0 Läs mer >>

Dagens (kvällens?)...

0 Läs mer >>
Jag ser på en dokumentär på TV4 som heter Min pappa är gravid, och börjar tänka på det här att deras föräldrar hade jättesvårt när deras barn valde att bli transsexuella och/ eller har bytt kön.
Varför har man det som förälder?
Jag menar mina barn får ha vilket kön de vill, de är fortfarande mina barn det spelar ingen roll.
Vill någon av mina pojkar bli flicka eller min flicka bli pojke (eller homosexuell för den delen) så spelar väl det ingen roll.
Bara de är lyckliga. Det som skulle vara otäckt vore om de blev personlighetsförändrade helt plötsligt men som tur är sitter inte personligheten i könet eller hur?!

Könslöst?

0 Läs mer >>
I går var det cirkel igen och det var lika trevligt som alltid. Vi började med att meditera och den bestod även av lite självhealing. Sen hade alla fått i uppgift att ta med tre saker som vi hittat ute och komma ihåg i vilken ordning vi hittat dem. Jag hade en sten som hade varit fint oval men hade blivit avslagen och trasig i ena sidan, ett vackert höstlöv i senapsgult med röda ådringar eller bladnerver eller vad det heter, och sist en bit blankt silvrigt pappersskräp.
Vi fick reda på att vi skulle läsa varandra med hjälp av dessa saker. Den första representerade vårt förflutna, mittensaken vår nutid och sista föremålet vår framtid ( med lite varningar från Marica att vi inte ska ta framtidsdelen så seriöst då alla kan påverka sin utstakade framtid väldigt mycket). Det var mycket spännande och lärorikt att i minsta lilla föremål kunna utläsa saker om andra. Allt handlar ju som sagt om att öka sin intuition hela tiden.
Senare så skulle vi "se" varandras aura i tre färger, det två första vi fick i huvudet skulle vi tolka och den tredje var något som personen hade brist på eller behövde mer av. Jag fick färgerna röd, som stod för värme och omhändretagande som person, och brunt, som den som läste mig tolkade som att jag ska laga mat gärna vegetatriskt och indiskt och att jag påtade i min egna lilla köksträdgård ( och det stämmer ju inte riktigt då jag tycker matlagning är väldigt påfrestande och stressande och gröna fingar har jag inte  MEN jag har en liten innre hemlig dröm om att bo på landet och ha höns och att odla lite för husbehöv och att ha tid att laga mat så där njutningsfullt i lugn och ro. Och den senaste tiden har jag surfat runt lite på alternativa sajter och läst en del om Ekologiska by kollektiv och tycker det är mycket intressant....). Färgen jag fick mer av var gult men jag minns faktiskt inte varför. Sen drog vi kort och mitt mål eller önskan kommer att "slå in" i vinter?! Kan det vara min operation? Då måste änglarna sätta lite fart på mig nu då så jag går ner mina återstående kilon då! :)

Medialutveklingsci...

0 Läs mer >>
Var i skogen och plockade lite guld. Jag har verkligen svårt att se svamp men som tur var så var grannpojken som var med en svampfinnare av högsta grad! Men det är svårt att plocka svamp med en tvååring som vill hjälpa till att plocka och dessutom gärna alla sorters svamp han kunde hitta, tur att jag har rensat noga!
...vi går över daggstänkta berg, fallera..

...sånna här svampar plockar vi inte...

...Mille kämpar över stock och sten...

...sånna här svampar plockar vi många av...

...det blev lite svamp, nu ska vi lära familjen att äta den också!

Svamptur

0 Läs mer >>
Har precis kommit hem från medialutvecklingscirkeln ( tar vad vi gjorde i morgon, för trött nu) och känner mig trött men mycket glad! Just nu mår jag så jäkla bra, livet är toppen, skolan är kul allt är helt enkelt väldigt bra!
Hoppas allt får fortsätta så här, eller rättare sagt, allt fortsätter så här och bättre  från och med nu. Jag är så tacksam för allt! Tack!
(Hu, vad flummig jag var nu då men det är ju så jag känner.)

Allt är bra!

0 Läs mer >>
Jag är inte så speciellt förtjust i tisdagar eller torsdagar.
För då är det sen dag för G på jobbet och Teddy har fotbollsträning och sen ska G repa med bandet. Det betyder att jag står för all markservice här hemma vilket jag hatar.
Jag är dålig på att laga mat, det är så stressande och omständigt, blä!

I dag har både Mille och Lowe varit hemma från dagis för att Lowe kräktes lite imorse när han fick en hostattack och jag vägrar lämna kräkiga barn på dagis. Men då har jag inte hunnit göra något skolarbeta alls knappt idag. Men Lowe är pigg och glad så i morgon får de gå till dagis igen för både torsdag och fredag är dagis stängt så jag har bara i morgon på mig att göra veckans alla skoluppgifter.
Så i morgon gäller det att fokusera! Japp då ska jag vara duktig, så det så! ( Det betyder inget bloggskrivande, bildfixande eller att ej läsa några andras bloggar förens jobbet är klart!)

