0 Läs mer >>
 
 
Jag håller siktet låst på torsdagskväll då jag får åka till Drömstugan igen, fram tills dess är det en hel del rätt jobbiga möten och tider.
 
Idag påbörjades äntligen utredningen av trollet som inte vill.
 
Vi har suttit och berättat om praktiskt taget alla händelser och annat från starten av graviditeten till strax innan förskoleklass starten och nästa möte ska vi gå igenom fram till idag, allt från sjukdomar till utvecklingsfaser, rubbet.
 
Tiden kändes alldeles för kort så både jag och G pratade väldigt fort för att få in så mycket som möjligt för vi vill ju att trollet ska få hjälp med det som är jobbigt och som vi inte kan hjälpa trollet med.
 
Jag skäms inte att genom gå en utredning av mitt barn, jag tror det kan hjälpa och ge trollungen min en bättre skolgång och gladare framtid.
 
Jag hoppas och tror att det här är en början till ett lättare liv i vår familj.
 

Halvägs till tordag

0 Läs mer >>
Den här helgen har varit minst sagt intensiv (och veckan som kommer lär vara lika intensiv tyvärr), lite för intensiv för mitt mående faktiskt.
 
Jag vet att saker inte är viktiga egentligen men blir så innerligt ledsen när det inte blir som de borde vara som tex mellanbarnets konfirmation idag.
 
Jag kände redan igår att paniken ligger precis under huden och lurar hela tiden och att jag inte skulle klara av att sitta i en full kyrka så jag var inte med på själva gudstjänsten i kyrkan. Jag var hemma och fixade det sista till mottagningen efteråt i stället.
 
Men allt började egentligen tidigare i veckan när vi upptäckte att det var denna helg han skulle konfirmera sig, jag hade helt tappat bort det som så mycket annat som försvinner spårlöst i mitt huvud.
 
Vi hade ju helt missat att skickat ut tjusiga inbjudningar eller planera och fixa i god tid och jag, som verkligen vill ge barnen sånt som de kan minnas, traditionellt utfört, på "rätt" sätt så som det "ska" gå till eller hur man nu kan kalla det, misslyckades totalt känns det som.
 
Nu blev det inte riktigt "rätt" och det gör ont.
 
Vi försökte få ihop familjen och bjöd in men det var inte så många som kunde och det var ännu färre än vad vi trodde som skulle komma som faktiskt kom.
 
Men jaja, sonen är nöjd, säger han i alla fall, och det är väl det som är viktigast trots allt.
 
Smörgåstårtorna jag faktiskt fick ihop alldeles själv (första gången jag gör smörgåstårta faktiskt) och marängtårtan (också nått nytt recept jag aldrig gjort förut)  jag bakade igår var väldigt goda i alla fall..
Gs bild:

Mina bilder:
Specialsmörgåsar till kräsna småtroll :)

Och på torsdag åker jag och minsta trollet till landet och glömmer det här och bara har det lugnt och mysigt tillsammans, bara han och jag!♥
 
 

Vett och ettikett, tr...

0 Läs mer >>
Jag gillar fredagar för då ska vi till landet men inte denna.
 
Ibland måste vi vara hemma också.
 
Den här helgen har vi en del fix här hemma (sååå tråkigt men måste göras) och så på söndag så är det dags för mellansonens konfirmation.
 
Vi har haft målare här som målat vår gavel och lite tak i köket. Det tog tre veckor längre än vad vi kommit överens om och det kladdades en hel del med färg på fel ställen och grejer men det mesta är ordnat nu men det har varit otroligt jobbigt under tiden.
 
Nu har vi grejer som ska sättas upp och snyggas till och det känns bäst att göra innan vi ska ha konfirmationsfika här hemma på söndag. Jag hoppas även hinna med att göra smörgåstårta och vanlig tårta men vi får se hur det blir med det.
 
Jag har en hjärna och kropp som orkar som ett spädbarn fortfarande, tyvärr, det medför ganska många problem som tex att vi alltid är ute i sista minuten med grejer för jag har glömt att göra/kolla upp eller fixa inför sånt här.
 
På grund av det kommer det typ bara några få på söndag men det blir nog bra tillslut.
 
Och på torsdag åker jag till stugan och vilar igen, för det kommer behövas för nu är det saker varje dag fram till dess, fix och städ, konfirmationen, möten, läkarbesök, jobbiga möten mm.
 
 
 
 

TGIF??

0 Läs mer >>
Kan man älska ett litet hus?
 
Nu har vi ägt stugan på landet i exakt 20dagar och det är nog det bästa jag har (ja, barnen och älskling ligger ju alltid på stadig första plats)
.
När vi är där kan jag andas. Det är lugnt och skönt och alla tråkiga, stressiga tankar flyger sin kos så fort jag öppnar dörren.
 
Hjärnan slappnar av liksom.
 
Det enda negativa är väl att det känns så jobbigt att lämna stugan på söndagen och fara tillbaka till verkligheten igen.
 
Väl där så plockar jag nässlor och gör nässelsoppa, njuter av sol och regn, är ute nästan hela dagarna och dricker vin på kvällen när solen går ner, helt jäkla fantastiskt!
 
 

Älskade stuga

0 Läs mer >>
April susade stilla förbi,
jag har knappt märkt av att det blivit vår här utanför.
Vi har fortfarande problem med en son som inte vill gå i skolan, vi väntar på hjälp från Bup men det verkar dröja och skolan gör inte mycket heller för att hjälpa till utan lägger mest problemet på oss föräldrar.
 
Den andra trollungen har fortfarande inte fått plats på förskolan och snart är det för sent för då är det ju semester och sen är det dags för honom att börja sexårsverksamhet på skolan istället.
 
Jag är fortfarande heltidssjukskriven och undrar hur det ska gå nu när jag skulle vilja börja jobba lite smått när sonen inte har någon omsorg, det går ju inte?!?
 
 MEN
Vi är ändå världens lyckligaste!
 
Vi har blivit med Stuga!
 
Ett underbart litet hus på landet i närheten av en liten sjö.
Huset ligger i utkanten av en liten klunga av sommarhus på en liten kulle med en stor tomt med utsikt över en åker. Vi har några vackra stora ekar på tomten och två korpar som bor i närheten.
(För mig betyder ekar och korpar tur.)
 
Vi flyttade in den första maj, hyrde en stor lastbil och stuvade in alla möbler vi samlat, målat och fixat under de senaste veckorna.
Så åkte jag, G och dottern upp och fixade ordning hela stugan på en dag. Sen åkte vi hem på kvällen och lämnade lastbilen, hämtade småtrollen och vår bil och åkte upp igen. Vi var tillbaka i stugan vid elvatiden på kvällen och eldade i kaminen och gick och la oss.
Vaknade på morgonen och insåg att det inte var en dröm utan vi var verkligen i vår egna stuga med vackra golv och kamin!
Vi byggde en eldstad och grillade korv och G krattade lite och barnen lekte med grannbarnen. Vi skrattade, vilade och njöt av lugnet och tystnaden, sen var det plötsligt söndag och vi var tvungna att åka hem igen, men på fredag åker vi tillbaka till Paradiset igen.
 
Drömmen, vår Dröm!
 
(Lite mobilbilder från Instagram, har inte riktigt hunnit med finkameran den här helgen.)
 
 
 
 
 
 
 

April