte riktigt lika mycket som förra året men det blev en massa bilder ändå som nog lär dyka upp här den närmsta tiden.
 
Denna vecka kommer vi vara hemma måndag-tisdag sen drar jag och G och småtrollen till Norrtälje till på söndag. Vi ska rida, åka till Åland fram och tillbaka och en massa andra saker, kul!
 
 
 
 

Lite mer från Kråmö

0 Läs mer >>
Idag fyller den jag älskar mest i hela världen år men det blev inte mycket firande,  det blev ändå en riktigt bra dag.  
 
Vi hade lite sovmorgon och sen gjorde mellansonen frukost sen vek jag tvätt och röjde av lite. 
På eftermiddagen kom Peter och tatuerade,  sen dök Jac och J, V och lilla T upp och vi grillade. 
 
Vi pratade mycket om resan till Prag i september,  jag ser verkligen fram emot den resan. 
Både min och Gs tatuering  är inte färdiga än men vi är en bit till påväg iallafall :-)
 
Nu ska jag hänga mer tvätt och ta en macka,  
Go'kväll! 
Kladdig och dan men jäkligt fin med en mycket nöjd ägare! 

Toppensöndag

0 Läs mer >>
Hej alla ni få som orkar gå in här så här mitt i sommaren!
 
Nu är vi tillbaka i civilisationen men jag längtar redan tillbaka, eller vi hann inte ens lämna ön förens jag ville dit igen men det dröjer nog ett helt år tills dess.. 
:-(
 
Ö-livet är verkligen mitt rätta element och jag mår så bra vid havet och naturen, vill verkligen inte vara här i radhushelvetet med allt som hör till det.
 
Men strunt i det, nu är det nu och jag har bara hunnit med att tvätta och plocka upp all packning så bildredigering har jag inte hunnit men några bilder ska jag ge er.
 
Sen kommer det nog en bildkavalkad så småningom men inte imorgon tror jag för då kommer Peter och hälsar på igen och det ser jag verkligen fram emot.
 
Nu ska jag äntligen duscha i sötvatten för första gången på en vecka och sen ska jag sova i min egen mjuka mysiga säng (några saker har jag i alla fall längtat lite efter, sängen, toan och varmvattendusch bland annat.)!
 
 
 
 
 

Look who's is back!! ...

0 Läs mer >>
Vi har det helt fantastiskt,  vädret är underbart och allt är så mysigt. Jag vill aldrig åka hem igen. 
Idag är det onsdag och halva veckan har gått,  nu ska vi äta och sen gå ner på bryggan. 
Puss på er! 
 

Snabb rapport från pa...

0 Läs mer >>
Jag har börjat titta på en ny serie på netflix,  Breakout kings. 
Så bra men jag blir så fixerad så jag ser på två-tre avsnitt varje kväll så snart är nog serien slut. 
 Imorgon jobbar jag och sen är det packning som gäller för på lördag är det äntligen semester! 
(Och till alla eventuella inbrottstjyvar;  huset kommer inte stå tomt och dessutom har vi iallafall inget av värde så gör er inget besvär med det!)
 

Torsdag

1 Läs mer >>
Jag har ju alltid haft problem med mina ben.
 
De är väldigt oproportionerliga jämfört med överkroppen och jag skäms väldigt mycket. De svullnar upp runt vristerna och hur mycket jag än tränar och bantar så sitter fettet/ svullnaderna kvar som berget på just benen.
 
De får väldigt lätt blåmärken och det ömmar och när jag har tighta byxor så är det jätteobehagligt i huden på något konstigt vis.
 
Igår hittade jag en artikel i Aftonbladet om en kvinna som har en dold sjukdom som heter Lipödem.
jag börjad googla runt och hittade mer om sjukdomen och allt stämmer in på mina ben, ömheten, känslan, svullnaden och faktumet att benen inte blir smalare osv.
Det är ärftligt och  på min mammas sida så har dessa konstiga ben gått i arv väldigt länge och vi satt för inte alls länge sen och tittade på gamla foton från min mormor släkt och vi kunde se vilka kvinnor som var våra släktingar på benen, smal överkropp och väldigt kraftiga/svullna ben.
 
Jag måste nog hitta en doktor som kan konstatera att det är det jag har.
Tyvärr är det inget som går att bota men med lymfdränage och stödstrumpor, rätt kost mm så går det att mildra en hel del. Så på med stödstrumporna och bort med mejeriprodukter mm.
 
Jag ska läsa mer om det här och se vad mer jag kan hitta för det är ganska skönt att inse att man kanske inte är helt onormal och ensam om detta med att benen känns och ser ut som stockar och att de ömmar, känns som att det samlas vätska i dom så fort jag står eller sitter med benen neråt.
 
Fan vilken kärringkropp jag har..
 
 
 
 

Benproblem