Tisdag = Fisdag

0 Läs mer >>

Dagens låt

0 Läs mer >>
Tog lite höstbilder i skogen idag. Nu går det fort och snart blir det vinter :(


Höst

0 Läs mer >>
Jag ska inte ropa hej än men jag tror vi klarar oss bra fast det blir mindre i kassan nu när jag går i skolan. Låter vi bara bli att gå och småhandla stup i kvarten utan storhandlar i stället så funkar det nog. Fast det är svårt, vi försöker ha koll och vara förutseende men så tar något helt plötsligt slut så då måste vi sticka i väg ändå. Hur gör alla andra som måste hålla en stram budget? Eller stram och stram, så hemskt dåligt med pengar har vi ju inte, inte så vi måste sitta och äta kålsoppa flera gånger i veckan, iallafall. En del "utsvävningar" kan vi göra. Tex fynda!
Köpte Uggliknande stövlar för femtio kronor styck och solglasögon för tio kronor! Yey!


Pengar, pengar

0 Läs mer >>
Det är vad delar av min skolvecka ska handla om, ljusår från att vara Dagbarnvårdare!!

Procent och Svensk...

0 Läs mer >>
Hur motiverar man sig själv till att komma igång med att träna?
Jag har ett mål, att gå ner till 70-72 kg till i början av Januari, men att bara äta LCHF går på tok för långsamt.. Men hur fan kommer jag igång? Jag är så lat och bekväm av mig och dessutom blir jag så himla lätt stressad, så stressad att jag mår psykiskt dåligt om det är för mycket på agendan.
Som det ser ut nu så går jag upp på morgonen gör mig och barnen klara med allt vad som hör till ( G hjälper också till när han hinner) sen lämnar jag de små på dagis och går hem lägger i en tvätt och sätter mig vid datorn bloggar, läser tidningen och går in i skolan. Jag planerar min skoldag och sen sätter jag igång med uppgifterna. Jag tar en tur med hunden någon gång på förmiddagen och äter lunch och sen skola igen och vid tre hämtar jag barnen. Här någonstans borde jag klämma in träning eller ska jag träna på kvällen?
Äh, jag blir stressad bara jag tänker på det.

Ska jag köpa ett gym kort? Har gjort det förut och det har slutat likadant varje gång, att jag inte går dit mer än två gånger, en av alla (bort?)förklaringar är att det är svårt att ta sig till gymmet när jag inte åker buss eller liknande så min träningstid måste ligga inom de timmar G är hemma och kan köra mig till gymmet och det blir ju väldigt begränsat då.
Alternativet att träna hemma låter bra men fy vad svårt det är att göra det på riktigt, har hur många träningsböcker, tips, filmer osv som helst, så jag skulle kunna träna dygnet runt. Men gör jag det? Nää självklart inte. Vad jag behöver är att någon millitant personlig tränare kommer hit och ser till att jag tränar!

Träningstankar

0 Läs mer >>

Jag går långsamt upp för trappan med små mjuka steg så ingen av barnen, som sover i rummet bredvid, vaknar. Det är mörkt i hallen och jag har inte tänt någon lampa. Jag står kvar på samma ställe en stund och försöker vakna till lite innan mina ben vill ta ett steg till. Det är tidigt på morgonen och huset är alldeles tyst och stilla, det är bara jag och katten som är vakna.

Jag tar ett steg till och känner den mjuka mattan mot mina fötter och sträcker min hand mot dörrhandtaget. Dörren gnisslar till lite, när jag trycker ner handtaget försiktigt och drar den mot mig, men den låter inte så högt så någon hör. Jag stänger den snabbt och mjukt om mig när jag klivit in. Rummet är litet, har fyra vita väggar, och känns både kallt och varmt samtidigt på något konstigt sätt. På ena väggen sitter det skåp från golv till tak , med spegeldörrar, ett skåp till varje familjemedlem. På den andra väggen sitter ett litet handfat med ett vitt skåp under och bredvid en helt vanlig, vit toalettstol med ett svart lock. I hörnet är det två höga glasdörrar och på väggen bredvid finns det krokar fyllda med med olika färgglada badhanddukar i olika storlek och mjukhet. Det svarta klinkergolvet känns varmt och skönt under mina fötter. Jag vrider om dimmern till lamporna så ljuset blir mjukt och behagligt. Ljuset färgar det vitkaklade väggarna svagt gula och det känns skönt för ögonen. Jag öppnar de kalla glasdörrarna till duschen och sätter på vattnet sen hoppar jag ur mina kläder och in i duschen. Vattnet är alldeles lagom varmt och strilar ner mot golvbrunnen. De kaklade väggarna känns kalla mot huden om man nuddar dem med armen. Rummet fylls med ljuvligt varm vattenånga och spegeln över det lilla handfatet börjar imma igen. Strax där efter bildas det även imma på dörrarna på skåpen. Vattnet plaskar ner på golvet och samlas i en liten pöl innan det rinner vidare ner i brunnen, det löddrar av tvål som rinner längst glasdörren och ner på golvet. Vattendropparna glänser svagt som diamanter på väggarna. Jag stänger av vattnet och går ur duschen. Den lilla pölen försvinner snabbt och nu är golvet bara lite blött. Jag tar den största och mjukaste duschhandduken och torkar mig. Golvet börjar att sakta torka och vattnet börjar försvinna för jag har golvvärmen på. Det finns bara några blöta fotspår kvar som ett spår efter mina blöta fötter. Det ligger kvar lite hår på golvbrunnen, som ett litet spindelnät med glänsande vattendroppar i, som jag tar bort och så går jag ut och möter dagen.

Skrivet